Gå til innhold

Oppskrift på rundstykker?! HJELP


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

har dere noen gode oppskrifter på rundstykker som man lager på 1 2 3? Jeg prøver å google, men alt er med cottage cheese, noe jeg ikke har. Holder på å gå ned i vekt, så helst ikke noe med så mange kalorier. Viktig at de metter godt!:) 

 

takk på forhånd

Anonymkode: 74f30...17e

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet
4 minutter siden, AnonymBruker skrev:

har dere noen gode oppskrifter på rundstykker som man lager på 1 2 3? Jeg prøver å google, men alt er med cottage cheese, noe jeg ikke har. Holder på å gå ned i vekt, så helst ikke noe med så mange kalorier. Viktig at de metter godt!:) 

 

takk på forhånd

Anonymkode: 74f30...17e

Man lager ikke gode rundstykker på 1-2-3 - normalt god gjærbakst tar 12-24 timer. Helt akseptabel gjærbakst kan du lage på 4-5 timer. I så fall tar du 250 g lunkent vann og blander i tørrgjær. Så har du i mel til deigen er så løs at den henger fast i eltekroken (blandingsforhold er dobbelt så mye fint mel som grovt mel) og så elter du i 15 minutter. Etter dette har du i 1 Ts salt og frø og nøtter etter behag og elter det inn.

Dersom du ikke er så nøye på smak og konsistens lar du dette heve 3-4 timer før du ruller rundstykker, hever 1/2-1 time og så steker. 

Dersom du vil unne deg ordentlig god mat lar du deigen heve til den faller sammen (4-6 timer), knar, putter deigen i kjøleskap over natta, tar ut igjen, tempererer, ruller til rundstykker, hever, baker. 

Da får du basic rundstykker. 

Anonymkode: dd6d0...e47

AnonymBruker
Skrevet
4 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Man lager ikke gode rundstykker på 1-2-3 - normalt god gjærbakst tar 12-24 timer. Helt akseptabel gjærbakst kan du lage på 4-5 timer. I så fall tar du 250 g lunkent vann og blander i tørrgjær. Så har du i mel til deigen er så løs at den henger fast i eltekroken (blandingsforhold er dobbelt så mye fint mel som grovt mel) og så elter du i 15 minutter. Etter dette har du i 1 Ts salt og frø og nøtter etter behag og elter det inn.

Dersom du ikke er så nøye på smak og konsistens lar du dette heve 3-4 timer før du ruller rundstykker, hever 1/2-1 time og så steker. 

Dersom du vil unne deg ordentlig god mat lar du deigen heve til den faller sammen (4-6 timer), knar, putter deigen i kjøleskap over natta, tar ut igjen, tempererer, ruller til rundstykker, hever, baker. 

Da får du basic rundstykker. 

Anonymkode: dd6d0...e47

 Nå er vel ikke alle så fine på det som deg. Vi normale folk bruker kanskje en times tid.

Anonymkode: a9537...e25

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet
41 minutter siden, AnonymBruker skrev:

har dere noen gode oppskrifter på rundstykker som man lager på 1 2 3? Jeg prøver å google, men alt er med cottage cheese, noe jeg ikke har. Holder på å gå ned i vekt, så helst ikke noe med så mange kalorier. Viktig at de metter godt!:) 

 

takk på forhånd

Anonymkode: 74f30...17e

Du kan bruke rømme, kesam eller yoghurt i stedet for cottage cheese. Regner med det er bakepulver-rundstykker du ønsker å lage. 

Anonymkode: 244ba...1d5

AnonymBruker
Skrevet
33 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Man lager ikke gode rundstykker på 1-2-3 - normalt god gjærbakst tar 12-24 timer. Helt akseptabel gjærbakst kan du lage på 4-5 timer. I så fall tar du 250 g lunkent vann og blander i tørrgjær. Så har du i mel til deigen er så løs at den henger fast i eltekroken (blandingsforhold er dobbelt så mye fint mel som grovt mel) og så elter du i 15 minutter. Etter dette har du i 1 Ts salt og frø og nøtter etter behag og elter det inn.

Dersom du ikke er så nøye på smak og konsistens lar du dette heve 3-4 timer før du ruller rundstykker, hever 1/2-1 time og så steker. 

Dersom du vil unne deg ordentlig god mat lar du deigen heve til den faller sammen (4-6 timer), knar, putter deigen i kjøleskap over natta, tar ut igjen, tempererer, ruller til rundstykker, hever, baker. 

Da får du basic rundstykker. 

Anonymkode: dd6d0...e47

12-24 timer 😂😂😂 nå får du gi deg! 
mine tar rundt 2 1/2 time, og de er så luftige og gode atte! Man trenger ikke være så fin på det ;) 

Anonymkode: 4368f...40e

  • Liker 2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...