Gå til innhold

Edamerost


Anbefalte innlegg

Skrevet

Ble kjøpt inn til jul, men ikke spist. Kan jeg raspe den opp og fryse ned for å bruke den på pizza ol?

Anonymkode: ee454...b5a

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ja. Du kan også lagre den, og få en vellagret til neste jul

Anonymkode: 20852...b53

  • Liker 2
Skrevet

Ja. Eller brukes som enhver annen ost, om dere pleier å ha gulost som pålegg. Eller i gratenger, på taco, med mer. 

Anonymkode: d20c7...5d6

  • Liker 3
Skrevet

Takk for svar 😊

Anonymkode: ee454...b5a

Skrevet

Om den ikke er åpna, er det bare å legge den i kjøleskapet til neste jul. Faste hvitoster blir bare bedre jo mer over dato den er 🙌🏻 Ekstra vellagra 😄

Jeg har en selv, uåpna, som gikk ut på dato i fjor sommer, så den er 1,5 år på «overtid» 🙀 vet ikke når jeg skal «sprette» den, men det må være til en god anledning 😄

  • Liker 8
Skrevet

Jeg har kjøpt et par for å lagre (snur de litt en gang i blandt) og gleder meg til å åpne en av deneste jul.. Har en jeg kjøpte for 2 år siden som skal sprettes til nyttår når jeg får besøk :)

Anonymkode: 35bab...af3

  • Liker 2
Skrevet

Kan lagres som flere sier.  Bare sjekk om forpakningen er helt tett.

Skrevet

Jeg har åpnet den og det er spist to osteskiver av den. Holder den da lenge?

Ts.

Anonymkode: ee454...b5a

Skrevet
5 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg har åpnet den og det er spist to osteskiver av den. Holder den da lenge?

Ts.

Anonymkode: ee454...b5a

Selvsagt. Så lenge den ikke er muggen er den fin å spise. 

Anonymkode: a8c30...226

Skrevet
10 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg har åpnet den og det er spist to osteskiver av den. Holder den da lenge?

Ts.

Anonymkode: ee454...b5a

Den holder til å spise fremover, men ikke til å lagre i et par år. Det går også å rive og fryse som du tenkte på :)

Anonymkode: 35bab...af3

  • Liker 3
Skrevet

Men... Kan du ikke fortsette å spise av den selv om julehøytiden er over?

Anonymkode: 7ca93...d50

  • Liker 6
Skrevet

Et lite tips: Edamerost er kjempegodt i ostesouffle, og da får du brukt opp en del også. :sikle:

Anonymkode: 63967...689

  • Liker 1
Skrevet

Hvordan lager du ostesuffle?

Anonymkode: ee454...b5a

Skrevet

Edamerost smaker nesten helt likt vanlig gulost. Er jo bare å brukes som vanlig, til brød, pizza osv.  Kan fint fryses, men egner seg da mest til pizza ol etterpå. 

  • Liker 1
Skrevet
På 29.12.2019 den 17.43, AnonymBruker skrev:

Hvordan lager du ostesuffle?

Anonymkode: ee454...b5a

Omtrent sånn. :) Det finnes flere oppskrifter, men jeg synes mange av dem har for lite ost. Denne ser derimot ganske bra ut. 

Anonymkode: 63967...689

  • Liker 1
Skrevet
Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Omtrent sånn. :) Det finnes flere oppskrifter, men jeg synes mange av dem har for lite ost. Denne ser derimot ganske bra ut. 

Anonymkode: 63967...689

Tips: Om du liker blåmuggost er det kjempegodt å røre inn noen biter av dette også. Jeg bruker da såpass store biter at de ikke løses opp, men ligger som deilige små lommer av smeltet blåmuggost i den ferdige gratengen. :sikle:

Anonymkode: 63967...689

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...