AnonymBruker Skrevet 5. desember 2019 #1 Skrevet 5. desember 2019 Har aldri laget ribbe før, men vil gi det et forsøk nå før jul. Hvordan gjør du det og hva serverer du til? Anonymkode: 95494...c3b
AnonymBruker Skrevet 5. desember 2019 #2 Skrevet 5. desember 2019 Forskjellig fremgangsmåte for tynnribbe eller familieribbe. Er ikke verre enn å Google oppskrifter. Det er veeeldig vanskelig å mislykkes med ribbe, altså. Anonymkode: 5896a...59c
OppNedPåAlt Skrevet 6. desember 2019 #3 Skrevet 6. desember 2019 Ribbe er superenkelt! https://helleskitchen.org/step-by-step-perfekt-langtidsstekt-ribbe-spro-svor/
AnonymBruker Skrevet 6. desember 2019 #4 Skrevet 6. desember 2019 Rutes og gnis inn med salt og pepper to dager før steking. Tempereres på kjøkkenbenk fra morgenen av. Legger i form (eller langpanne), bygger opp under ribba med feks pepperkakeformer, heller i 2-4 dl vann, dekker formen med folie. 230 grader i ca 1 time. Fjern folien. 200 grader i 1,5-2 time avhengig av om det er tynnribbe eller familieribbe. Kjører varmluft og grill til svoren er sprø. Står da og ser på, og legger litt folie over om deler av svoren er klar før resten. Hviler i 15-20 minutter før servering. Tilbehør; Mandelpotetmos eller mandelpoteter, surkål og rødkål - hjemmelaget, løkkompotter, fikenmarmelade. Medisterkaker og medisterpølse. Ribbefett. Anonymkode: e4622...c04 1
Hmmmmmm Skrevet 7. desember 2019 #5 Skrevet 7. desember 2019 Innmatpølse og svisker i tillegg til det som står over her
AnonymBruker Skrevet 10. desember 2019 #6 Skrevet 10. desember 2019 Pass på at du kjøper en ribbe som er fet NOK, da blir den saftig. Trur opp og krydre 2 dager før steking, bruk gjerne litt einebær, laurbærblad en klype nellik og tørrsennep- godt med litt julesmaken til det fete og nøytrale kjøttet. Damp opp, og langtidssteik den. Sett Evt grill på på slutten for sprø svor- men da må du FØLGE MED SOM EN SMED. Legg løk, selleri, gulrot og hvitløk i langpanna som setter god smak på kraften. Bruk det som grunnlag til saus. Skum gjerne av en del av fettet, ellers blir sausen fort veldig fet. Google feks Hellstrøms ribbe. Anonymkode: b78c4...d81
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå