Gå til innhold

Pastaretter


Anbefalte innlegg

Gjest Solsommer
Skrevet

Noen som har noen gode pastaoppskrifter?

Videoannonse
Annonse
Gjest Helga the Hotwaxer
Skrevet

Søk på *pasta i Mat og Drikke forumet så får du opp en hel haug med oppskrifter.

Skrevet

Denne er god, og mettende;

Båndspaghetti serveres med:

Kyllingfilet i biter (stekt), 1 pk baconskiver klippet opp i små strimler og stekt champignon, blandes og tilsett 1 pk matfløte + krydre etter behov.

NAM! Ekstra godt er fersk båndspaghetti (f.eks grønn) og pyntet med avocado i strimler og pinjekjerner oppå.

Skrevet

Fersk pasta, en god hvit pastasaus og stekt laks i terninger er jo utrolig godt da. Med litt dampet brokkoli til f.eks.

Ellers så ligger det masse pastasalat oppskrifter i forumet også. Kikk litt rundt.

Gjest Solsommer
Skrevet

Tusen takk..Skal søke litt rundt også :)

Skrevet

Pasta med ruccola, kalamataoliven og tomat

(til 2 pers.)

1 boks hermetiske tomater

2-3 never ruccola

ca. 20 (?) kalamataoliven, ta ut steinene

2 fedd hvitløk

1 rød chili uten frø

olivenolje

250 gram spaghetti

fersk chèvre

salt og pepper

extra virgin olivenolje

Kok pasta. Surr imens hvitløk og chili i olivenolje ca. 1 min, tilsett tomater og oliven og la koke i 5 min. Smak til med salt og pepper. Bland tilslutt inn ferdigkokt spaghetti og ruccola, rør rundt til alt blandes og ruccolaen faller sammen (som spinat). Server umiddelbart med smuldret fersk chèvre og extra virgin olivenolje på toppen.

Oppskrift fra Jamie Oliver (minus chèvren) - jeg elsker den!

Skrevet

En sunn og god Jamie Oliver-oppskrift:

Kok spaghetti og tilsett røde og gule cherrytomater + krydre. Halvparten av tomatene skvises oppi, andre halvparten deles i to og tilsettes spaghettien, og litt basilikum evt. 10 min!

Skrevet

Her er en til, forresten, også den fra Jamie (dvs. jeg gjengir etter hukommelsen slik jeg etterhvert lager retten :wink: ). Passer ypperlig nå i starten av sommerkålsesongen.

Pasta med sommerkål, bacon, timian og pinjekjerner

(2 pers.)

250 gram farfallepasta

1/2 pakke stjernebacon (sånne lange, tynne skiver)

2-3 fedd hvitløk

1 lite sommerkål, 1/2 hvis det er større, i tynne strimler (i Jamies oppskrift skal man bruke savoykål)

timian

salt og pepper

olivenolje

ristede pinjekjerner eller valnøttkjerner

2-3 never revet parmesan

Kok pasta. Stek bacon, tilsett sommerkål, salt, pepper og timian. La surre på svak varme under lokk til kålen er myk, ca. 5 min. Bland inn ferdigkokt pasta og parmesan, pluss evnt litt kokevann fra pastaen, for å få en kremet konsistens. Strø over ristede pinjekjerner tilslutt og evnt mer parmesan tilslutt. :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...