Totalya Skrevet 28. mai 2005 #1 Skrevet 28. mai 2005 Mine sukkerbrød pleier å bli såå fine og høye! Men de faller totalt sammen når de avkjøles... :cry: Jeg pleier å la de avkjøles inne i ovnen, med ovnsdøra på gløtt, for det ble jeg tipsa opp at var lurt, men de faller alikevel! Hva gjør dere?
Arkana Skrevet 28. mai 2005 #2 Skrevet 28. mai 2005 Jeg gjør ingenting spesielt. Jeg lar den avkjøles litt i formen før jeg avkjøler helt på rist. Og så passer jeg på å piske stiv og god eggedosis. Bruker forresten denne oppskriften, alltid flotte sukkerbrød: 4 egg 140 g sukker 140 g hvetemel ½-1 ts bakepulver Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland i hvetemel og bakepulver. Hell i smurt springform (24 cm). Stek på nederste rille ved 165 grader i 30-35 minutter. Kaken skal ha trukket seg litt ut fra kanten når den er ferdig. La avkjøles litt i formen, før den hvelves på en rist og avkjøles helt.
Arkana Skrevet 28. mai 2005 #4 Skrevet 28. mai 2005 Det er jo heldigvis vanligvis ingen krise om sukkerbrød faller sammen, for den skal jo fylles og dekkes med krem og kanskje marsipan også, så de ser alltid flotte ut til slutt likevel. Og smaken er jo den samme.
Totalya Skrevet 28. mai 2005 Forfatter #5 Skrevet 28. mai 2005 Takker for tipset! Gikk og kvælva den nå, og den ser ganske så høy ut faktisk Jeg bruker også å være nøye med eggedosisen, pisker den i minimum 10 min, den forandrer seg en god del etter 10 minutter
Lula Skrevet 30. mai 2005 #6 Skrevet 30. mai 2005 Avkjøl sukkerbrødet opp-ned i formen (på en rist). Da faller det ikke sammen, men beholder fasongen!
Nella Skrevet 30. mai 2005 #7 Skrevet 30. mai 2005 Avkjøl sukkerbrødet opp-ned i formen (på en rist). Da faller det ikke sammen, men beholder fasongen! Det gjør jeg med et par andre kaker som skal være høye og det funker bra Og er kaka høyere enn forma så kan du balansere kaka opp ned på glass. Kantene på forma så vidt innpå kanten på glasset. Da slipper du rillere i kaka også.
Totalya Skrevet 30. mai 2005 Forfatter #8 Skrevet 30. mai 2005 Og er kaka høyere enn forma så kan du balansere kaka opp ned på glass. Kantene på forma så vidt innpå kanten på glasset. Da slipper du rillere i kaka også. Den skjønte jeg ikke... :oops:
LilleBille Skrevet 30. mai 2005 #9 Skrevet 30. mai 2005 Jeg bruker nesten samme oppskrift som Arkana 4 egg 160 g sukker - piskes til eggedosis 140 g hvetemel og 1 ts bakepulver siktes i og blandes forsiktig inn. Stekes 180 grader 10-15 min - eller til kaken slipper kantene - avkjøles i formen. Tror aldri jeg har mislyktes med denne
Gjest Virvel Skrevet 31. mai 2005 #10 Skrevet 31. mai 2005 Og eggedosis kan ikke piskes for lenge når man skal lage sukkerbrød.
Nella Skrevet 31. mai 2005 #11 Skrevet 31. mai 2005 Den skjønte jeg ikke... :oops: Er ikke så god på å forklare... Sett 4 glass riktige veien i en firkant omtrent. Så balanserer du forma opp ned på litt av kantene på hvert glass. Som 4 søyler på forma på en måte...
Nøste Skrevet 31. mai 2005 #12 Skrevet 31. mai 2005 Og eggedosis kan ikke piskes for lenge når man skal lage sukkerbrød. [/qu Jeg pisker minst 15 minutter jo lenger jo ber for da blir kaka høy å fin.
Gjest Virvel Skrevet 1. juni 2005 #13 Skrevet 1. juni 2005 Jepp, sett på mikseren og ta en dusj i mellomtiden.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå