AnonymBruker Skrevet 10. desember 2019 #1 Skrevet 10. desember 2019 Jeg skal invitere til nyttårsmiddag. Vi blir alt fra 5-10stk. Har tenkt litt på treretters. Men rettene bør ikke være så dyr. Anonymkode: b7cf4...96c
exictence Skrevet 10. desember 2019 #2 Skrevet 10. desember 2019 Hvorfor ikke noe jule vegetar middag? Forrett: Fylte paprika med quinoa/ris i buljong. Pynt: persille Hovedrett: Nøttestek: Grønnsaker og evt bygg, egg, selleri er kjempe godt i en klaget brødform. Stek på 180 grader i ca 40 min. Stek løken på forhånd. Pynt med f.eks tomater og noe grønt. Persille er godt. Lag en rødkål salat ved siden av bestående av f.eks strimlet rødkål og epleterninger, bittelitt eddik og salt. Dessert: Multer og is, eller bare is og noe likør på isen (?) Is og sjokoladedryss. 2
AnonymBruker Skrevet 10. desember 2019 #3 Skrevet 10. desember 2019 Hva med asparges og spekeskinke til forrett? Evt suppe av frosne erter, fløte pluss kraft, som piffes opp med en skvett musserende rett før servering?imponerende OG billig. Hovedrett, feks Finnbiffgryte, eller Biff stroganoff- med hjemmelaget mandelpotetpuré -lett å gjøre i stand- kan bruke billig grytekjøtt, som faktisk smaker veldig godt når det får trekke lenge. Dessert: hjemmelaget is (nudelig godt) eller fruktsalat med hjemmelaget råkrem. Da kan du forberede mye på forhånd, ikke dyrt og kjempegode smaker. Anonymkode: b5200...624 1
Crema Skrevet 11. desember 2019 #4 Skrevet 11. desember 2019 Forrett: crostini med chevre og fiken eller jordskokksuppe med krutonger og trøffelolje eller ceviche Middag: Stek (for eksempel okse, elg, helstekt Stangekylling, vegetarisk nøttestek eller vegetarisk mushroom Wellington, ovnsbakt torsk) ovnsbakte grønnsaker (det som du liker best og som passer til proteinet du velger) og en god saus (Viltsaus, rødvinssaus, appelsinssaus, hollandaisesaus... Velg det som passer best med proteinet ditt, seff). eller Gryterett som stroganoff, bourgoigne eller marokkansk tagine med potetmos, polenta, ris eller pasta (alt ettersom hvilken gryterett du velger). En enkel grønn salat (for eksempel grønnkål, appelsin og hakkede mandler + vinaigrette) og godt brød. Dessert: Tiramisu eller panna cotta (veldig enkelt å lage, ekstra godt hvis man knuser shortbreadkjeks som man legger utover ett brett med litt smeltet smør over og lar det crispe seg til i ovnen og så har på bunnen eller toppen av panna cottaen. Pluss en bærsaus laget av den frukten eller bæret du liker best, jeg syns mango og kirsebær er godt). Du kan også anrette ett ostefat istedetfor en dessert. Tre forskjellige typer ost, kjeks eller brød, honning eller syltetøy eller begge deler, pluss litt frukt. Det kan være kjempedeilig med en av ostene ovnsbakt som brie eller camembert. Uansett hva du velger bør hver rett ha få elementer, med klassiske smaker som passer overens - tenk også på hvor mye du kan få preppet på forhånd slik at du slipper å dille på kjøkkenet hele kvelden. I alle forslagene mine kan så og si alt preppes på forhånd og så bare varmes opp og anrettes. Når du setter sammen hvilke tre retter så er tommelfingerregelen at hver rett skal ha en annen munnfølelse enn retten før. Da skaper man ett mer dynamisk og spennende måltid. Så hvis du skal ha suppe til forrett bør du ikke ha gryterett til hovedrett, siden teksturene er så like. Jeg bruker smittenkitchen.com mye til inspirasjon, fantastisk matside. Lykke til! 1
AnonymBruker Skrevet 11. desember 2019 #5 Skrevet 11. desember 2019 9 timer siden, exictence skrev: Hvorfor ikke noe jule vegetar middag? Forrett: Fylte paprika med quinoa/ris i buljong. Pynt: persille Hovedrett: Nøttestek: Grønnsaker og evt bygg, egg, selleri er kjempe godt i en klaget brødform. Stek på 180 grader i ca 40 min. Stek løken på forhånd. Pynt med f.eks tomater og noe grønt. Persille er godt. Lag en rødkål salat ved siden av bestående av f.eks strimlet rødkål og epleterninger, bittelitt eddik og salt. Dessert: Multer og is, eller bare is og noe likør på isen (?) Is og sjokoladedryss. Grusomt. Anonymkode: dd8c8...055 4
AnonymBruker Skrevet 11. desember 2019 #6 Skrevet 11. desember 2019 Kalkun på nyttårsaften! Hadde blitt veldig skuffet hvis jeg var bedt bort på nyttårsaften og ikke fikk kalkun. Forett er unødvendig, lag en god velkomstdrink. Og noe søtt til dessert, gjerne sjokolademousse eller panacotta. Anonymkode: 65a6a...a07 1
exictence Skrevet 11. desember 2019 #7 Skrevet 11. desember 2019 7 timer siden, AnonymBruker skrev: Grusomt. Anonymkode: dd8c8...055 Har du smakt dwt, eller høres det bare grusomt ut fordi det er uvant? Tror du hadde blitt overrasket over hvor godt det var. 3
Kinder Skrevet 14. desember 2019 #8 Skrevet 14. desember 2019 3 retters på nyttårsaften hørtes digg ut😊 Samtidig kanskje greit å lage noe som ikke krever at du er på kjøkkenet hele tiden når du har gjester. Med tanke på pris og tid på kjøkkenet er mitt forslag Forrett: en god ceviche. Lages på forhånd. Hovedrett: kalkun. Kjøp store kalkunfileter, istedenfor hel kalkun. Jeg har sett dem i frossendisken på feks. på Rema 1000. De ser nesten ut som stek. Har også smakt dem, og de er gode. Mye enklere og billigere når det er mat til mange. Kalkun må følges litt med, og smøres innimellom, men krever ikke så mye oppmerksomhet av deg. Tilbehør: feks. ovnsbakt rosenkål med bacon, og urtestekte poteter. Disse har du forhåndstekt, men gir de en oppvarming i ovnen mens kalkunen hviler. Ellers en waldorfsalat (også forhåndslagd) og saus. Sausen kan i stor grad gjøres mye med på forhånd, selv om man må/bør spe med kalkunkraften. Dessert: tiramisu eller creme brulee. Gjerne med noe gode bær eller lignende ved siden av. Enkle desserter, som ikke krever at du står mye på kjøkkenet mens gjestene er der, om du har gjort mesteparten ferdig før de kommer. 3
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå