Gå til innhold

Dere som lager ribbe til jul


Anbefalte innlegg

Skrevet

Kjøper dere ribbe i god tid, fryser ned og tiner igjen, eller kjøper dere rett før jul sånn at den er holdbar til den skal lages?

Om dere fryser ned, hvor lang opptining regner dere i kjøleskapet?

Anonymkode: 5970b...700

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Kjøper gjerne før vis tilbudet er bra, og fryser ned. Pleier å ta opp ribba 21/22 DES. 21 er å foretrekke, lar den ligge i kjøleskapet til juleaften

Skrevet

Jeg legger den frosne ribba i kjøleskapet 22.desember, krydrer den på kvelden 23., og steker den 24.  Det går veldig bra. :)

Anonymkode: b9c80...e9b

Skrevet

Så bra. Tusen takk.

Anonymkode: 5970b...700

Skrevet

Tar den opp til tining 21. Ruter og krydrer 22., så krydderne trekker skikkelig inn. Går veldig greit.

Anonymkode: bf582...002

Skrevet

Storhandler alt en ukes tid før jul. Er alltid rikelig med ribbe igjen. Handler hos slakter, eller hos Meny. 

Anonymkode: cffec...3fd

Skrevet

Begge deler er bra.  Ferdig krydret er bare tull. Man bør gni inn krydderet, og ferdigrutet må du nok snitte opp litt før krydring.

Gni salt og pepper godt ned i svorkuttene.   Husk underside og sidene, også.  2-3 dager i kjøleskap så krydder trekker inn i kjøttet. Kan godt snus halvveis.  Under folie.

 

Tips for å slippe det tøyset med å dampe med svoren ned og stri med å ta ut og snu  :

Hell en liter kokende vann over med svoren opp.  Det gjør jobben med svelling og spriking av svor. Høy varme i en halv time, skru ned varmen og stek lenge.   Bruk grill de siste minuttene om ikke all svor er sprø.  Men ikke blunk...fra nesten ferdig til oppbrent går fort.   

  • Liker 2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...