Gå til innhold

Kjøpte Gradost og fikk sjokk!


Anbefalte innlegg

Skrevet

"Sjokk" og " gift"  

Er du i overkant dramatisk Ts?  Og lær deg betydningen av begge ord kanskje 🙂

  • Liker 7
Videoannonse
Annonse
Skrevet
12 minutter siden, AnonymBruker said:

Majones har ikke så mye metta fett nei, det er mye sunnere med majones. Kaloriene er jeg ikke redd for, men den store mengden metta fett. 

Hei. 1999 ringte og ville ha kostholdsplanen sin tilbake.

  • Liker 7
Skrevet

Mettet fett er ikke farlig, tvert om. Men alt i moderasjon. Melkefett f.eks, er noe av det beste du kan få i deg. Transfettet derimot kan vi styre av. Bearbeidet fett type margarin er mer gift enn den osten.

  • Liker 5
AnonymBruker
Skrevet

Du spiser da vel ikke gräddost hver eneste dag hele året.
jeg kjøper en til jul, og that’s it. 

Anonymkode: 93784...f42

  • Liker 2
Skrevet
37 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Du spiser da vel ikke gräddost hver eneste dag hele året.
jeg kjøper en til jul, og that’s it. 

Anonymkode: 93784...f42

Nå er det selvfølgelig mulig at jeg trekker forhastede konklusjoner her, men når man ser handlevognene til nordmenn på grensehandel i Sverige så er det ting som kan tyde på at enkelte spiser enorme mengder av denne fete (Og ofte særdeles billige) osten. At de kjøper den betyr selvfølgelig ikke at de spiser den, men det er jo det man normalt gjør med mat ;)

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

9G0eWIA.gif

Anonymkode: 93fc0...414

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet

Ikke overraskende. Osten smaker jo smør.

Anonymkode: 66c29...763

Skrevet
På 5.1.2020 den 12.32, AnonymBruker skrev:

Beste osten som finnes da 😋

Anonymkode: 21eac...e38

Enig. Fett er ikke gift.

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Haha. Det heter jo fløte da. Er ikke redd fett, men ville nok valgt en annen type fett. 
Når det er sagt, blir du ikke automatisk feit av fett, med mindre du stapper i deg.

Det er ikke fett som gjør deg feit. Det er sukker som omdannes til fett, som gjør deg feit. Litt fett i kostholdet, gjør deg fortere mett. Folk med lite fett i kostholdet, spiser ofte for mye av noe annet. Folk i vesten, spiser alt for mye korn.

Anonymkode: 5c5fd...9ef

AnonymBruker
Skrevet

Her har du gift tsimage.jpeg.3821f0f201c345460680bd9a8fa8fbf7.jpeg

Anonymkode: 5c5fd...9ef

  • Liker 1
Skrevet (endret)

Bilderesultat for kvikk lunch reklame 50 tallet kalorier

😂😂fra den gang mye kalorier var bra reklame, inneholder like mange kalorier som to stykker brød med smør og ett egg 

Hvordan ville denne funke i dag tro? Kanskje reklametekster blir advarsel😂

image.jpeg

Endret av pautina
  • Liker 5
AnonymBruker
Skrevet
På 5.1.2020 den 12.58, AnonymBruker skrev:

Liker du majones? 

Har du sett hvor mange kalorier den inneholder? 

En loff med ekte smør, en skinke, majones og gräddeost tilsvarer samme mengde kalorier som en hel stamme i Afrika får i seg i løpet av et hel måned :) 

Anonymkode: b3b10...3e6

Haha, det best beskrevne jeg har sett på lenge! 

Anonymkode: 6a4f7...e1d

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Vanlig Norwegia er som smør, ikke rart når fettprosenten øker med 17 % fra det man er vant til. 38 %, opp 28 % hadde gitt meg sjokk! Skjønner deg, ts. 

Anonymkode: 6a4f7...e1d

Skrevet
14 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Vanlig Norwegia er som smør, ikke rart når fettprosenten øker med 17 % fra det man er vant til. 38 %, opp 28 % hadde gitt meg sjokk! Skjønner deg, ts. 

Anonymkode: 6a4f7...e1d

Mmmm deilig 🧀🍽️

  • Liker 1
Skrevet

Og vanlig ost inneholder 27% fett, ikke akkurat slankemat det heller.  1 ss smør eller olje inneholder 100 kcalorier, mange som tror de kan bøtte innpå med f.eks sunn olivenolje som har gått på et par smeller der gitt. 🤣

  • Liker 3
Skrevet
På 5.1.2020 den 14.28, CabinCruiser skrev:

Mettet fett er ikke farlig, tvert om. Men alt i moderasjon. Melkefett f.eks, er noe av det beste du kan få i deg. Transfettet derimot kan vi styre av. Bearbeidet fett type margarin er mer gift enn den osten.

Melkefett ER mettet fett, og hvorfor er melkefett sunnere enn f.eks rent fett fra ku?

Skrevet
2 minutter siden, SupaWoman skrev:

Melkefett ER mettet fett, og hvorfor er melkefett sunnere enn f.eks rent fett fra ku?

"Flere studier viser at melkefett kan gi en liten økning i totalkolesterolet i blodet, og kolesterol anses for å være en viktig risikomarkør for hjerte- og karsykdom. Forskning viser imidlertid at sammenhengen ikke er så enkel. elk inneholder hundrevis av nyttige stoffer, selv om noen muligens kan ha uheldige virkninger. Blant annet fører melkefett til en økning av det såkalt gode HDL-kolesterolet, og det kan også redusere mengden av små, tette LDL-lipoproteiner, som konvensjonelle forskere anser som særlig farlige. Det relativt høye innholdet av oljesyre i melk vil  føre til at denne syra bygges inn i lipoproteiner som HDL og LDL. Siden oljesyre er stabil mot harskning, vil dette bidra til å beskytte LDL-molekylet mot å bli oksidert. Melkefett har enestående egenskaper ved at det bidrar med utallige mikronæringsstoffer som overføres til oss fra plantene, slik som fettløselige vitaminer og andre fettløselige stoffer som kan ha gunstige virkninger.

Melk er satt i sammenheng med et redusert blodtrykk og økning i HDL-kolesterol. Ikke- magre Melkeprodukter synes å forhindre vektøkning og metabolsk syndrom og det ser ut til at det har en liten, men klart positiv virkning på risikoen for å utvikle hjerte- og karsykdom. Studier viser også at helmelk reduserer risikoen for å få hjerneslag, flere typer kreft og diabetes, og total dødelighet ser ut til å falle med økende inntak av melkeprodukter.

F.eks smør inneholder mange flere ulike fettsyrer og fettløselige mikronæringsstoffer enn margarin. I smør finnes det 400 forskjellige fettsyrer, og flere av disse har viktige funksjoner i kroppen. Margarin inneholder bare noen få fettsyrer. Forholdet mellom omega-6- og omega-3-fettsyrer er 7:1 i de fleste margariner, altså sju ganger mer omega-6-fettsyrer, mens forholdet er ca. 4:1 i vanlig, norsk smør, eller noe lavere om sommeren når kuene har gått ute på godt beite.

En viktig årsak er at margarin har et dårligere forhold mellom omega-6- og omega-3 fettsyrer. Dette burde vært lavere, gjerne omkring 2:1. Da ville det dannes mindre av noen hormonliknende stoffer (eikosanoider) som bidrar til kreft, hjerte- og karsykdommer, betennelser og allergier, og resultatet ville bli bedre helse.

Transfettsyrer er forskjellige ting, og flere gode befolkningsstudier viser at transfettsyrer fra margarin er ugunstige. Det finnes derimot ingen epidemiologiske studier som viser skadeeffekter av transfettsyrer fra smør. "

Kilder:

1.  Elwood PC, Pickering JE, Givens I mfl. The consumption of   milk and dairy foods and the incidence of vascular disease and diabetes:  an overview of the evidence. Lipids 2010; 45: 920-39.

2.  German JB, Gibson RA, Krauss RM mfl. A reappraisal of the impact of dairy foods and milk fat on cardiovascular disease risk. Eur J Nutr. 2009; 48: 191-203.

3.  Haug A, Høstmark AT, Harstad OM. Bovine milk in human nutrition–a review. Lipids Health Dis. 2007; 6: 25.

4.  Haug A, Christophersen OA, Høstmark AT mfl. Melk og helse. Tidsskrift for Den norske lægeforening. 2007; 127: 2542-5.

 

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
7 timer siden, pautina skrev:

Bilderesultat for kvikk lunch reklame 50 tallet kalorier

😂😂fra den gang mye kalorier var bra reklame, inneholder like mange kalorier som to stykker brød med smør og ett egg 

Hvordan ville denne funke i dag tro? Kanskje reklametekster blir advarsel😂

image.jpeg

Denne opplysningen bør stå på alle sjokolader jeg spiser iallfall. Kunne kanskje hjulpet meg til å ta bedre valg. Vil du egentlig ha denne sjokoladen, eller kunne det vært bedre med to rista brødskiver og ett egg? Litt som røykpakker. 

Anonymkode: 66c29...763

  • Liker 5
Skrevet

Ærlig talt! Med den tankegangen din, TS, tror jeg du har godt av å ta deg et par skiver med gräddost til kvelds i dag. Det er jo ikke meningen at du skal spise hele osten i en porsjon. Selvfølgelig er det ikke det sunneste valget innen ost, men litt fett dreper ingen. Det er jo også begrenset hva du får i deg om du faktisk skjærer et par skiver med ostehøvel, som du forøvrig burde!
 

AnonymBruker
Skrevet
On 1/5/2020 at 12:40 PM, spegel said:

Litt overrasket over at du ikke forsto at graddost (=svensk for fløteost) inneholder en del fett. Fett er ikke gift 😊 les deg opp på nyere forskning på de ulike fett-typene. 

Klart, man bør ikke spise så kaloritett mat, om man ikke bruker energien.

Overrasket over at ikke alle nordmenn vet at grädd betyr fløte???? 

Anonymkode: 0a219...d26

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...