Lillek Skrevet 9. januar 2020 #1 Skrevet 9. januar 2020 Hei:) Jeg skal ha selskap i morgen, og har laget klar en oksegryte etter oppskrift fra Nigella.. men jeg synes kanskje gryte-sausen mangler noe? Klarer ikke helt å sette fingeren på hva, men er det noen som har forslag til hva jeg kan tilføre for å løfte smaken?
Muskath Skrevet 9. januar 2020 #2 Skrevet 9. januar 2020 Inneholder oppskriften noe søtt? Synes ofte at noe søtt kan balansere smaken på sauser og gryter. 2
Lillek Skrevet 9. januar 2020 Forfatter #3 Skrevet 9. januar 2020 7 minutter siden, Muskath skrev: Inneholder oppskriften noe søtt? Synes ofte at noe søtt kan balansere smaken på sauser og gryter. Ja, den inneholder mørkebrunt sukker og sennep med frø som er litt søt. Kanskje jeg skal ta litt mer av det?
Muskath Skrevet 9. januar 2020 #4 Skrevet 9. januar 2020 Tja, da vet jeg ikke. Vanskelig å si når jeg ikke kan smake den. 1
Zienna Skrevet 9. januar 2020 #6 Skrevet 9. januar 2020 Noen dråper worcestershire sauce bruker å gjøre seg i de fleste sauser. 2
AnonymBruker Skrevet 9. januar 2020 #7 Skrevet 9. januar 2020 Om oppskriften ligger på nett så sjekk kommentarfeltet på oppskriften. Da får du jo tips fra noen som har brukt oppskriften. MEN. Når selskapet er i morgen og du ikke får mulighet til å teste ut den nye vrien før middagen så er det tryggere å bare bruke oppskriften hvor du vet hva du får. Surt om tipset du tester ut gjør gryteretten dårligere. Det at noen på internett foreslår noe betyr jo ikke at du og gjestene kommer til å synes gryteretten blir bedre. Anonymkode: fd587...dd3 1
AnonymBruker Skrevet 9. januar 2020 #8 Skrevet 9. januar 2020 Noen ganger er det så enkelt som at det mangler SALT.. 👌🏼 Men tipper smakene har satt seg og at den blir bedre i morgen Anonymkode: 7faaa...96c 3
AnonymBruker Skrevet 9. januar 2020 #9 Skrevet 9. januar 2020 Rømme bruker alltid vi i gryter. Alle skal ha oppskriften og 🤫😆 Anonymkode: 48fd3...bac
Skogkløver Skrevet 9. januar 2020 #10 Skrevet 9. januar 2020 Kjøp masse ferske urter og strø over ved servering mulmulig ene er bedre i morgen når den har stått litt også
AnonymBruker Skrevet 9. januar 2020 #11 Skrevet 9. januar 2020 Hei =) Kjøp et beger med Creme Fraiche. . . . Hell det over i kjelen eller gryten. Da får du en utrolig god og rund smak ! ..Legg gjerne til litt tomatpesto =) Hilsen Meg =) Anonymkode: a7917...b2d 3
Hunter7 Skrevet 10. januar 2020 #12 Skrevet 10. januar 2020 Gjærekstrakt for litt mer umami. Eventuelt litt fiskesaus/østerssaus (start med en teskje og jobb deg gradvis oppover).
Sliten&kjørt52 Skrevet 10. januar 2020 #13 Skrevet 10. januar 2020 Cayenne pepper, -og litt vanlig pepper. Veldig bra. -Kjør på. a.
AnonymBruker Skrevet 10. januar 2020 #15 Skrevet 10. januar 2020 1 time siden, SupaWoman skrev: Charlottløk Eller Sjalott...? Anonymkode: 911e9...8ac 3
AnonymBruker Skrevet 10. januar 2020 #16 Skrevet 10. januar 2020 1. Sil fra kjøtt og grønsaker og kok inn væsken til den får passe kraftig smak. 2. Smak til rett før servering med noen dråper friskpresset sitron (superviktig i alle gryter, supper og sauser) og ekstra sukker og salt om nødvendig. Begge disse grunnleggende operasjonene forsterker smakene som allerede er i retten. Dermed lager du en bedre versjon av retten du har, i stedet for en helt annen rett. Sitrontrikset er særlig viktig å kjenne til, noen friskpressede dråper vekker andre smaker til liv. Anonymkode: 23887...76f 4
Tiriltunge Skrevet 10. januar 2020 #17 Skrevet 10. januar 2020 Jeg synes stort sett alt blir bedre med litt balsamico-eddik i.
AnonymBruker Skrevet 10. januar 2020 #20 Skrevet 10. januar 2020 En liten! Dæsj soyasaus kanskje Anonymkode: 8dd93...8ef 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå