Gå til innhold

barn om fattigdom


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous

En bønn til dere som har barn mellom 6-12 år.Kan dere spørre dem hva de mener fattigdom er?Hvem mener de er fattige?Tror de det finnes fattige barn i Norge?Vet de om de får noe hjelp?Evt.hva?

Holder på med en opg på skolen om barn og fattidom,og skulle gjerne hørt hva barna mener,men har kjenner desverre ingen barn i den alderen her..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hei,

Karin Gustavsen Tvetene har gjort en undersøkelse om barn og fattigdom. Hun har snakket med flere barn hva de mener med fattigdom. Her får du en fin innlevelse om hva barn i norge i dag legger i det å være fattig. Dette er en Hovedoppgave i sosiologi.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har tatt en prat med eksperten på snart ni, og her er "fasiten"... :wink: Ungens svar er i rødt -uredigert.

Kan dere spørre dem hva de mener fattigdom er?

Det vet jo alle! Det er at man er helt uten penger, har dårlig med klær og slikt. Man kan fort bli gateligger (!) for huset blir ødelagt fordi de ikke får strøm, har ikke råd til mat, må tigge på gata. Kanskje må de i fengsel for det (tigging).

Hvem mener de er fattige?

Folk uten jobb. Gateliggerne. Vet ikke helt...

Tror de det finnes fattige barn i Norge?

Kan godt hende. Foreksempel sånne fra andre land som ikke får så mye støtte. Fra kommuner og sånt. Tror ikke det ellers er fattige barn i Norge. (her må mor innskyte at gutten selv har gått under kategorien 'fattig barn i norge' noen få år tilbake.. )

Vet de om de får noe hjelp?

Fattige kan få hjelp fra sånne som synes synd på dem, som gir dem støtte og slikt.Noen får hjelp fra kommunen, men ikke alle får hjelp. Fattige i utlandet kan få litt hjelp, men mange får det ikke.

Evt.hva?

Ellers: Det (fattigdom) er trist. Det er idiotisk, jeg liker det ikke. Vi må hjelpe dem, og for pokkern ikke bry oss om at VI trenger penger, for DE trenger det! Vi burde egentlig rive ned kommunen hvis de ikke vil hjelpe.

Mamma stiller ekstra-spørsmål: Når du ikke tror det finnes fattige (norske) barn i Norge, hva med barna til de fattige voksne i Norge..?

Dem er det dobbelt så mye synd i.

Og nå skal mamma sette seg ned og forklare at det finnes fattige overalt -også barn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...