Gå til innhold

Billig, energitett mat.


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei KG. Jeg er student, og funnet ut at jeg sannsynligvis kan kutte i matbudsjettet. Jeg er storforbruker av kyllingfilet (kjøpt fra sverige), men jeg begynner å gå lei. Pasta har jeg også mye av, ettersom det er billig, energitett og ikke tar opp plass i fryseboksen. Har dere noen andre gode råd? Billig, energitett mat som gjerne ikke trenger å fryses/kjøles ned. Takk på forhånd.

Anonymkode: 9d1ca...cab

Videoannonse
Annonse
Skrevet
12 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hei KG. Jeg er student, og funnet ut at jeg sannsynligvis kan kutte i matbudsjettet. Jeg er storforbruker av kyllingfilet (kjøpt fra sverige), men jeg begynner å gå lei. Pasta har jeg også mye av, ettersom det er billig, energitett og ikke tar opp plass i fryseboksen. Har dere noen andre gode råd? Billig, energitett mat som gjerne ikke trenger å fryses/kjøles ned. Takk på forhånd.

Anonymkode: 9d1ca...cab

Bønner og belgfrukter kjøpt på internasjonale butikker er billig. Samme er kokosmelk. Og da kan du lage energitett curry gryte. Kikerter kan også brukes til hummus som du kan blande inn med pasta. Du kan også lage energitette supper ved hjelp av kokosmelk 

 

Anonymkode: e18bc...a8f

  • Liker 5
Gjest Anonymus Notarius
Skrevet

Tørrvarer som havregyn, knekkebrød, ris og pasta. Hermetikk (bønner, erter, linser, hermetiske tomater etc.) er billig, og sånt kan du lage gryteretter av. Ha oppi frossen fisk eller kjøttdeig av kylling og svin.

Skrevet

Takk for svar. Bønner og belgfrukter har jeg ikke tenkt på. Skal lete litt på div. vegan-oppskrifter etter inspirasjon. Hermetikk høres også ut som en god ide. 

Skrevet

Potetmos (flak/pulver). Dette er noe av sikringskosten til polfarere, siden det er lett og energirikt.

Anonymkode: a8c86...ede

Skrevet
58 minutter siden, pokijh skrev:

Takk for svar. Bønner og belgfrukter har jeg ikke tenkt på. Skal lete litt på div. vegan-oppskrifter etter inspirasjon. Hermetikk høres også ut som en god ide. 

Jeg er selv veganer på budsjett og driver med trenging som krever mye energi og bønner og belgfrukter er gull defor jeg tipset om det. Bruker også en del tofu og nøtter:)

 

Noen konkrete oppskrifter 

http://elinlarsen.net/supergod-enkel-kikertgryte-kokos/

https://meny.no/oppskrifter/Vegetar/spicy-kikertgryte/

https://www.rema.no/oppskrifter/gulrot-og-linsesuppe/REC-35802/

https://www.vegetarbloggen.no/2019/01/15/rice-and-beans/

https://www.vegetarbloggen.no/2018/10/06/lettvint-daal/

 

Anonymkode: e18bc...a8f

Skrevet
11 timer siden, pokijh skrev:

Takk for svar. Bønner og belgfrukter har jeg ikke tenkt på. Skal lete litt på div. vegan-oppskrifter etter inspirasjon. Hermetikk høres også ut som en god ide. 

Du kan også bruke bønner og linser til og «spe» ut kjøtt. Jeg har f. Eks kikerter eller linser i «bolognese» i tillegg til kjøtt.

Har oppi mer gulrot og stangselleri enn det som er vanlig, og squash.

Lager stor porsjon en dag og fryser ned i porsjoner. Bruker til pasta, pizza.

Indisk dal er billig, kjempegodt og også en fin rett til og fryse ned til travle dager. Spis som suppe, eller med ris.

Tyrkisk linsesuppe er også genialt.

 

Skrevet

Jeg bruker sjampinjong til å drøye kjøttet, bruker ikke så mye bønner og linser, men har så og si alltid kikerter i supper der de passer smaksmessig.

Prøver også å bruke mer grønnsaker enn protein, og opplever at jeg blir like mett som jeg gjorde tidligere når det gjerne var omvendt.

Skrevet

Frø!

Til frokost spiser jeg 40ghavregryn, og ca 50g (3ss) med frøblanding av solsikke- sesam og linfrø, 1dl melk og 1dl vann

Dette blir ca 6kr. Bllig og sunt med mye fiber, sunt fett og proteiner :) 

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...