Gå til innhold

Den suppeterrinen...


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Du vet.. Den suppeterrinen som sto på ønskelista til bryllupet og som du fikk. (eventuelt også om du har kjøpt den selv)

Hvor mange ganger har du brukt den? Blir den i det hele tatt brukt?

Jeg står i fare for å anskaffe en og lurer på om det bare er et øyeblikks svakhet etter noe jeg ikke trenger eller kommer til å bruke. 

 

 

 

Anonymkode: b1b2a...e8f

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Har suppeterrin (selvkjøpt) - har hatt den i 8 år, tror jeg - aldri brukt.

Har serveringsboller med lokk, også - heller aldri brukt. 

  • Liker 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt avhengig av stil kan den kanskje også brukes til (jule)dekorasjoner med mose, kongler og løkvekster. Så det er flere anvendelsesområder enn bare suppe.

Ellers er det på tide at supper får sin renessanse.

Anonymkode: 88500...6c6

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 hour ago, AnonymBruker said:

Du vet.. Den suppeterrinen som sto på ønskelista til bryllupet og som du fikk. (eventuelt også om du har kjøpt den selv)

Hvor mange ganger har du brukt den? Blir den i det hele tatt brukt?

Jeg står i fare for å anskaffe en og lurer på om det bare er et øyeblikks svakhet etter noe jeg ikke trenger eller kommer til å bruke. 

 

 

 

Anonymkode: b1b2a...e8f

Maks 4 ganger totalt, tipper jeg. 

Den er noe herk å vaske opp etterpå. Mest unødvendig, egentlig. Enda en ting å ha i oppvasken. Vi har oppvaskmaskin, ja. 😊 

Har vi suppe, eller gryterett til vanlig middag, så serverer vi det kun i kjela vi lager det i. Har vi gjester, så pleier vi også det. 

Har vært gift i over 11 år, og fikk den i gave i bryllupet. 

Den ser bra ut i vitrineskaet, om ikke annet. 

Anonymkode: 2d588...419

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Vi bruker vår suppeterrin i "finere" middager. Men ikke bare til suppe. Bruker den også til kålrotstappe (på julaften), og noen ganger til kokte poteter. Greit med lokket, for da holder innholdet seg varmt lenge. 

At den også tar seg bra ut i vitrineskapet er et pluss. Den var styggdyr da vi kjøpte den. 

Anonymkode: d6cae...3f5

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aldri brukt den (man serverer da ikke suppe i en terrin, da blir den jo kald med en gang ?!? :klo: ) 

Men å ha poteter i den var et godt tips, men vår suppeterrin er såpass stor at da må vi i så fall ha stort selskap...

Anonymkode: d90fd...c0d

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

TS her:

Tror jeg skal kjempe mot lysten og heller avstå fra den terrinen :) 

Anonymkode: b1b2a...e8f

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

TS her:

Tror jeg skal kjempe mot lysten og heller avstå fra den terrinen :) 

Anonymkode: b1b2a...e8f

Det tror jeg kan være like greit. Jeg er snart 50 år, glad i å både lage og servere supper, men jeg har aldri, aldri savnet suppeterrin! Er det forresten så mange serviser som har suppeterrin som en del lenger? Jeg synes liksom ikke jeg har sett det på lenge, men det kan selvfølgelig skyldes min manglende interesse for suppeterriner :ler:

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå måtte jeg Google suppeterrin. Og det var som jeg tenkte, det er det jeg er vant med å få poteter i hos bestemor.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har dessverre ikke plass, ellers skulle jeg gjerne hatt en. Ser for meg at den passer til både supper, gryter og en god punsj på fest :)

Mine foreldre har suppeterrin som de bruker mye. De inviterer ofte mange på betasuppe, ulike gryter, rømmegrøt, risgrøt o.l. og da passer terrinen godt. Du kan jo evt kjøpe en uten stett, så er den mer anvendelig til f.eks potetmos, kålrabi o.l. ved større besøk.

Anonymkode: 4f6dd...ded

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg har dessverre ikke plass, ellers skulle jeg gjerne hatt en. Ser for meg at den passer til både supper, gryter og en god punsj på fest :)

Mine foreldre har suppeterrin som de bruker mye. De inviterer ofte mange på betasuppe, ulike gryter, rømmegrøt, risgrøt o.l. og da passer terrinen godt. Du kan jo evt kjøpe en uten stett, så er den mer anvendelig til f.eks potetmos, kålrabi o.l. ved større besøk.

Anonymkode: 4f6dd...ded

Det passer sikkert for noen, men jeg ser for meg at den fort blir for liten hvis det er virkelig mange rundt bordet og at den, hvis den er stor nok, blir uhåndterlig og tung med påfølgende fare for mer eller mindre katastrofale uhell.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Vi har et digert hverdagservise som har en stor og en liten terrin. Jeg tror den store er suppeterrin, men vi bruker den til poteter når vi er mange til middag. Det hender jo ganske ofte, så den blir flittig brukt, men aldri til suppe. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har hatt min i 15 år. Brukt en gang.

Kjøpte to str av støpjernsgryte fra Sabor for 3 år siden. Brukes ukentlig til supper og gryter. Lager maten direkte i den og setter den på bordet. Dekorativ i den fargen du ønsker og holder varmen bedre enn en suppeterrin.

Anonymkode: 88947...1b3

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tenker at det må være bedre med ei støpejernsgryte i en fin farge, f.eks. fra LeCreuset. Suppe skal serveres varm, og det er best rett fra gryta.

Denne eller denne. De er på tilbud nå. :)

Endret av Hanne67
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
På 30.10.2019 den 19.18, AnonymBruker skrev:

Vi bruker vår suppeterrin i "finere" middager. Men ikke bare til suppe. Bruker den også til kålrotstappe (på julaften), og noen ganger til kokte poteter. Greit med lokket, for da holder innholdet seg varmt lenge. 

At den også tar seg bra ut i vitrineskapet er et pluss. Den var styggdyr da vi kjøpte den. 

Anonymkode: d6cae...3f5

Samme her, brukes til jul og nyttårsaften :) Stort sett kokte poteter, men har også byttet om på potene og rotmosen noen ganger. Synes den er veldig praktisk til finere middager når maten skal holdes varm med lokk :) 

Anonymkode: 39713...000

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke suppeterrin, men er jo kjekt å ha noe fint å servere i til jul og bedre høytider. 

Anonymkode: 57c6a...4cc

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker den når vi har finnbiff eller elggryte, hvis vi har middagsgjester OG jeg kommer på at vi har den i vitrineskapet... 😬 Vil anslå 2-3 g pr år.... 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...