Gå til innhold

Hvordan lykkes med ribbe, og hvilket tilbeblr


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har aldri laget ribbe før, men vil gi det et forsøk nå før jul. Hvordan gjør du det og hva serverer du til?

Anonymkode: 95494...c3b

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Forskjellig fremgangsmåte for tynnribbe eller familieribbe.

Er ikke verre enn å Google oppskrifter. Det er veeeldig vanskelig å mislykkes med ribbe, altså. 

Anonymkode: 5896a...59c

Skrevet

Rutes og gnis inn med salt og pepper to dager før steking. Tempereres på kjøkkenbenk fra morgenen av. Legger i form (eller langpanne), bygger opp under ribba med feks pepperkakeformer, heller i 2-4 dl vann, dekker formen med folie. 230 grader i ca 1 time. Fjern folien. 200 grader i 1,5-2 time avhengig av om det er tynnribbe eller familieribbe. Kjører varmluft og grill til svoren er sprø. Står da og ser på, og legger litt folie over om deler av svoren er klar før resten. Hviler i 15-20 minutter før servering. 

Tilbehør; Mandelpotetmos eller mandelpoteter, surkål og rødkål - hjemmelaget, løkkompotter, fikenmarmelade. Medisterkaker og medisterpølse. Ribbefett. 

Anonymkode: e4622...c04

  • Liker 1
Skrevet

Innmatpølse og svisker i tillegg til det som står over her

Skrevet

Pass på at du kjøper en ribbe som er fet NOK, da blir den saftig. Trur opp og krydre 2 dager før steking, bruk gjerne litt einebær, laurbærblad en klype nellik og tørrsennep- godt med litt julesmaken til det fete og nøytrale kjøttet. Damp opp, og langtidssteik den. Sett Evt grill på på slutten for sprø svor- men da må du FØLGE MED SOM EN SMED. Legg løk, selleri, gulrot og hvitløk i langpanna som setter god smak på kraften. Bruk det som grunnlag til saus. Skum gjerne av en del av fettet, ellers blir sausen fort veldig fet. Google feks Hellstrøms ribbe. 

Anonymkode: b78c4...d81

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...