AnonymBruker Skrevet 20. november 2019 #1 Del Skrevet 20. november 2019 Jeg begynner med noe jeg så på NRK i dag. https://www.nrk.no/livsstil/15-ting-du-kan-lage-av-tort-brod-1.14744297 Hver gang du kaster spiselig mat kaster du penger i søpla. Sjekk hvordan du sparer tusenlapper hvert år. Anonymkode: 5f90b...3e2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. november 2019 #2 Del Skrevet 21. november 2019 Jeg lager krutonger. De bruker jeg til mye har med salat på jobb ofte og har en en boks med krutonger stående på jobb. Krutronger er supre å snackse litt på og vi knuser dem og bruker det som strøbrød på fiskegrateng og lignende. Det som vi sparer mest på er å spise ut av kjøleskap og fryser, evigvarende prosjekt. Altså bruke rester som blir frosset ned enten spise til lunsj eller reste "tapas" til middag. Vi bruker også kjøtt/fisk som vi har kjøpt og lagt i frysen. Det er bortkastet penger (og god mat) å la gode råvarer ise ned i to år før det spises/kastes. Vi lager ganske ofte grønnsaksuppe til middag, for å ryddde i kjøleskapet. Da bruker vi alt som kan gå i suppa av grønnsaker. Noen ganger en den med kraft andre ganger kremet, curry osv. Bare fantasien setter grenser. Det som hjelper oss er ukemeny og handleliste. Da tenker vi gjennom hva har vi i skapene og frysen og hvordan timeplanen for neste uke ser ut, og setter opp meny ut fra det. Da får vi en fleksibel plan som er grei å følge. Alt dette er jo kjente tips og jeg skjønner det ikke er så lett å gjøre for alle. Kanskje bare begynne med en spise ut av kjøleskapet dag. Hvis ikke kjøleskapet er helt skrapa, finnes det nesten alltid noe som kan bli en pastasaus. Anonymkode: 8799b...f6d 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jadzia Skrevet 21. november 2019 #3 Del Skrevet 21. november 2019 For mye poteter er gode å bruke både i omelett og pytt og panne. Risrester til rislapper. Slappe grønnsaker er ypperlig til både wok og supper. Frys ned rester og ha restefest en gang i blant. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Perelandra Skrevet 21. november 2019 #4 Del Skrevet 21. november 2019 Først og fremst så man man ikke være for opphengt i datostemplingen. Lukt, se og eventuelt smak om varen fortsatt er ok. Supper er smart for å utnytte rester. Slappe grønnsaker og middagsrester kan bli god suppe. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tvist Skrevet 22. november 2019 #5 Del Skrevet 22. november 2019 Vi har restemiddag 2 ganger i uka ofte. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hjärtat Skrevet 22. november 2019 #6 Del Skrevet 22. november 2019 - Har liste over alt vi har i fryseren, så har vi oversikt over det. - Skjønner ikke hvorfor det kastes så mye brød hos privatpersoner, det er jo bare å fryse ned når det er ferskt og ta opp posjonsvis. - Har man rester av noe - Google it! Hva kan man lage av grøtrester, det som er igjen av pastaen osv. Jo, man kan lage grøtlapper og pastasalat. - Rester som er vanskelig å gjenbruke i ny rett - frys ned! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå