AnonymBruker Skrevet 16. januar 2020 #21 Skrevet 16. januar 2020 Jeg kjøper også på min lokale asiatiske matbutikk. Topp kvalitet 👍 Anonymkode: 56341...fd4
AnonymBruker Skrevet 16. januar 2020 #22 Skrevet 16. januar 2020 Kjøper også på nærmeste innvandrerbutikk. Har faktisk en kasserolle kikerter stående til kok nå, for å lage hummus ❤️ Anonymkode: dfcfc...67c 1
AnonymBruker Skrevet 16. januar 2020 #23 Skrevet 16. januar 2020 På 5.1.2020 den 19.10, AnonymBruker skrev: Man må jo varmebehandle de i 10-20 minutter. Selv om de er hermetisert. Så er mye lettere å helle disse rett i gryter og supper, uten å bløtlegge/forkoke. Og så må de selvfølgelig skylles godt for konserveringsmidler. Riktig behandlet merker jeg ikke forskjell på de hermetiserte og tørre. Bare et tips. Anonymkode: e711d...660 Nei det må man ikke! Anonymkode: 03ebd...bf5 3
AnonymBruker Skrevet 16. januar 2020 #24 Skrevet 16. januar 2020 På pakkissjapper. De er billigst og har best utvalg. Anonymkode: 669a0...2ae
AnonymBruker Skrevet 31. januar 2020 #25 Skrevet 31. januar 2020 Jeg kjøpte en pakke svarte bønner på innvandrerbutikk for første gang, og kokte dem ca 1 time og 10 minutter, men jeg synes ikke de ble særlig gode og virket for lite kokt😣 er ikke det et tegn på dårlig kvalitet når de må koke så lenge? Anonymkode: c7021...211
AnonymBruker Skrevet 31. januar 2020 #26 Skrevet 31. januar 2020 8 hours ago, AnonymBruker said: Jeg kjøpte en pakke svarte bønner på innvandrerbutikk for første gang, og kokte dem ca 1 time og 10 minutter, men jeg synes ikke de ble særlig gode og virket for lite kokt😣 er ikke det et tegn på dårlig kvalitet når de må koke så lenge? Anonymkode: c7021...211 La du dem i bløt først? Hvor lenge? Koketid på tørkede bønner varierer etter typen bønner, hvor gamle de er og hvor lenge de har blitt bløtlagt først. Godt over en time er ikke uvanlig, og at du ikke kokte dem lenge nok tyder ikke på dårlig kvalitet 😉 Anonymkode: 56341...fd4
AnonymBruker Skrevet 31. januar 2020 #27 Skrevet 31. januar 2020 Kjøper bønner i innvandrerbutikk. Kjøper forøvrig masse annet godt også da det lønner seg for oss. Koker bønnene i 2 1/2 time, for å lage en god bønnegryte. Ikke alltid jeg legger de i bløt(glemmer det ofte) men resultatet blir like godt hos meg ihvertfall. Anonymkode: 093db...817
AnonymBruker Skrevet 31. januar 2020 #28 Skrevet 31. januar 2020 2 timer siden, AnonymBruker skrev: La du dem i bløt først? Hvor lenge? Koketid på tørkede bønner varierer etter typen bønner, hvor gamle de er og hvor lenge de har blitt bløtlagt først. Godt over en time er ikke uvanlig, og at du ikke kokte dem lenge nok tyder ikke på dårlig kvalitet 😉 Anonymkode: 56341...fd4 Ja hadde bløtlagt dem i god tid før, husker ikke helt eksakt, men sikkert 11-12 timer. Synes ikke de smakte så godt og virket for lite kokt og tørre😞 Anonymkode: c7021...211
Brunhilde Skrevet 1. februar 2020 #29 Skrevet 1. februar 2020 6 hours ago, AnonymBruker said: Ja hadde bløtlagt dem i god tid før, husker ikke helt eksakt, men sikkert 11-12 timer. Synes ikke de smakte så godt og virket for lite kokt og tørre😞 Anonymkode: c7021...211 Da har du nok tilberedt dem feil, liten vits i å skylde på butikken, da! Jeg kjøper alt av tørkede bønner på innvandrerbutikk og er alltid like fornøyd. Det samme gjelder forsåvidt krydder, pasta, ris, buljong, tomatpure...stort sett alt av den type varer. 2
AnonymBruker Skrevet 1. februar 2020 #30 Skrevet 1. februar 2020 5 timer siden, Brunhilde skrev: Da har du nok tilberedt dem feil, liten vits i å skylde på butikken, da! Jeg kjøper alt av tørkede bønner på innvandrerbutikk og er alltid like fornøyd. Det samme gjelder forsåvidt krydder, pasta, ris, buljong, tomatpure...stort sett alt av den type varer. Hvordan kan jeg ha tilberedt dem feil? Bløtlegging og koking, hva kan gjøres så veldig galt? Anonymkode: c7021...211
AnonymBruker Skrevet 1. februar 2020 #31 Skrevet 1. februar 2020 2 hours ago, AnonymBruker said: Hvordan kan jeg ha tilberedt dem feil? Bløtlegging og koking, hva kan gjøres så veldig galt? Anonymkode: c7021...211 Du sa at de virket for lite kokt. Jeg drister meg derfor til å påstå at du ikke kokte dem lenge nok. Anonymkode: 56341...fd4 6
AnonymBruker Skrevet 22. februar 2020 #32 Skrevet 22. februar 2020 Jeg har nettopp begynt å kjøpe tørkede bønner i innvandrerbutikk, men de fleste jeg har kjøpt så langt har tatt så mye lengre tid å koke enn jeg har vært vant til og likevel kjennes de tørre og ikke gode på smak. Da blir jeg jo bare enda mer skeptisk til disse butikkene. Hva er deres erfaringer? Jeg vet jo at koketid varierer, men de har tatt så mye lenger tid at jeg blir så skeptisk Anonymkode: c7021...211
Brunhilde Skrevet 22. februar 2020 #33 Skrevet 22. februar 2020 (endret) Du blir skeptisk til butikken fordi du ikke klarer å koke bønner og du oppretter flere tråder om det. Hvorfor? Endret 22. februar 2020 av Brunhilde 2
AnonymBruker Skrevet 24. februar 2020 #34 Skrevet 24. februar 2020 Noen som kan anbefale noen bra merker?😊 de har vel gjerne noen av de samme? Anonymkode: c7021...211
Leo Skrevet 24. februar 2020 #35 Skrevet 24. februar 2020 8 minutter siden, AnonymBruker skrev: Noen som kan anbefale noen bra merker?😊 de har vel gjerne noen av de samme? Anonymkode: c7021...211 Merket som er avbildet under tror jeg er det har sett flest steder og oftest kjøper. Jeg bryr meg imidlertid ikke så mye om merket når det gjelder bønner etc. og jeg kan vel ikke si at jeg har merket noen forskjell heller.
AnonymBruker Skrevet 24. februar 2020 #36 Skrevet 24. februar 2020 Akkurat nå, Leo skrev: Merket som er avbildet under tror jeg er det har sett flest steder og oftest kjøper. Jeg bryr meg imidlertid ikke så mye om merket når det gjelder bønner etc. og jeg kan vel ikke si at jeg har merket noen forskjell heller. Jeg kjøpte nettopp en sånn og ble skikkelig dårlig i magen i ettertid😣 veldig mue luft og litt løs mage. Jeg har tilberedt dem akkurat som vanlig og har ikke hatt problemer med andre merker. Har du opplevd noe liknende? Eller bare gode erfaringer? Jeg kjøpte noen kidneybønner fra samme merket for litt siden og jeg kan ikke si jeg hadde noe problemer med det Anonymkode: c7021...211
C8H10N4O2 Skrevet 24. februar 2020 #37 Skrevet 24. februar 2020 På 5.1.2020 den 19.10, AnonymBruker skrev: Man må jo varmebehandle de i 10-20 minutter. Selv om de er hermetisert. Så er mye lettere å helle disse rett i gryter og supper, uten å bløtlegge/forkoke. Og så må de selvfølgelig skylles godt for konserveringsmidler. Riktig behandlet merker jeg ikke forskjell på de hermetiserte og tørre. Bare et tips. Anonymkode: e711d...660 😳 Dette har jeg aldri hørt om før. Har spist bønner rett ut av boksen (kun skylles i reint vann) i alle år, uten problemer. 1
Leo Skrevet 24. februar 2020 #38 Skrevet 24. februar 2020 7 minutter siden, AnonymBruker skrev: Jeg kjøpte nettopp en sånn og ble skikkelig dårlig i magen i ettertid😣 veldig mue luft og litt løs mage. Jeg har tilberedt dem akkurat som vanlig og har ikke hatt problemer med andre merker. Har du opplevd noe liknende? Eller bare gode erfaringer? Jeg kjøpte noen kidneybønner fra samme merket for litt siden og jeg kan ikke si jeg hadde noe problemer med det Anonymkode: c7021...211 Jeg vet ikke hva du mener med akkurat som vanlig, men jeg bløtlegger dem i 12 - 18 timer, skyller dem og koker dem i nytt vann så lenge at de er myke, men ikke går i oppløsning. Dette tar som regel minst en time, men det kan også ta lenger tid. Jeg smaker imidlertid på dem for å finne ut om jeg synes de er nok kokt. Er de ikke det får jeg også problemer med magen, så heller litt for mye kokt enn litt for lite.
AnonymBruker Skrevet 24. februar 2020 #39 Skrevet 24. februar 2020 Husk at kikerter ikke kokes med salt i vannet. Koketid på bønner og erter avhenger av hvor tørre de er. Derfor vi akkurat samme bønnetypen fra 2 ulike poser kunne kreve ulik koketid. Anonymkode: e6c8a...d49
AnonymBruker Skrevet 24. februar 2020 #40 Skrevet 24. februar 2020 32 minutter siden, Leo skrev: Jeg vet ikke hva du mener med akkurat som vanlig, men jeg bløtlegger dem i 12 - 18 timer, skyller dem og koker dem i nytt vann så lenge at de er myke, men ikke går i oppløsning. Dette tar som regel minst en time, men det kan også ta lenger tid. Jeg smaker imidlertid på dem for å finne ut om jeg synes de er nok kokt. Er de ikke det får jeg også problemer med magen, så heller litt for mye kokt enn litt for lite. Jeg kokte dem i ca 1 time og 45 min og jeg testet dem før jeg tok dem, men likevel😞 Anonymkode: c7021...211
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå