AnonymBruker Skrevet 11. desember 2019 #1 Skrevet 11. desember 2019 Altså ikke den typiske jordbærsausen, finns det andre skikkelig gode sauser til riskrem? Jeg bruker å være litt "over the top" når det kommer til kaker og søtsaker, så kunne tenkt meg å prøve en salt karamellsaus. Men må ha en litt sikker saus i tillegg i tilfelle det ikke faller i smak hos resten av gjengen 😅 Gjerne noe friskt! Tips? Anonymkode: f3371...971
AnonymBruker Skrevet 11. desember 2019 #2 Skrevet 11. desember 2019 Bringebærsaus. Anonymkode: a7cc8...470 4
Roci Skrevet 11. desember 2019 #3 Skrevet 11. desember 2019 Støtter AB over her, men lag en bringebærcoulis, de ferdigkjøpte bringebærsausene er tamme saker. Alternativt kan du prøve en skogsbærsaus? Her er en oppskrift på bringebærcoulis: https://www.aperitif.no/oppskrifter/oppskrift/bringebaer-coulis/1639057. Jeg tenker ellers at en mørk sjokoladesaus, evt. tilsatt likør av noe slag, kan fungere bra.
AnonymBruker Skrevet 11. desember 2019 #4 Skrevet 11. desember 2019 24 minutter siden, Roci skrev: Støtter AB over her, men lag en bringebærcoulis, de ferdigkjøpte bringebærsausene er tamme saker. Alternativt kan du prøve en skogsbærsaus? Her er en oppskrift på bringebærcoulis: https://www.aperitif.no/oppskrifter/oppskrift/bringebaer-coulis/1639057. Jeg tenker ellers at en mørk sjokoladesaus, evt. tilsatt likør av noe slag, kan fungere bra. Hva er forskjell på coulis og saus? Kan denne coulisen du linker til lages med skogsbær? Syns skogsbær høres friskere utenn bringebær 😊 Anonymkode: f3371...971
AnonymBruker Skrevet 11. desember 2019 #6 Skrevet 11. desember 2019 Mamma pleier å blande rips og bringebær. Nydelig! Anonymkode: 24741...718 1
*Emma* Skrevet 11. desember 2019 #7 Skrevet 11. desember 2019 Elsker karamell, men syns det høres alt for mektig og søtt ut til noe så kraftig som riskrem. (Selv om jeg har sett at Ida Gran Jansen har lagt ut oppskrift på dette.) Jeg pleier å lage saus av bringebær og jordbær sammen. Det er søtt og godt (fra jordbærene) men også litt syrlig og frisk (fra bringebærene). 2
Jerry Lee Skrevet 11. desember 2019 #9 Skrevet 11. desember 2019 Bringebærsaus. Ripssaus. Eller også en blanding av disse.
AnonymBruker Skrevet 11. desember 2019 #10 Skrevet 11. desember 2019 Min bestemor lager kirsebærsaus, syrlig og søt på samme tid. Jeg prøver gjerne nye ting og nye smaker og det hørtes godt ut med karamellsausen du planlegger, men jeg hadde blitt veldig skuffet hvis det ikke var den vanlige røde sausen til riskremen på julaften. Anonymkode: 3bcea...6b0 6
Roci Skrevet 11. desember 2019 #11 Skrevet 11. desember 2019 7 timer siden, AnonymBruker skrev: Hva er forskjell på coulis og saus? Kan denne coulisen du linker til lages med skogsbær? Syns skogsbær høres friskere utenn bringebær 😊 Anonymkode: f3371...971 Coulis er en saus som ikke kokes, det er vel hovedforskjellen, i tillegg til at den gjerne lages ved å presse bærene gjennom en sil. Det er jo bare å prøve med skogsbær, funker sikkert fint🙂
Meadow Skrevet 12. desember 2019 #12 Skrevet 12. desember 2019 Mango/pasjonsfrukt kan fungere, søtt og friskt. Men jeg synes jo vanlig rød saus er best, julaften er ikke dagen for å være utradisjonell. 1
AnonymBruker Skrevet 12. desember 2019 #13 Skrevet 12. desember 2019 Kirsebær! Ikke utradisjonelt da, kanskje største juletradisjonen i Danmark. Men godt er det! Karamell hørtes litt for søtt ut synes jeg, ekskrementer er jo veldig søt i seg selv. Ha også på hakkede mandler, Evt hakkede brente mandler er også godt 😊 Anonymkode: 73121...075 2
AnonymBruker Skrevet 12. desember 2019 #14 Skrevet 12. desember 2019 Rørte multer Anonymkode: cff97...168
AnonymBruker Skrevet 12. desember 2019 #15 Skrevet 12. desember 2019 2 minutter siden, AnonymBruker said: Kirsebær! Ikke utradisjonelt da, kanskje største juletradisjonen i Danmark. Men godt er det! Karamell hørtes litt for søtt ut synes jeg, ekskrementer er jo veldig søt i seg selv. Ha også på hakkede mandler, Evt hakkede brente mandler er også godt 😊 Anonymkode: 73121...075 😁 Anonymkode: 24741...718 12
AnonymBruker Skrevet 12. desember 2019 #16 Skrevet 12. desember 2019 Blåbær! Det er min favoritt, gjerne med litt saft og skall fra sitron oppi. Jeg er veldig glad i karamell, men til riskrem hørtes det helt grusomt ut... Anonymkode: 119ce...10f 1
AnonymBruker Skrevet 12. desember 2019 #17 Skrevet 12. desember 2019 Prøv en blanding av jordbær, bringebær og rips, uten sukker. Anonymkode: f60d7...297
Gjest AthenaRavenLuna Skrevet 12. desember 2019 #18 Skrevet 12. desember 2019 Kirsebærsaus er nydelig på riskrem.
AnonymBruker Skrevet 12. desember 2019 #19 Skrevet 12. desember 2019 Takk for mamge gode tips! Blåbærsaus med sitronsaft og skall hørtes nydelig ut 🤩 Det er til et bedriftsjulebord og ikke julaften, så trenger ikke være kjempetradisjonelt nemlig 🤭 Anonymkode: f3371...971
AnonymBruker Skrevet 14. desember 2019 #20 Skrevet 14. desember 2019 Her har jeg gått over til å ha karamell saus på riskremen Noe som vi jeg har fått innført av svigermor som ikke kommer fra Norge. Det var ikke jordbær/bringebær der hun vokste opp. Anonymkode: 9b403...dee
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå