tropica1988 Skrevet 25. mai 2005 #1 Skrevet 25. mai 2005 helt idiotisk spørsmål dette her, men jeg har 0 peiling på matlaging : skal koke 500g fusillipasta i dag, men klarer ikke å finne ut hvor mye vann og salt som skal tilsettes! noen som kan være så snill å si meg det? evt. hvor mye per porsjon og hvor mye en porsjon tilsvarer? står ingenting på pakken :?
hilli Skrevet 25. mai 2005 #2 Skrevet 25. mai 2005 Det er viktig å bruke mye vann når du skal koke pasta. Hvis du skal koke 500g ville jeg ha tatt en stor kjele(5l, eller større, en mindre går til nøds bra) med vann, ikke helt full for da koker det over. Kok opp vannet og tilsett ca 1 teskje salt per liter vann. Det er viktig at vannet koker før du tilsetter pastaen. Lykke til!
tropica1988 Skrevet 25. mai 2005 Forfatter #3 Skrevet 25. mai 2005 tuuuuuuuusen takk! *amatør på kjøkkenet*
glaciera Skrevet 25. mai 2005 #4 Skrevet 25. mai 2005 Den italienske "regelen" er 10-100-1000 Altså: 10 gram salt til 100 gram pasta til 1000 ml (1 liter) vann. Så er det bare å gange.
Gjest Gjesta Skrevet 25. mai 2005 #5 Skrevet 25. mai 2005 Jeg pleier å hive en buljongterning i vannet når jeg skal koke pasta, i stedet for salt. Gir veldig god smak!
-Fisken- Skrevet 25. mai 2005 #6 Skrevet 25. mai 2005 Jeg har oppi pasta, heller vann oppi til det dekker pastaen og har oppi en dæsj salt. Funker fint.
Blueberry Skrevet 25. mai 2005 #7 Skrevet 25. mai 2005 Men visste dere at hvis dere har i salt før vannet har fått begynt å varme seg opp så tar det lengre tid før det koker? Ha heller i salt når vannet koker.
hilli Skrevet 26. mai 2005 #8 Skrevet 26. mai 2005 Jeg har oppi pasta, heller vann oppi til det dekker pastaen og har oppi en dæsj salt. Funker fint. Pastaen blir jo kokt med din metode også, men den blir mye bedre hvis den får koke på riktig måte.
-Fisken- Skrevet 26. mai 2005 #9 Skrevet 26. mai 2005 Jeg har oppi pasta' date=' heller vann oppi til det dekker pastaen og har oppi en dæsj salt. Funker fint.[/quote'] glemte å ta med at vannet jeg har i er kokende, rett fra vannkokeren. Poenget mitt var at forholdet mellom pasta og vann ikke akkurat er det viktigste. Hilli, fullt klar ovet at vannet skal kokes opp først.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå