AnonymBruker Skrevet 3. desember 2019 #1 Skrevet 3. desember 2019 Pleier å få så gode svar her på kg. Skal ha laks til middag. Er ikke så ofte vi har det. Laksefilet. Tenkte å varme dem i ovnen. Hva er best, med eller uten folie? Og hvor lenge skal de stå og på hvilken temperatur? Anonymkode: 60caf...9e7
Jerry Lee Skrevet 3. desember 2019 #2 Skrevet 3. desember 2019 Begge deler er bra. Varme og tid aner jeg ikke. Men pirk litt med gaffel...ferdig når den flaker seg. Litt rå inni er bare godt, men husk den fortsetter prosessen etter at den er tatt ut. 1
Stina234 Skrevet 3. desember 2019 #3 Skrevet 3. desember 2019 Skal du varme den eller bake den i ovnen? Om du baker den i ovnen så pleier jeg å ha den inne i ca 20-30 minutter på 220 grader om det er filet. Kommer an på størrelsen, om det er hel laks så trenger den litt lenger for å bli bakt inne ved ryggbeinet Da pleier jeg å ha den på 170-200 grader i ca 1 time. 1
Miklo Velka Skrevet 3. desember 2019 #4 Skrevet 3. desember 2019 Jeg legger de av og til i folie, har på litt hvitvin, lime, sitron, salt, pepper, og steker i ovnen til den er gjennomstekt. Det ser man lett når man pirker i den med gaffelen. Når den skiller seg lett, og har en jevn farge, så er den i alle fall gjennomstekt. 1
AnonymBruker Skrevet 3. desember 2019 #5 Skrevet 3. desember 2019 Laksefilet på 100 gram? 200 grader i 10-12 minutter, oppvarmet ovn. Trenger ikke folie. Men dryss over litt olivenolje, sitron, salt og pepper. Anonymkode: 79734...4f2 4
AnonymBruker Skrevet 3. desember 2019 #6 Skrevet 3. desember 2019 Takk! 👍 Det var det jeg visste at jeg fikk gode svar her på kg. Skal bare ha laks i wraps i dag. Så det blir enkelt, men jeg er ikke generelt så flink å spise fisk. Og er redd for at de ikke skal bli stekt lenge nok osv. Men nå har jeg satt de i ovnen, og ser på de om ca 20 min. om de ser ferdig ut. Ingen krydder på, fordi jeg vil gi litt til katten og. Tar heller krydder på etterpå. 😄 Anonymkode: 60caf...9e7 1
AnonymBruker Skrevet 3. desember 2019 #7 Skrevet 3. desember 2019 26 minutter siden, AnonymBruker skrev: Laksefilet på 100 gram? 200 grader i 10-12 minutter, oppvarmet ovn. Trenger ikke folie. Men dryss over litt olivenolje, sitron, salt og pepper. Anonymkode: 79734...4f2 Enig her. Eller til og med lavere temperatur, feks 170-180 grader, det gir saftigere fisk synes jeg. 20 minutter på 220 grader som noen foreslo her vil derimot gi fullstendig overstekt fisk. Anonymkode: a649e...7bc 3
AnonymBruker Skrevet 3. desember 2019 #8 Skrevet 3. desember 2019 28 minutter siden, AnonymBruker skrev: Enig her. Eller til og med lavere temperatur, feks 170-180 grader, det gir saftigere fisk synes jeg. 20 minutter på 220 grader som noen foreslo her vil derimot gi fullstendig overstekt fisk. Anonymkode: a649e...7bc Hadde den i ovnen i ca 25 min, men da på 180 grader. Det ble bra. Kunne stått litt til synes jeg, men det er bare fordi jeg er litt rar når det kommer til fisk. 😂 Anonymkode: 60caf...9e7
AnonymBruker Skrevet 3. desember 2019 #9 Skrevet 3. desember 2019 16 minutter siden, AnonymBruker skrev: Hadde den i ovnen i ca 25 min, men da på 180 grader. Det ble bra. Kunne stått litt til synes jeg, men det er bare fordi jeg er litt rar når det kommer til fisk. 😂 Anonymkode: 60caf...9e7 Har du forsøkt mindre stekt fisk? Fisk som blir bakt for lenge utvikler en transmak, og er mye strammere på smak. Mange liker ikke fisk av denne grunnen - fordi de har vokst opp med at fisk ble alt for overstekt/bakt. Anonymkode: 79734...4f2 2
Brunello Skrevet 8. desember 2019 #10 Skrevet 8. desember 2019 På 3.12.2019 den 15.51, AnonymBruker skrev: Enig her. Eller til og med lavere temperatur, feks 170-180 grader, det gir saftigere fisk synes jeg. 20 minutter på 220 grader som noen foreslo her vil derimot gi fullstendig overstekt fisk. Anonymkode: a649e...7bc Laks bør ikke inn i en ovn som er varmere enn 160 grader.
Brunello Skrevet 8. desember 2019 #11 Skrevet 8. desember 2019 På 3.12.2019 den 14.52, AnonymBruker skrev: Pleier å få så gode svar her på kg. Skal ha laks til middag. Er ikke så ofte vi har det. Laksefilet. Tenkte å varme dem i ovnen. Hva er best, med eller uten folie? Og hvor lenge skal de stå og på hvilken temperatur? Anonymkode: 60caf...9e7 Sett ovnen på 150 grader. Sett inn fisken med steketermometer. Ta ut når fisken holder ca. 50 grader. Litt mer kanskje (55) i begynnelsen dersom du er vant ned hardt stekt fisk. For en vanlig filet-side på en snau kilo tar det ca 20 minutter.
AnonymBruker Skrevet 8. desember 2019 #12 Skrevet 8. desember 2019 Tips nr. 1 er å konvertere til ørret. Da mener jeg ØRRET. Begynn stekingen uten folie og avslutt med folie om du er redd fisken blir tørr. Anonymkode: 5f117...f88
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå