Nanella Skrevet 25. mai 2005 #1 Skrevet 25. mai 2005 Kan noen komme med en god glasur til sjokoladekake??? Trenger raskt svar! :-)
-Fisken- Skrevet 25. mai 2005 #2 Skrevet 25. mai 2005 Jeg pleier å lage en blanding av kakao, melis, melk og smør.
Arkana Skrevet 25. mai 2005 #3 Skrevet 25. mai 2005 I en kjele smelter du 200 g sjokolade, 50 g smør og 1,5 dl kremfløte. Pisk godt sammen og avkjøl før den smøres på kaken.
Gjest Mill21 Skrevet 26. mai 2005 #4 Skrevet 26. mai 2005 husk og ikke smelt sjokoladen på for sterk varme!! vannbad er best...!! hvis ikke kan den bli kornete..
Gjest marta Skrevet 26. mai 2005 #5 Skrevet 26. mai 2005 Jeg bruker følgende glasur på sjokoladeskuffekake: 2 1/2 dl 1 dl vann 2 eggehvite Bland sukker og vann i en gryte. Kok opp,rør med en tresleiv. La det småkoke i 10-15 min. pass på at det ikke blir brunt. har du sukkertermometer skal det vise 114 grader.hvis ikke kan du teste det ved å dryppe en dråpe i en kopp med kaldt vann. Da skal du få en myk kule når du triller den mellom fingrene. Mens kokingen av sukkeret går mot slutten, pisker du eggehvitene til de er helt stive. Bland inn den varme sirupen, 1 spiseskje av gangen. Her er det viktig at det ikke går for fort, da mister glasuren stivheten. Har vert en kjempesukse her hos meg, så nå kan jeg også si at jeg har en kake som bare jeg kan lage:-) Min erfaring er at den er ekstra god på TORO langpanne fordi den er så saftig. Lykke til! denne vil jeg vertfall anbefale påd et sterkeste!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå