Gå til innhold

Gryterett for lite fint å servere gjester på middag?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Gryte med kjøttdeig eller kylling med ekstra grønnsaker og hvitløksbaguet til?

Anonymkode: 53c1e...6ba

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Spørs på gjestene. Normale, greie folk vil sette pris på det, snobber og frekkaser vil grine på nesa.

Anonymkode: 3a099...1f3

  • Liker 23
Skrevet

Jeg hadde likt det. :jepp: 

  • Liker 5
Skrevet

Du er verten, du bestemmer menyen. Kos deg med selskapet. :)

 

  • Liker 3
Skrevet

Hva er anledning? 

Anonymkode: 21dc5...43e

  • Liker 1
Skrevet

Hva med en mer "eksklusiv" gryte med rimelig oksekjøtt som høyrygg? Litt ekstra chili og et par timer på kok pleier å virke bra

Anonymkode: 2ed38...178

  • Liker 8
Skrevet

En god gryterett er noe av det beste som finnes, Toro gryterett derimot er ikke spesielt godt.

  • Liker 22
Skrevet

Veldig godt. Klart du kan. 

Du behøver ikke, men det ser veldig fint og godt ut med noe frisk persilledryss over.

  • Liker 1
Skrevet

Ikkje veldig spennende med Torogryterett. Men skikkelig gryte med gode ingrediensar er flott!

  • Liker 10
Skrevet

Det må vel være fint. Så får de heller sulte de som ikke synes dette er bra nok.

  • Liker 2
Skrevet

Alt i ett gryte med oksekjøtt

Oppskriften er for fire til fem personer:

 

5 dl

kjøttkraft (eller utblandet oksefond/buljong)

2 bokser

hermetiske tomater

2 ss

tomatpuré

2

laurbærblad

2 ss

balsamicoeddik

4-5 fedd

hvitløk , finhakket

3 ss

hvetemel , utrørt i litt vann

1 kg

storfekjøtt , bog eller høyrygg, i ca 2x2 cm terninger

20

småløk (ca.)

5

poteter kokefaste, i grove biter

5

gulrøtter , i grove biter

2-3

persillerøtter , i grove biter

1

rød paprika , i grove biter

 

salt og nykvernet sort pepper

 

frisk persille (til pynt), finhakket

 

Jeg pleier å bruke chilipepper i denne også, smak til.

Finn frem en ildfast gryte med lokk som tåler 150 grader (for eksempel jerngryte, römertopf eller keramikkgryte). Ha kjøttkraft, tomatpurè, hermetiske tomater (men hold igjen på ca halvparten av tomatjuicen i den ene boksen), balsamicoeddik, laurbærblad og finhakket hvitløk i gryten. Rør ut hvetemelet i litt vann og tilsett i gryta. Kok opp, og smak til med salt og pepper.

Skjær opp kjøtt og grønnsaker som angitt ovenfor. Det kan ofte være vanskelig å fjerne skallet på småløk. Kok opp en kasserolle med vann, ha løken oppi og la den trekke i ca ett minutt, før du heller av vannet og har løken oppi iskaldt vann. Fjern deretter skallet. Brun kjøttet raskt på alle sider og krydre deretter med salt og pepper. Brun kjøttet i 2-3 omganger, slik at du får en fin stekeskorpe på det.

Ha alle ingrediensene (med unntak av persillen) i gryten. Tilsett eventuelt resten av tomatjuicen dersom det er nødvendig med mer væske i gryta. Gi det hele et forsiktig oppkok. Ha på lokket og sett gryta på rist på nederste rille i stekovnen, som er forvarmet til 150 grader. La gryta stå å kose seg i 2-2,5 time, mens du gjør helt andre ting. Smak eventuelt til med mer salt eller nykvernet sort pepper.

 

Kilde: trinesmatblogg

Anonymkode: 2ed38...178

  • Liker 2
Skrevet

Gjester som er for "fine" for gryteretter er ikke velkomne her i huset iallefall. 

  • Liker 9
Gjest AthenaRavenLuna
Skrevet

Gryterett er helt topp, bare snobber det ikke er bra nok for.

Gjest Villfisker
Skrevet (endret)

Gryterett er godt. Normale folk sier takk, eller takker høflig nei, dersom de ikke tåler/spiser noe. FISEfine folk kan spise hjemme :fart2: 

Endret av Villfisker
Skrevet

Hvem er disse oppkonstruerte snobbene som ikke vil ha gryterett, og alle i tråden er så fornærmet på?

Anonymkode: 56b12...ce0

  • Liker 9
Skrevet

Torp gryterett= hverdagsmat når man har det travelt 

en skikkelig god gryterett laget fra bunnen med en salat og baguetter ved siden av er jo bare fantastisk 🤩😋 

misforstå meg rett, jeg griner ikke på nesa om jeg får servert toro heller, spiser med glede, men til middagsgjester foretrekker jeg å lage fra bunnen ☺️

Anonymkode: 8440d...bea

  • Liker 13
Skrevet
4 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hvem er disse oppkonstruerte snobbene som ikke vil ha gryterett, og alle i tråden er så fornærmet på?

Anonymkode: 56b12...ce0

Hvor lenge har du vært på KG? 😆

Anonymkode: 851b9...4e2

  • Liker 6
Skrevet

Vi inviterte til middag på søndag. Serverte gryterett. Fekk melding 3t senere om at de fremdeles var mette (3 timer etter at de dro hjem). 

Falt i smak hos store, og halv store. 

Anonymkode: 4bc39...261

  • Liker 2
Skrevet

Så lenge maten er god burde det være greit.

  • Liker 1
Skrevet

Gryterett kan jo være så mangt. Toro gryterett når man inviterer til middag er ikke akkurat hva jeg ville ha servert (😂🙈), men en gryterett laget fra bunnen av, uten kjøttdeig, er flott.

Anonymkode: e5aa4...862

  • Liker 5

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...