Gå til innhold

Julemiddag med lite fett og salt, men som fungerer sammen med poteter og kålrotstappe


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg må ha pinnekjøtt på julaften. Hvis ikke, er det ikke jul. 

Min mann liker også pinnekjøtt, men han klarer seg også fint uten (fra en annen matkultur). 

Nå har han fått beskjed av legen at fett og salt er fy-fy (min mann er 54). Han har skyhøyt kolesterol og mye annet som legen er bekymret over. Og pinnekjøtt er jo mega salt og mega fett. 

Så hva gjør vi på julaften? Jeg vil ikke at han dytter i seg pinnekjøtt. Tips til "kolesterolvennlig" julemat som ikke krever massevis av ekstra kokeplater? 

Anonymkode: 5ebdf...db3

  • Liker 3
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det går nok helt fint om han får fortsette å spise pinnekjøttet sitt på julaften. (Det går også an å skjære bort mye av fettet, og å forsyne seg med litt mindre :))

Resten av jula kan dere spise ovnsbakt laks, lutefisk, juletorsk, kylling/ kalkun, biff/ svinefilèt, osv...   Man må heller ikke ha bare store tunge måltider i jula, det går helt fint med lapskaus, salat eller blomkålsuppe også :Nikke:

Anonymkode: b7d8a...bdf

  • Liker 9
Skrevet

Vi har reinkjøtt på julaften. Jeg er vokst opp med det. Lite fett og god på smak. Lam er også godt og lar seg kombinere. 

Anonymkode: 5ca0e...71c

  • Liker 1
Skrevet

Det er en middag, det går helt fint å spise pinnekjøttet. Tror ikke du skal stresse så mye over det.

  • Liker 4
Skrevet

Vi har pleid å spise hjortefilet på julaften, i tillegg til ribbe, pinnekjøtt og alt det der. 

Skrevet

Fettet er jo enkelt å ta vekk, etter det er kokt.

Anonymkode: 70a7a...c8e

Skrevet

Kalkun er magert og fint. Du trenger ikke kjøpe en hel kalkun, men kalkunfilet. Burde passe fint sammen med poteter og kålrotstappe + en god saus

Anonymkode: 64907...d68

Skrevet

Det er ikke den ene middagen i året som fører til helseproblemer. Det er alle de andre middagene. Så nyt julemiddagen deres sammen, og vurder heller hva dere skal spise de andre dagene. 

  • Liker 6
Skrevet
13 timer siden, AnonymBruker skrev:

Jeg må ha pinnekjøtt på julaften. Hvis ikke, er det ikke jul. 

Min mann liker også pinnekjøtt, men han klarer seg også fint uten (fra en annen matkultur). 

Nå har han fått beskjed av legen at fett og salt er fy-fy (min mann er 54). Han har skyhøyt kolesterol og mye annet som legen er bekymret over. Og pinnekjøtt er jo mega salt og mega fett. 

Så hva gjør vi på julaften? Jeg vil ikke at han dytter i seg pinnekjøtt. Tips til "kolesterolvennlig" julemat som ikke krever massevis av ekstra kokeplater? 

Anonymkode: 5ebdf...db3

Årsaken til din manns skyhøye kolesterolverdier bør være det som bestemmer julemenyen hjemme hos dere.

Om han har arvelig hyperkolesterolemi, eller om han har skyhøyt kolesterol fordi han spiser den maten han gjør, er to helt forskjellige ting.

Og du, du dør ikke om dere må bytte julemiddagen. Det blir jul alikevel ;)

Anonymkode: 2c84c...8f5

  • Liker 1
Skrevet

Hadde absolutt gått for kalkunbryst som selges marinert i vakuum (ferskvare), pleier å ha det hvert år mens de andre spiser ribbe og pinnekjøtt. Det er kjempegodt og de som smaker syntes det er nydelig selv :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...