Gå til innhold

Pinnekjøtt og tilbehøret


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hvor mye kålrabistappe og rosenkål bør man regne med på julaften til 4-5 voksne? Har aldri hatt julemiddag før, så trenger litt hjelp. 
og ellers tips til dessert/mat etterpå som ikke er riskrem?

Anonymkode: 8086b...a91

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

25 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Rosenkål til pinnekjøtt ????

Anonymkode: a2f53...14b

Ja, har alltid fått det servert

Anonymkode: 8086b...a91

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Ja, har alltid fått det servert

Anonymkode: 8086b...a91

Aldri hørt om, og jeg bor i pinnekjøtt-land.

Anonymkode: a2f53...14b

  • Liker 15
Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Aldri hørt om, og jeg bor i pinnekjøtt-land.

Anonymkode: a2f53...14b

Ok. Da bor jeg tydeligvis på feil sted.

Anonymkode: 8086b...a91

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Kålrabistappe av en stor kålrot og en halv pakke gultrot, og pose med rosenkål. 
den mengden hadde jeg laget.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Rosenkål?! Du mener rødkål/surkål??

Anonymkode: 41055...51f

Nei, rosenkål

Anonymkode: 8086b...a91

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aldri hatt rosenkål til pinnekjøtt.

Med det sagt. Sørg for at det er nok kålrabiatappe. Jeg pleier å bruke 2 store kålrabi til 4 personer. 

Spør på butikken hvor mye pinnekjøtt du trenger. Det pleier jeg å gjøre. 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, altflyter skrev:

Aldri hatt rosenkål til pinnekjøtt.

Med det sagt. Sørg for at det er nok kålrabiatappe. Jeg pleier å bruke 2 store kålrabi til 4 personer. 

Spør på butikken hvor mye pinnekjøtt du trenger. Det pleier jeg å gjøre. 

Takk. Leste et sted at eple kunne være godt i stappen?

Anonymkode: 8086b...a91

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Takk. Leste et sted at eple kunne være godt i stappen?

Anonymkode: 8086b...a91

Kålrabiatappe er forferdelig surt å gå tom for, så pass på at det er rikelig. Jeg pleier å ha fett fra pinnekjøttet, et par poteter og litt gulrot i stappen. Aldri prøvd med eple, men kan godt hende det funker 😊

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Takk. Leste et sted at eple kunne være godt i stappen?

Anonymkode: 8086b...a91

Litt revet eple kan nok være godt i- mye av poenget er jo at kålrabistappen skal smake søtt. Det er den uslåelige kombinasjonen av det salte pinnekjøttet og den søte kålrabistappen som er så godt (derfor har jeg alltid litt sukker i kålrabistappen for å sikre at den faktisk smaker søtt- men litt revet (søtt) eple kan sikkert gjøre samme nytten.

Anonymkode: 649e1...7d5

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

6 minutter siden, Misanthropis skrev:

Kålrabistappe av en stor kålrot og en halv pakke gultrot, og pose med rosenkål. 
den mengden hadde jeg laget.

Altfor lite. 

Må ha to kålrabi. Hadde droppet gulrot og heller laget med hvit saus 😍

Anonymkode: c74bf...333

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Altfor lite. 

Må ha to kålrabi. Hadde droppet gulrot og heller laget med hvit saus 😍

Anonymkode: c74bf...333

Gulrot må jo være med for å få apetittelig farge. Bleik kålrabistappe er fælt.

Anonymkode: 41055...51f

  • Liker 14
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Gulrot må jo være med for å få apetittelig farge. Bleik kålrabistappe er fælt.

Anonymkode: 41055...51f

Kommer an på hvor man er fra og hva man er vandt med 😉 Her skal den være helt lys, kun kålrabi og masse hvit saus oppi. 

Anonymkode: c74bf...333

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
4 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Altfor lite. 

Må ha to kålrabi. Hadde droppet gulrot og heller laget med hvit saus 😍

Anonymkode: c74bf...333

Liker den litt søtere med gulrot, i god kontrast til det salte pinnekjøttet vi her da 😉

Lenke til kommentar
Del på andre sider

11 minutter siden, Misanthropis skrev:

Liker den litt søtere med gulrot, i god kontrast til det salte pinnekjøttet vi her da 😉

Med hvit saus blir den både mildere og søt. Alle jeg har servert det til har nå gått over til den varianten. Så verdt å prøve en gang 🙂

Anonymkode: c74bf...333

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 store kålrot

2 gulerøtter

1dl fløte

100 gr smør

1/2 ts muskat

1-2 ts sukker

Pepper og pinnekjøttkraft.

Endret av SupaWoman
  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...