AnonymBruker Skrevet 30. oktober 2019 #1 Skrevet 30. oktober 2019 Har ikke smakt eller laget noe av gresskar før men tenkte å prøve siden jeg skal lage lykt med barna. Har skrapt ut trådene og frøene. Er det trådene man bruker til evt mos/suppe eller skal man skjære av det som ser mer ut som selve kjøttet? De trådene ser litt ekle ut men det som ser ut som kjøtt er ikke mulig å skrape av, så ble veldig usikker. Anonymkode: 1564b...db3
AnonymBruker Skrevet 30. oktober 2019 #2 Skrevet 30. oktober 2019 Det er kjøttet man bruker. Du kan prøve å rispe forsiktig med en kniv før du skraper, bare pass på at du ikke skjærer gjennom. Det blir dessverre sløst vekk mye godt gresskarkjøtt på denne tiden. Pass på at du bruker en skikkelig spiss og skarp kniv til å skjære ut lykten. Hvis du bruker en sløv kniv må du bruke mye mer makt, og da er det lett at noen skader seg. Anonymkode: 49792...9b9
AnonymBruker Skrevet 30. oktober 2019 #3 Skrevet 30. oktober 2019 Det er selve kjøttet du spiser. Anbefaler melonkulejern eller lignende til å skrape ut med. Ellers er ikke sånne store halloweengresskar de beste å spise. Flaskegresskar (butternut) og andre sorter som er avla til mat har gjerne bedre smak / konsistens. Anonymkode: ac077...cf0
AnonymBruker Skrevet 30. oktober 2019 #4 Skrevet 30. oktober 2019 Evt kan du slakte gresskarene dagen etter Halloween ved å skjære i biter og bake i ovnen (gjerne med litt vann nederst i formen). Lett å fjerne skallet fra kjøttet etter at de er bakt. Anonymkode: ac077...cf0
Måbarefåsiat... Skrevet 30. oktober 2019 #5 Skrevet 30. oktober 2019 Jeg har laget både marmelade og muffins. Min erfaring er at gresskar smaker veldig lite. 1
AnonymBruker Skrevet 30. oktober 2019 #6 Skrevet 30. oktober 2019 Takk for tips. Må si meg enig i at dette smakte lite. Men så har vi i alle fall ikke kastet maten, fint å vise barna at man kan bruke alt. Anonymkode: 1564b...db3
^^Belle^^ Skrevet 31. oktober 2019 #7 Skrevet 31. oktober 2019 Halloweengresskar har lite smak, ja, men det er nydelig å bruke gresskarmos for å gjøre bakverk og kaker saftigere. Litt det samme som eplemos - man bruker det ikke for smaken sin del, men for konsistensen. 1
Eun Skrevet 31. oktober 2019 #8 Skrevet 31. oktober 2019 Ikke glem gresskarkjernene! Skyll og tørk de, og rist de i ovnen med litt olje og salt. Mmm. 2
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå