Gå til innhold
Problemer med registrering ved bruk av windows mail (hotmail, live, outlook) ×

Laks i ovn - hvor lenge?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Pleier å få så gode svar her på kg. Skal ha laks til middag. Er ikke så ofte vi har det. Laksefilet. Tenkte å varme dem i ovnen. Hva er best, med eller uten folie? Og hvor lenge skal de stå og på hvilken temperatur? 

Anonymkode: 60caf...9e7

Skrevet

Begge deler er bra.   Varme og tid aner jeg ikke. Men pirk litt med gaffel...ferdig når den flaker seg.

Litt rå inni er bare godt, men husk den fortsetter prosessen etter at den er tatt ut.

  • Liker 1
Skrevet

Skal du varme den eller bake den i ovnen?

Om du baker den i ovnen så pleier jeg å ha den inne i ca 20-30 minutter på 220 grader om det er filet. Kommer an på størrelsen, om det er hel laks så trenger den litt lenger for å bli bakt inne ved ryggbeinet Da pleier jeg å ha den på 170-200 grader i ca 1 time.

  • Liker 1
Skrevet

Jeg legger de av og til i folie, har på litt hvitvin, lime, sitron, salt, pepper, og steker i ovnen til den er gjennomstekt. Det ser man lett når man pirker i den med gaffelen. Når den skiller seg lett, og har en jevn farge, så er den i alle fall gjennomstekt.

  • Liker 1
Skrevet

Laksefilet på 100 gram?

200 grader i 10-12 minutter, oppvarmet ovn. Trenger ikke folie. Men dryss over litt olivenolje, sitron, salt og pepper. 

Anonymkode: 79734...4f2

  • Liker 4
Skrevet

Takk! 👍 Det var det jeg visste at jeg fikk gode svar her på kg. Skal bare ha laks i wraps i dag. Så det blir enkelt, men jeg er ikke generelt så flink å spise fisk. Og er redd for at de ikke skal bli stekt lenge nok osv. Men nå har jeg satt de i ovnen, og ser på de om ca 20 min. om de ser ferdig ut. Ingen krydder på, fordi jeg vil gi litt til katten og. Tar heller krydder på etterpå. 😄

 

 

Anonymkode: 60caf...9e7

  • Liker 1
Skrevet
26 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Laksefilet på 100 gram?

200 grader i 10-12 minutter, oppvarmet ovn. Trenger ikke folie. Men dryss over litt olivenolje, sitron, salt og pepper. 

Anonymkode: 79734...4f2

Enig her. Eller til og med lavere temperatur, feks 170-180 grader, det gir saftigere fisk synes jeg.

20 minutter på 220 grader som noen foreslo her vil derimot gi fullstendig overstekt fisk.

Anonymkode: a649e...7bc

  • Liker 3
Skrevet
28 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Enig her. Eller til og med lavere temperatur, feks 170-180 grader, det gir saftigere fisk synes jeg.

20 minutter på 220 grader som noen foreslo her vil derimot gi fullstendig overstekt fisk.

Anonymkode: a649e...7bc

Hadde den i ovnen i ca 25 min, men da på 180 grader. Det ble bra. Kunne stått litt til synes jeg, men det er bare fordi jeg er litt rar når det kommer til fisk. 😂

Anonymkode: 60caf...9e7

Skrevet
16 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hadde den i ovnen i ca 25 min, men da på 180 grader. Det ble bra. Kunne stått litt til synes jeg, men det er bare fordi jeg er litt rar når det kommer til fisk. 😂

Anonymkode: 60caf...9e7

Har du forsøkt mindre stekt fisk?

Fisk som blir bakt for lenge utvikler en transmak, og er mye strammere på smak. Mange liker ikke fisk av denne grunnen - fordi de har vokst opp med at fisk ble alt for overstekt/bakt. 

Anonymkode: 79734...4f2

  • Liker 2
Skrevet
På 3.12.2019 den 15.51, AnonymBruker skrev:

Enig her. Eller til og med lavere temperatur, feks 170-180 grader, det gir saftigere fisk synes jeg.

20 minutter på 220 grader som noen foreslo her vil derimot gi fullstendig overstekt fisk.

Anonymkode: a649e...7bc

Laks bør ikke inn i en ovn som er varmere enn 160 grader. 

Skrevet
På 3.12.2019 den 14.52, AnonymBruker skrev:

Pleier å få så gode svar her på kg. Skal ha laks til middag. Er ikke så ofte vi har det. Laksefilet. Tenkte å varme dem i ovnen. Hva er best, med eller uten folie? Og hvor lenge skal de stå og på hvilken temperatur? 

Anonymkode: 60caf...9e7

Sett ovnen på 150 grader. Sett inn fisken med steketermometer. Ta ut når fisken holder ca. 50 grader. Litt mer kanskje (55) i begynnelsen dersom du er vant ned hardt stekt fisk. For en vanlig filet-side på en snau kilo tar det ca 20 minutter.

Skrevet

Tips nr. 1 er å konvertere til ørret. Da mener jeg ØRRET. Begynn stekingen uten folie og avslutt med folie om du er redd fisken blir tørr.

Anonymkode: 5f117...f88

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...