AnonymBruker Skrevet 28. november 2019 #1 Skrevet 28. november 2019 Eller kan man kun spise okse? 🐮 Anonymkode: fac8a...0b9
AnonymBruker Skrevet 28. november 2019 #2 Skrevet 28. november 2019 Oksekjøtt er i 99% av tilfellene ku. Så ja, det går ann. Anonymkode: 5ff52...2f3 6
AnonymBruker Skrevet 28. november 2019 #3 Skrevet 28. november 2019 Kuer er et av de dyrene som skifter kjønn på slakteriet. Er ku når de kommer inn og okse når de er ferdig pakka. Anonymkode: 134bf...cbe 16
AnonymBruker Skrevet 28. november 2019 #4 Skrevet 28. november 2019 70% av stofekjøtt i Norge er ku. Hva tror du skjer med melkekuene når de er ferdig med å produsere melk? De havner på middagsbordet. Anonymkode: 23090...ba0 2
Minerwa Skrevet 28. november 2019 #5 Skrevet 28. november 2019 Du kjøper jo storfekjøtt, det er en fellesbetegnelse på okse - og kukjøtt. 4
AnonymBruker Skrevet 28. november 2019 #6 Skrevet 28. november 2019 Jøss. Dette var rart. Har alltid trodd at storfekjøtt er okse. Anonymkode: fac8a...0b9
AnonymBruker Skrevet 28. november 2019 #7 Skrevet 28. november 2019 Akkurat nå, Minerwa skrev: Du kjøper jo storfekjøtt, det er en fellesbetegnelse på okse - og kukjøtt. Og kalv Anonymkode: 23090...ba0
Minerwa Skrevet 28. november 2019 #8 Skrevet 28. november 2019 Akkurat nå, AnonymBruker skrev: Og kalv Anonymkode: 23090...ba0 I butikk, nei. Kalv merkes som kalv. 5
AnonymBruker Skrevet 28. november 2019 #9 Skrevet 28. november 2019 Ja, det går fint an å spise kyr. Anonymkode: 61e71...674 2
Jerry Lee Skrevet 28. november 2019 #10 Skrevet 28. november 2019 5 minutter siden, AnonymBruker skrev: Jøss. Dette var rart. Har alltid trodd at storfekjøtt er okse. Anonymkode: fac8a...0b9 Men det trodde ikke kua. Som flere sier er mesteparten av storfekjøtt ikke okse.
AnonymBruker Skrevet 28. november 2019 #11 Skrevet 28. november 2019 Storfe merkes som storfe, med unntak av kalv, som vel merkes som "kalv av storfe". Men når kjøttet kommer til kjøkkenet/matbordet, blir kua okse. Det finnes ikke kukoteletter eller kukarbonader, men oksekoteletter osv. Anonymkode: f2428...811 1
Jerry Lee Skrevet 28. november 2019 #12 Skrevet 28. november 2019 3 minutter siden, Minerwa skrev: I butikk, nei. Kalv merkes som kalv. Er kalv lett å få tak i nå? Tidligere ble nesten all kalv reservert institusjoner. Og det lille butikker fikk var priset hinsides.
AnonymBruker Skrevet 28. november 2019 #13 Skrevet 28. november 2019 Akkurat nå, AnonymBruker skrev: Storfe merkes som storfe, med unntak av kalv, som vel merkes som "kalv av storfe". Men når kjøttet kommer til kjøkkenet/matbordet, blir kua okse. Det finnes ikke kukoteletter eller kukarbonader, men oksekoteletter osv. Anonymkode: f2428...811 Jeg har aldri sett betegnelsen okse når det står storfe i innholdslista. Anonymkode: 23090...ba0
AnonymBruker Skrevet 28. november 2019 #14 Skrevet 28. november 2019 1 minutt siden, Minerwa skrev: I butikk, nei. Kalv merkes som kalv. Kjøttdeig av storfe kan inneholde kalv Anonymkode: 23090...ba0
Minerwa Skrevet 28. november 2019 #15 Skrevet 28. november 2019 Akkurat nå, Jerry Lee skrev: Er kalv lett å få tak i nå? Tidligere ble nesten all kalv reservert institusjoner. Og det lille butikker fikk var priset hinsides. Jeg er så heldig å ha en butikk i nærheten, som ikke er kjedebutikk, de tar inn kalvekjøtt i ferskdisken, en dag i måneden. Det er jo nydelig kjøtt. De har en grei pris på kjøttet, så de er nesten alltid utsolgt dagen etter. Ellers har jeg opplevd å finne kalvekjøtt på Sparmat en sjelden gang. Utenom det, er min erfaring også skyhøye priser i "finere" matbutikker. 1
Jerry Lee Skrevet 28. november 2019 #16 Skrevet 28. november 2019 (endret) 19 minutter siden, Minerwa skrev: Jeg er så heldig å ha en butikk i nærheten, som ikke er kjedebutikk, de tar inn kalvekjøtt i ferskdisken, en dag i måneden. Det er jo nydelig kjøtt. De har en grei pris på kjøttet, så de er nesten alltid utsolgt dagen etter. Ellers har jeg opplevd å finne kalvekjøtt på Sparmat en sjelden gang. Utenom det, er min erfaring også skyhøye priser i "finere" matbutikker. Ja, enkelte "spesialbutikker" og noen andre har det vel. Ikke rart det blir revet vekk om det er "rimelig", for som du sier er det nydelig kjøtt. Høye priser skyldes jo at det er/var lite tilgjengelig. Men var nok enda verre før. Grunnen til at det mest gikk til institusjoner (for syke og gamle) var jo at det ble så mørt og dermed lett tyggelig og fordøyelig. Endret 28. november 2019 av Jerry Lee 1
AnonymBruker Skrevet 29. november 2019 #17 Skrevet 29. november 2019 På 28.11.2019 den 13.01, AnonymBruker skrev: 70% av stofekjøtt i Norge er ku. Hva tror du skjer med melkekuene når de er ferdig med å produsere melk? De havner på middagsbordet. Anonymkode: 23090...ba0 Jepp, biffer og annet godt er "panten" for kua når den er tom for melk. Anonymkode: 82c3b...e4c 2
AnonymBruker Skrevet 1. desember 2019 #19 Skrevet 1. desember 2019 Har du sett i butikken Anonymkode: 32c3b...aad
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå