AnonymBruker Skrevet 2. november 2019 #1 Del Skrevet 2. november 2019 Trives du i jobben din? Utdyp- Hvorfor, hvorfor ikke? Hva er de største utfordringene ved å jobbe på ungdomsskole? Hva får du størst glede av? Føler du at du må springe rundt, og får liten tid til feks rettearbeid og planlegging? Hilsen småskjelven lærerstudent som snart skal ut i praksis. Takk for alle svar. Anonymkode: 82b7d...f67 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. november 2019 #2 Del Skrevet 2. november 2019 Er inne i mitt tolvte år som lærer på en ungdomsskole. Jeg elsker størstedelen av jobben min, men hater kontaktlærerdelen. Nå er jeg ikke kontaktlærer i år, av helserelaterte årsaker, men har vært det nesten alle tidligere år. Selve undervisningen og kontakten med elevene er veldig spennende, interessant og gir høy mestringsfølelse. Mesteparten av planleggingen av undervisningen, rettearbeidet og samarbeidet i team er også gøy. Kontaktlærerdelen er ekstremt utmattende, spesielt psykisk. Man føler at man aldri klarer å rekke over alt, at det alltid er situasjoner som oppstår, som man må ordne opp i. Du er plutselig mamma til 15 barn, og det ser ut til å gjelde både i skoletiden, på fritiden, i helger og i ferier. Du må være fredsmegler, psykolog, helsesykepleier, mamma, motivator, ekspert på alt av fysiske og psykiske plager, takle fraværende/neglisjerende/overbeskyttende foreldre, og klare å holde kontakt med PPT, BUP, habiliteringstjenesten, psykisk helseteam, barnevern m.m. Plutselig har du ansvar for elever med diabetes, panikkangst, skolevegring, selvskading, spiseforstyrrelser, autisme, dyskalkuli, BDD, OCD, ADHD og ODD...og du aner ikke hva halvparten av disse tingene er i utgangspunktet. Men, hadde jeg valgt læreryrket på nytt om jeg skulle starte igjen? Helt definitivt! Det er et helt fantastisk yrke. Man må bare huske at så lenge man gjør sitt beste, så er det godt nok. Anonymkode: 1b441...c80 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. november 2019 #3 Del Skrevet 3. november 2019 16 timer siden, AnonymBruker skrev: Er inne i mitt tolvte år som lærer på en ungdomsskole. Jeg elsker størstedelen av jobben min, men hater kontaktlærerdelen. Nå er jeg ikke kontaktlærer i år, av helserelaterte årsaker, men har vært det nesten alle tidligere år. Selve undervisningen og kontakten med elevene er veldig spennende, interessant og gir høy mestringsfølelse. Mesteparten av planleggingen av undervisningen, rettearbeidet og samarbeidet i team er også gøy. Kontaktlærerdelen er ekstremt utmattende, spesielt psykisk. Man føler at man aldri klarer å rekke over alt, at det alltid er situasjoner som oppstår, som man må ordne opp i. Du er plutselig mamma til 15 barn, og det ser ut til å gjelde både i skoletiden, på fritiden, i helger og i ferier. Du må være fredsmegler, psykolog, helsesykepleier, mamma, motivator, ekspert på alt av fysiske og psykiske plager, takle fraværende/neglisjerende/overbeskyttende foreldre, og klare å holde kontakt med PPT, BUP, habiliteringstjenesten, psykisk helseteam, barnevern m.m. Plutselig har du ansvar for elever med diabetes, panikkangst, skolevegring, selvskading, spiseforstyrrelser, autisme, dyskalkuli, BDD, OCD, ADHD og ODD...og du aner ikke hva halvparten av disse tingene er i utgangspunktet. Men, hadde jeg valgt læreryrket på nytt om jeg skulle starte igjen? Helt definitivt! Det er et helt fantastisk yrke. Man må bare huske at så lenge man gjør sitt beste, så er det godt nok. Anonymkode: 1b441...c80 For et fint svar! ❤️ Lærere er gull verdt! Anonymkode: 8885d...f28 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest BangersBeans&Mash Skrevet 3. november 2019 #4 Del Skrevet 3. november 2019 16 timer siden, AnonymBruker skrev: Er inne i mitt tolvte år som lærer på en ungdomsskole. Jeg elsker størstedelen av jobben min, men hater kontaktlærerdelen. Nå er jeg ikke kontaktlærer i år, av helserelaterte årsaker, men har vært det nesten alle tidligere år. Selve undervisningen og kontakten med elevene er veldig spennende, interessant og gir høy mestringsfølelse. Mesteparten av planleggingen av undervisningen, rettearbeidet og samarbeidet i team er også gøy. Kontaktlærerdelen er ekstremt utmattende, spesielt psykisk. Man føler at man aldri klarer å rekke over alt, at det alltid er situasjoner som oppstår, som man må ordne opp i. Du er plutselig mamma til 15 barn, og det ser ut til å gjelde både i skoletiden, på fritiden, i helger og i ferier. Du må være fredsmegler, psykolog, helsesykepleier, mamma, motivator, ekspert på alt av fysiske og psykiske plager, takle fraværende/neglisjerende/overbeskyttende foreldre, og klare å holde kontakt med PPT, BUP, habiliteringstjenesten, psykisk helseteam, barnevern m.m. Plutselig har du ansvar for elever med diabetes, panikkangst, skolevegring, selvskading, spiseforstyrrelser, autisme, dyskalkuli, BDD, OCD, ADHD og ODD...og du aner ikke hva halvparten av disse tingene er i utgangspunktet. Men, hadde jeg valgt læreryrket på nytt om jeg skulle starte igjen? Helt definitivt! Det er et helt fantastisk yrke. Man må bare huske at så lenge man gjør sitt beste, så er det godt nok. Anonymkode: 1b441...c80 Dette er grunnen til at skoler bør få inn flere yrkesgrupper. Sosionomer, vernepleiere og barnevernpedagoger etc. Alle skoler burde ha miljøterapeutiske team. På det viset får læreren igjen være en lærer, og eleven kan få best mulig hjelp da skolen har ansatte med ulik kompetanse. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. november 2019 #5 Del Skrevet 3. november 2019 3 minutter siden, BangersBeans&Mash skrev: Dette er grunnen til at skoler bør få inn flere yrkesgrupper. Sosionomer, vernepleiere og barnevernpedagoger etc. Alle skoler burde ha miljøterapeutiske team. På det viset får læreren igjen være en lærer, og eleven kan få best mulig hjelp da skolen har ansatte med ulik kompetanse. Absolutt... de er jo i tillegg billigere arbeidskraft, så ser ikke helt hvorfor de ikke gjør dette Anonymkode: 05c6e...700 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. november 2019 #6 Del Skrevet 3. november 2019 Akkurat nå, AnonymBruker skrev: Absolutt... de er jo i tillegg billigere arbeidskraft, så ser ikke helt hvorfor de ikke gjør dette Anonymkode: 05c6e...700 Det er kommunebudsjettet som avgjør dette. Jeg personlig skulle gjerne ansatt alle disse yrkesgruppene ved skolen min, men det er det absolutt ikke rom til i det utdelte budsjettet vi har å forholde oss til. Anonymkode: 8885d...f28 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest BangersBeans&Mash Skrevet 3. november 2019 #7 Del Skrevet 3. november 2019 7 minutter siden, AnonymBruker skrev: Absolutt... de er jo i tillegg billigere arbeidskraft, så ser ikke helt hvorfor de ikke gjør dette Anonymkode: 05c6e...700 Ikke nødvendigvis. Jeg jobbet som miljøterapeut på vgs i to år med høyere lønn enn mine lærerkolleger. Har bachelor i bunn som bv.pedagog, videreutdanning pluss en del kursing (Cos-P, ART og FFI). Var nok ikke billigere arbeidskraft da skolen ansatte 6 stk som jobbet sammen i team, men svært nødvendig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. november 2019 #8 Del Skrevet 3. november 2019 Akkurat nå, BangersBeans&Mash skrev: Ikke nødvendigvis. Jeg jobbet som miljøterapeut på vgs i to år med høyere lønn enn mine lærerkolleger. Har bachelor i bunn som bv.pedagog, videreutdanning pluss en del kursing (Cos-P, ART og FFI). Var nok ikke billigere arbeidskraft da skolen ansatte 6 stk som jobbet sammen i team, men svært nødvendig. Men det er jo deres valg, tariffen er lavere uansett. Anonymkode: 05c6e...700 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest BangersBeans&Mash Skrevet 3. november 2019 #9 Del Skrevet 3. november 2019 2 minutter siden, AnonymBruker skrev: Men det er jo deres valg, tariffen er lavere uansett. Anonymkode: 05c6e...700 Ja, den er mye lavere. En må tørre be om høyere lønn i disse typiske kvinneyrkene, desverre. Men det er synd at det ansettes så få yrkesgrupper inn i skolene. Det fungerte kjempefint på mitt tidligere arbeidssted. Kjempedyktige lærere som faktisk fikk fokusere på sine hovedoppgaver, og en stor pose med ulik kompetanse blant oss ansatte. På mange skoler i Norge har man fremdles kun tilgang på helsesøster om man ønsker å prate med en voksen (andre enn læreren sin). I tillegg er de sjelden tilstede (annenhver onsdag e.l), og det er vanskelig å få bygd gode relasjoner med ungdommene da. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. november 2019 #10 Del Skrevet 3. november 2019 17 timer siden, AnonymBruker skrev: Er inne i mitt tolvte år som lærer på en ungdomsskole. Jeg elsker størstedelen av jobben min, men hater kontaktlærerdelen. Nå er jeg ikke kontaktlærer i år, av helserelaterte årsaker, men har vært det nesten alle tidligere år. Selve undervisningen og kontakten med elevene er veldig spennende, interessant og gir høy mestringsfølelse. Mesteparten av planleggingen av undervisningen, rettearbeidet og samarbeidet i team er også gøy. Kontaktlærerdelen er ekstremt utmattende, spesielt psykisk. Man føler at man aldri klarer å rekke over alt, at det alltid er situasjoner som oppstår, som man må ordne opp i. Du er plutselig mamma til 15 barn, og det ser ut til å gjelde både i skoletiden, på fritiden, i helger og i ferier. Du må være fredsmegler, psykolog, helsesykepleier, mamma, motivator, ekspert på alt av fysiske og psykiske plager, takle fraværende/neglisjerende/overbeskyttende foreldre, og klare å holde kontakt med PPT, BUP, habiliteringstjenesten, psykisk helseteam, barnevern m.m. Plutselig har du ansvar for elever med diabetes, panikkangst, skolevegring, selvskading, spiseforstyrrelser, autisme, dyskalkuli, BDD, OCD, ADHD og ODD...og du aner ikke hva halvparten av disse tingene er i utgangspunktet. Men, hadde jeg valgt læreryrket på nytt om jeg skulle starte igjen? Helt definitivt! Det er et helt fantastisk yrke. Man må bare huske at så lenge man gjør sitt beste, så er det godt nok. Anonymkode: 1b441...c80 Takk for svar! Anonymkode: 82b7d...f67 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. november 2019 #11 Del Skrevet 3. november 2019 23 timer siden, AnonymBruker skrev: Trives du i jobben din? Utdyp- Hvorfor, hvorfor ikke? Hva er de største utfordringene ved å jobbe på ungdomsskole? Hva får du størst glede av? Føler du at du må springe rundt, og får liten tid til feks rettearbeid og planlegging? Hilsen småskjelven lærerstudent som snart skal ut i praksis. Takk for alle svar. Anonymkode: 82b7d...f67 Jeg er nyutdannet, har jobbet i to og et halvt år der jeg jobber, nesten tre om du tar med at jeg var vikar der etter praksis. Glede: å bli kjent med elevene nok til å kunne være deg selv, de snakker om ting, du ser at de lærer noe, du finner på opplegg som fungerer og kan kose deg mer og mer i jobben. Ser at de blir fine folk. Jeg har jo enda ikke fulgt en klasse i tre hele år, kanskje de klassene jeg er med nå blir de første. Det er interessant og spennende å jobbe med mennesker, og å kunne diskutere det med andre som jobber der. Springe rundt: JA. Det føler jeg absolutt. Tid er et evig problem og det er vanskelig å planlegge tverrfaglige opplegg/få snakket med andre på grunn av møtetider, ulike undervisningstider, inspeksjon og alt mulig. Ofte blir kontortiden min sabotert av vikartimer også, eller andre ting som må fikses i. Så det er mer regel enn unntak at ting bli skjøvet inn i fremtiden og veien blir veldig til mens du går. Føler hele tiden at jeg skulle hatt mer tid og gjort ting bedre. Må virkelig ta meg i nakken av og til og tenke at det er bra nok. Elevene dør ikke av å gjøre oppgaver fra boka. Jeg bruker en del kveldstid og litt i helgene på planlegging og tenking. Håper at med mer erfaring så vil noe av det ta kortere tid etter hvert. Anonymkode: cb689...055 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. november 2019 #12 Del Skrevet 3. november 2019 9 timer siden, AnonymBruker skrev: Jeg er nyutdannet, har jobbet i to og et halvt år der jeg jobber, nesten tre om du tar med at jeg var vikar der etter praksis. Glede: å bli kjent med elevene nok til å kunne være deg selv, de snakker om ting, du ser at de lærer noe, du finner på opplegg som fungerer og kan kose deg mer og mer i jobben. Ser at de blir fine folk. Jeg har jo enda ikke fulgt en klasse i tre hele år, kanskje de klassene jeg er med nå blir de første. Det er interessant og spennende å jobbe med mennesker, og å kunne diskutere det med andre som jobber der. Springe rundt: JA. Det føler jeg absolutt. Tid er et evig problem og det er vanskelig å planlegge tverrfaglige opplegg/få snakket med andre på grunn av møtetider, ulike undervisningstider, inspeksjon og alt mulig. Ofte blir kontortiden min sabotert av vikartimer også, eller andre ting som må fikses i. Så det er mer regel enn unntak at ting bli skjøvet inn i fremtiden og veien blir veldig til mens du går. Føler hele tiden at jeg skulle hatt mer tid og gjort ting bedre. Må virkelig ta meg i nakken av og til og tenke at det er bra nok. Elevene dør ikke av å gjøre oppgaver fra boka. Jeg bruker en del kveldstid og litt i helgene på planlegging og tenking. Håper at med mer erfaring så vil noe av det ta kortere tid etter hvert. Anonymkode: cb689...055 takk for utfyllende svar! bruker du feriene på rettearbeid, eller tar du helt ferie? Anonymkode: 82b7d...f67 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. november 2019 #13 Del Skrevet 4. november 2019 On 11/3/2019 at 9:44 AM, BangersBeans&Mash said: Dette er grunnen til at skoler bør få inn flere yrkesgrupper. Sosionomer, vernepleiere og barnevernpedagoger etc. Alle skoler burde ha miljøterapeutiske team. På det viset får læreren igjen være en lærer, og eleven kan få best mulig hjelp da skolen har ansatte med ulik kompetanse. Vi har fått en sosiallærer der jeg jobber nå, og det er så herlig! Når elever kommer til meg med problemer, så kan jeg «henvise» de videre til sosiallærer, eller jeg kan få veiledning av sosiallærer. Hn er også noe fast innom klassen «min» noen timer i uka, og observerer og kan ta elever ut for en prat. Det er fint både for oss lærere, og elever. Sosiallærer har kompetanse innen psykiske og sosiale temaer, og har tett kontakt med helsesøster, ppt og bup. Det er bedre at elevene får snakke med sosiallærer enn med meg, som bare gjør ting verre i blant, liksom 🙈. Jeg vet da ikke hva jeg skal si når elever har store problemer eller det er en alvorlig konflikt. For å være helt ærlig. Også avlaster det oss lærerne en del, sånn så vi kan ha fokus på fag. En annen skole jeg jobbet på, hadde også ansatt vernepleiere som tok seg av elever med spesielle behov. Jeg har jobbet som lærer og ikke hatt tilgang til sosiallærer, og med en helsesøster som bare var til stede 1-2 ganger i uka. Det var så slitsomt. Vi lærte ingenting om sosial kompetanse og psykologi på lærerutdanningen. Nå tar jeg videreutdanning i spes ped, for jeg føler meg ukompetent i visse deler av jobben. Anonymkode: e2c12...b45 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå