Gå til innhold

Hadde du vært villig til å bytte ut kjøttburger med innsektsburger for å redusere Co2-utslipp? (Artikkel)


Anbefalte innlegg

Skrevet

Kom over denne artikkelen. Lurer bare på hvor bra markedet er for en slik burger? Hvor villige tenker dere folk er til å bytte ut kjøttburgeren med en innsektsburger for å redusere Co2-utslipp? Eller å kjøpe den av noen andre grunner? Ser jo at folk kanskje vil kjøpe den for å prøvesmake burger med innsekter, men utover dette klarer jeg ikke helt se at dette er noe mange ville vert interessert i å kjøpe til vanlig?
Ja, burgeren inneholder jo også grønnsaker, men da er det vel heller greiere å bare kjøpe en vanlig vegetarburger om det er dette man er interessert i?

https://www.nrk.no/innlandet/her-brukar-dei-insekt-i-burgaren-1.14754594?fbclid

Anonymkode: 91406...762

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Nei. Men jeg var villig til å bytte kjøttburgeren med plantebasert burger for å redusere CO2 utslippet enda mer. Hvorfor folk skal begynne å blande inn inntekter klarer jeg ikke å forstå. 

Anonymkode: 60276...9fe

  • Liker 4
Skrevet

Nei, lager mine egne bønneburgere.

Anonymkode: 71d81...575

Skrevet
7 timer siden, AnonymBruker skrev:

Nei. Men jeg var villig til å bytte kjøttburgeren med plantebasert burger for å redusere CO2 utslippet enda mer.Hvorfor folk skal begynne å blande inn inntekter klarer jeg ikke å forstå. 

Anonymkode: 60276...9fe

Av klimahensyn!  Å ale opp insekter til mat er en langt mer bærekraftig ernærings-løsning enn å ale opp gris, sau, storfe osv. Insekter er også en god proteinkilde.

https://r.search.yahoo.com/_ylt=AwrJS9WBHrNdCBAAlwzsDYpQ;_ylu=X3oDMTByaW11dnNvBGNvbG8DaXIyBHBvcwMxBHZ0aWQDBHNlYwNzcg--/RV=2/RE=1572048642/RO=10/RU=https%3a%2f%2fwww.unikmat.no%2fhvorfor-insekter/RK=2/RS=Oip_QumMblncUMqynC1mmgCWxDc-

https://www.dn.no/smak/eat-forum/jonas-lygrell-foto-anki-sundin/kees-aarts/stockholm/insekter-gourmetmat-som-skal-redde-verden/1-1-5663795

https://bramat.no/kosthold/livsstil/2410-insekter-som-mat

Anonymkode: 7934b...e50

Skrevet

Jeg har ikke konkrete planer om å prøve det i nærmeste fremtid men man skal aldri si aldri. Sirissburger virker mer delikat enn en larveburger i hvert fall 😅

Gjest AthenaRavenLuna
Skrevet

Nei, da hadde jeg heller spist vegetarburger.

Skrevet

Jeg sliter litt med tanken på å spise insekter, men ser ikke bort i fra at jeg kan finne på å prøve i et anfall av overmot. :ler:

 

  • Liker 1
Skrevet

Jeg spiser plantebasert jeg. Insekter skal jeg aldri spise.

  • Liker 1
Skrevet

Dette er jo bare tull, vil man spise noe annet en kjøtt så spiser man planter, ikke insekter.

Skrevet

Spiser ikke burger men

Nei.

Skrevet

Og stakkars insekter, dette er jo verre dyreplageri enn pelsdyr. Hva er det folk egentlig tenker med, det lurer jeg på titt og ofte på på denne planeten...

  • Liker 1
Skrevet

Foretrekker vegetarburger, og er uansett ikke interessert i verken kjøtt- eller insektburger.

Anonymkode: 86826...1c0

Skrevet

Hadde heller spist grønnsaksburger og blitt ufør pga kroniske mageproblemer (noe jeg unngår og holder meg frisk ved å spise relativt lite fiberrik kost) enn å spise insekter. 

Anonymkode: 14d7f...2e1

Skrevet
På 25.10.2019 den 10.40, AnonymBruker skrev:

Kom over denne artikkelen. Lurer bare på hvor bra markedet er for en slik burger? Hvor villige tenker dere folk er til å bytte ut kjøttburgeren med en innsektsburger for å redusere Co2-utslipp? Eller å kjøpe den av noen andre grunner? Ser jo at folk kanskje vil kjøpe den for å prøvesmake burger med innsekter, men utover dette klarer jeg ikke helt se at dette er noe mange ville vert interessert i å kjøpe til vanlig?
Ja, burgeren inneholder jo også grønnsaker, men da er det vel heller greiere å bare kjøpe en vanlig vegetarburger om det er dette man er interessert i?

https://www.nrk.no/innlandet/her-brukar-dei-insekt-i-burgaren-1.14754594?fbclid

Anonymkode: 91406...762

Tuller du, Ts? Folk som spiser prefab burger og pølse ville gomlet det i seg uten å lese bakpå. :ler: 

De er sånne som min tante som er superkresen og ikke spiser kylling (fordi den «ser ut som et dyr» - hva faen, den ER et dyr) som gomler i seg innmat, tarmer, mage, oppmalt brusk og hodekjøtt (som pølse og burger er). De ville spist den om den innehold kokt innvollsorm, bare det ikke var merket slik at de måtte forholde seg til innholdet. 

Jeg spiser hva det skal være (bortsett fra pølse og kommersiell norsk kjøttdeig og en rekke andre etisk ugreie kjøttprodukter) og ville spist burger laget av insekt. Bare den var produsert enten småskala eller i Frankrike. Norske slakterier advarer mot at e-koli blir iblandet kjøttdeig under slakt (det er derfor vi må gjennomsteke den) og sånn type disgusting hygiene er no-go for meg, altså. Æsj og fy!

Anonymkode: f701a...e8a

Skrevet

Jeg kunne sikkert smakt det, men forstår ikke hensikten. Heller en vegetarburger da. Spiser mest vilt og kortreist mat som får gå fritt, spiser ikke kylling og holder meg til økologiske egg. 

Ser for meg at jeg skulle servert snegler i hvitløksmør til barn. Hva skulle jeg kalt det? Krypende slim? Da hadde det kanskje gått ned på høykant. 

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...