AnonymBruker Skrevet 27. oktober 2019 #1 Skrevet 27. oktober 2019 Har lyst å prøve meg på ett mer vegetarisk kosthold, av forskjellige grunner. Har ikke planer om å avstå 100% fra kjøtt, men ønsker å teste ut hvordan det er å spise mer plantebasert og vegetarisk. Eneste problemet er at jeg allerede er vanvittig dårlig på å komme på middager/lunsjer etc., så hvor henter dere som spiser vegetarisk inspirasjon fra? Kom gjerne med tips til nettsider, oppskrifter, mat dere pleier lager etc. Fortell gjerne om hva dere synest om et sånt kosthold også. Har dere mer/mindre energi? Noe vitaminmangel? Har dere merket noe på fordøyelsen fra når dere spiser/spiste mer kjøtt? Avstår dere fra bare kjøtt eller også melkeprodukter, egg osv? Er nysgjerrig😊 Anonymkode: 69d93...d86
Kvinne87Rogaland Skrevet 27. oktober 2019 #2 Skrevet 27. oktober 2019 Jeg ble helt frisk fra irritabel tarm etter jeg la om til vegetarkost for 3 år siden. Middager: chili sin carne, forskjellige supper, taco med linser istedenfor kjøtt, pizza med linser og masse krydder i tomatsausen og sjampingon og oliven som topping, pasta med tofu og grønnsaker, wok med tofu osv.
Eun Skrevet 27. oktober 2019 #3 Skrevet 27. oktober 2019 (endret) Her i heimen går det i helt vanlig lunsj og middag; taco, lasagne, pasta, supper, gryter, pizza osv. Men i stedet for kjøttdeig så bruker vi vegetarfarse, veggisboller, bønner, linser, nøtter og/eller grønnsaker. Jeg henter inspirasjon fra mange ulike steder. Her finner du mange gode ideer og retter ☺️ Har spist plantebasert i mange år. Er ikke fulltids-vegetarianer ettersom jeg spiser egg, melk og litt fisk. Spiser også pinnekjøtt en gang i året fordi jeg elsker det. Jeg føler meg lettere, har bedre fordøyelse og mer overskudd. Er også sjeldent syk. Jeg begynte å spise vegetarisk som en mulig løsning på anoreksi-problematikk, og det har hjulpet meg mer enn noe annet. Men det er selvsagt et totalbilde her. Jeg er generelt fysisk aktiv, er nøye på søvn, røyker ikke, spiser lite godis osv. Noe som nok påvirker like mye som det å spise mindre animalske produkter ☺️ Å velge vegetarisk mat virker kanskje overveldende og håpløst, men med en gang man lærer hvordan man kan erstatte animalske produkter så blir man fort vant til det. Endret 27. oktober 2019 av Eun
exictence Skrevet 27. oktober 2019 #4 Skrevet 27. oktober 2019 https://www.vegetarbloggen.no https://www.matprat.no/vegetarmat/
AnonymBruker Skrevet 27. oktober 2019 #5 Skrevet 27. oktober 2019 Finnes masse, vegetarsnitzel, vegetarkjøttboller, vegetar kebab kjøtt, vegetar pizza, jeg liker spesielt vegetarburger. Er vegetariner selv Anonymkode: d1e71...053
AnonymBruker Skrevet 27. oktober 2019 #6 Skrevet 27. oktober 2019 Det er masse vegetarblogger på nettet hvor du kan hente inspirasjon, med erfaring blir man også mer kreativ. http://veg-veg.no/ veganmisjonen vegetarbloggen Anonymkode: 003bc...9a2
AnonymBruker Skrevet 27. oktober 2019 #7 Skrevet 27. oktober 2019 55 minutter siden, AnonymBruker skrev: Har lyst å prøve meg på ett mer vegetarisk kosthold, av forskjellige grunner. Har ikke planer om å avstå 100% fra kjøtt, men ønsker å teste ut hvordan det er å spise mer plantebasert og vegetarisk. Eneste problemet er at jeg allerede er vanvittig dårlig på å komme på middager/lunsjer etc., så hvor henter dere som spiser vegetarisk inspirasjon fra? Kom gjerne med tips til nettsider, oppskrifter, mat dere pleier lager etc. Fortell gjerne om hva dere synest om et sånt kosthold også. Har dere mer/mindre energi? Noe vitaminmangel? Har dere merket noe på fordøyelsen fra når dere spiser/spiste mer kjøtt? Avstår dere fra bare kjøtt eller også melkeprodukter, egg osv? Er nysgjerrig😊 Anonymkode: 69d93...d86 Jeg er veganer og er superfornøyd med å spise helt plantebasert. Energinivået har blitt bedre(maten er jo ikke like tung og jeg føler blodsukker holder seg jevnere). Ingen vitaminmangler. Jeg er stor fan av woker,gryter,supper og bowls. Noen konkrete tips er: Linsebolognese. Da koker du pasta og erstatter kjøttdeig med linser i tomatsausen Chili sin carne. Bytt ut kjøtt med bønner Sjekk ut vegetarbloggen og veganmannen for masse inspirasjon Anonymkode: 476da...4c2
Brunhilde Skrevet 28. oktober 2019 #8 Skrevet 28. oktober 2019 Jeg dropper noen ganger kjøtt/fisk og en typisk middag for meg da kan være falafel i pitabrød med god salat i og ved siden av. Jeg lager noen ganger vegansmisjonens blomkålpanne og bruker den som fyll i lefser/skjell som taco. Forskjellige indiske vegetarretter er både mettende og smaksrike, det samme med supper. Jeg kommer nok aldri til å bli vegetarianer på full tid, men jeg prøver i hvertfall et par ganger i uken. Det er sunt for meg, for lommeboka og for miljøet.
AnonymBruker Skrevet 29. oktober 2019 #9 Skrevet 29. oktober 2019 Jeg finner mye inspirasjon på bloggene Green Bonanza og Smitten Kitchen. (Sistnevnte er ikke en vegetarblogg men har mange vegetariske oppskrifter.) https://greenbonanza.com/ https://smittenkitchen.com/ Anonymkode: 45cd4...942
AnonymBruker Skrevet 29. oktober 2019 #10 Skrevet 29. oktober 2019 Kan minne om mitt kosthold. Jeg avstår ikke fra noe, men har fokus på redusert kjøttforbruk og dyrevelferd. Jeg kjøper mye lam/får om høsten. Og jeg kjøper diverse vilt i jaktsesongen. Av fisk kjøper jeg helst torsk, sei, reker, blåskjell. Jeg er generelt opptatt av rene råvarer, kjøper helst ikke erstatningsprodukter og halvfabrikata. (og er ikke perfekt, og bommer sikkert på en del matvarer, men er ikke idealist på noen som helst måte) Av kjøttfrie retter er jeg glad i indiske gryter (med linser eller søtpotet). Trines spinatlasagne og chili-sin-carne, som alt nevnt. Soppsuppe, maissuppe, fennikkelsuppe..... gjerne med rugbrødkrutonger. Pizzaer i alle varianter. Pad thai uten kylling. Squashnudler med soltørkede tomater og pesto. Pai med fetaost. Dumplings. Av retter med redusert kjøttmengde kan jeg nevne de samme suppene som over, men med litt torsk, chorizo eller bacon i. Omelett med litt røkelaks. Bakt blomkål med bacon. Wok med kun litt kjøtt/fisk. Anonymkode: 66880...7e7
AnonymBruker Skrevet 4. november 2019 #11 Skrevet 4. november 2019 On 10/29/2019 at 11:58 AM, AnonymBruker said: Kan minne om mitt kosthold. Jeg avstår ikke fra noe, men har fokus på redusert kjøttforbruk og dyrevelferd. Jeg kjøper mye lam/får om høsten. Og jeg kjøper diverse vilt i jaktsesongen. Av fisk kjøper jeg helst torsk, sei, reker, blåskjell. Jeg er generelt opptatt av rene råvarer, kjøper helst ikke erstatningsprodukter og halvfabrikata. (og er ikke perfekt, og bommer sikkert på en del matvarer, men er ikke idealist på noen som helst måte) Av kjøttfrie retter er jeg glad i indiske gryter (med linser eller søtpotet). Trines spinatlasagne og chili-sin-carne, som alt nevnt. Soppsuppe, maissuppe, fennikkelsuppe..... gjerne med rugbrødkrutonger. Pizzaer i alle varianter. Pad thai uten kylling. Squashnudler med soltørkede tomater og pesto. Pai med fetaost. Dumplings. Av retter med redusert kjøttmengde kan jeg nevne de samme suppene som over, men med litt torsk, chorizo eller bacon i. Omelett med litt røkelaks. Bakt blomkål med bacon. Wok med kun litt kjøtt/fisk. Anonymkode: 66880...7e7 WTF... Her var det mye uvesentlig info... Anonymkode: 107c7...e2c
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå