AnonymBruker Skrevet 12. januar 2020 #1 Skrevet 12. januar 2020 Gryte med kjøttdeig eller kylling med ekstra grønnsaker og hvitløksbaguet til? Anonymkode: 53c1e...6ba
AnonymBruker Skrevet 12. januar 2020 #2 Skrevet 12. januar 2020 Spørs på gjestene. Normale, greie folk vil sette pris på det, snobber og frekkaser vil grine på nesa. Anonymkode: 3a099...1f3 23
VOX Skrevet 12. januar 2020 #4 Skrevet 12. januar 2020 Du er verten, du bestemmer menyen. Kos deg med selskapet. 3
AnonymBruker Skrevet 12. januar 2020 #5 Skrevet 12. januar 2020 Hva er anledning? Anonymkode: 21dc5...43e 1
AnonymBruker Skrevet 12. januar 2020 #6 Skrevet 12. januar 2020 Hva med en mer "eksklusiv" gryte med rimelig oksekjøtt som høyrygg? Litt ekstra chili og et par timer på kok pleier å virke bra Anonymkode: 2ed38...178 8
~umulia~ Skrevet 12. januar 2020 #7 Skrevet 12. januar 2020 En god gryterett er noe av det beste som finnes, Toro gryterett derimot er ikke spesielt godt. 22
exictence Skrevet 12. januar 2020 #8 Skrevet 12. januar 2020 Veldig godt. Klart du kan. Du behøver ikke, men det ser veldig fint og godt ut med noe frisk persilledryss over. 1
Fjaselina Skrevet 12. januar 2020 #9 Skrevet 12. januar 2020 Ikkje veldig spennende med Torogryterett. Men skikkelig gryte med gode ingrediensar er flott! 10
Hr. Aktiv Skrevet 12. januar 2020 #10 Skrevet 12. januar 2020 Det må vel være fint. Så får de heller sulte de som ikke synes dette er bra nok. 2
AnonymBruker Skrevet 12. januar 2020 #11 Skrevet 12. januar 2020 Alt i ett gryte med oksekjøtt Oppskriften er for fire til fem personer: 5 dl kjøttkraft (eller utblandet oksefond/buljong) 2 bokser hermetiske tomater 2 ss tomatpuré 2 laurbærblad 2 ss balsamicoeddik 4-5 fedd hvitløk , finhakket 3 ss hvetemel , utrørt i litt vann 1 kg storfekjøtt , bog eller høyrygg, i ca 2x2 cm terninger 20 småløk (ca.) 5 poteter kokefaste, i grove biter 5 gulrøtter , i grove biter 2-3 persillerøtter , i grove biter 1 rød paprika , i grove biter salt og nykvernet sort pepper frisk persille (til pynt), finhakket Jeg pleier å bruke chilipepper i denne også, smak til. Finn frem en ildfast gryte med lokk som tåler 150 grader (for eksempel jerngryte, römertopf eller keramikkgryte). Ha kjøttkraft, tomatpurè, hermetiske tomater (men hold igjen på ca halvparten av tomatjuicen i den ene boksen), balsamicoeddik, laurbærblad og finhakket hvitløk i gryten. Rør ut hvetemelet i litt vann og tilsett i gryta. Kok opp, og smak til med salt og pepper. Skjær opp kjøtt og grønnsaker som angitt ovenfor. Det kan ofte være vanskelig å fjerne skallet på småløk. Kok opp en kasserolle med vann, ha løken oppi og la den trekke i ca ett minutt, før du heller av vannet og har løken oppi iskaldt vann. Fjern deretter skallet. Brun kjøttet raskt på alle sider og krydre deretter med salt og pepper. Brun kjøttet i 2-3 omganger, slik at du får en fin stekeskorpe på det. Ha alle ingrediensene (med unntak av persillen) i gryten. Tilsett eventuelt resten av tomatjuicen dersom det er nødvendig med mer væske i gryta. Gi det hele et forsiktig oppkok. Ha på lokket og sett gryta på rist på nederste rille i stekovnen, som er forvarmet til 150 grader. La gryta stå å kose seg i 2-2,5 time, mens du gjør helt andre ting. Smak eventuelt til med mer salt eller nykvernet sort pepper. Kilde: trinesmatblogg Anonymkode: 2ed38...178 2
Mona Sax Skrevet 13. januar 2020 #12 Skrevet 13. januar 2020 Gjester som er for "fine" for gryteretter er ikke velkomne her i huset iallefall. 9
Gjest AthenaRavenLuna Skrevet 13. januar 2020 #13 Skrevet 13. januar 2020 Gryterett er helt topp, bare snobber det ikke er bra nok for.
Gjest Villfisker Skrevet 13. januar 2020 #14 Skrevet 13. januar 2020 (endret) Gryterett er godt. Normale folk sier takk, eller takker høflig nei, dersom de ikke tåler/spiser noe. FISEfine folk kan spise hjemme Endret 13. januar 2020 av Villfisker
AnonymBruker Skrevet 13. januar 2020 #15 Skrevet 13. januar 2020 Hvem er disse oppkonstruerte snobbene som ikke vil ha gryterett, og alle i tråden er så fornærmet på? Anonymkode: 56b12...ce0 9
AnonymBruker Skrevet 13. januar 2020 #16 Skrevet 13. januar 2020 Torp gryterett= hverdagsmat når man har det travelt en skikkelig god gryterett laget fra bunnen med en salat og baguetter ved siden av er jo bare fantastisk 🤩😋 misforstå meg rett, jeg griner ikke på nesa om jeg får servert toro heller, spiser med glede, men til middagsgjester foretrekker jeg å lage fra bunnen ☺️ Anonymkode: 8440d...bea 13
AnonymBruker Skrevet 13. januar 2020 #17 Skrevet 13. januar 2020 4 minutter siden, AnonymBruker skrev: Hvem er disse oppkonstruerte snobbene som ikke vil ha gryterett, og alle i tråden er så fornærmet på? Anonymkode: 56b12...ce0 Hvor lenge har du vært på KG? 😆 Anonymkode: 851b9...4e2 6
AnonymBruker Skrevet 13. januar 2020 #18 Skrevet 13. januar 2020 Vi inviterte til middag på søndag. Serverte gryterett. Fekk melding 3t senere om at de fremdeles var mette (3 timer etter at de dro hjem). Falt i smak hos store, og halv store. Anonymkode: 4bc39...261 2
abc123detvardet Skrevet 13. januar 2020 #19 Skrevet 13. januar 2020 Så lenge maten er god burde det være greit. 1
AnonymBruker Skrevet 13. januar 2020 #20 Skrevet 13. januar 2020 Gryterett kan jo være så mangt. Toro gryterett når man inviterer til middag er ikke akkurat hva jeg ville ha servert (😂🙈), men en gryterett laget fra bunnen av, uten kjøttdeig, er flott. Anonymkode: e5aa4...862 5
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå