Gjest #Rasshøl Skrevet 23. oktober 2019 #1 Skrevet 23. oktober 2019 Hvorfor trenger man natron og bakepulver i samme oppskrift? Kan man ikke bare ta litt ekstra salt?
AnonymBruker Skrevet 23. oktober 2019 #2 Skrevet 23. oktober 2019 7 minutter siden, #Rasshøl skrev: Hvorfor trenger man natron og bakepulver i samme oppskrift? Kan man ikke bare ta litt ekstra salt? Fordi snkkeren av oppskriften har funnet det nødvendig med to typer hevemiddel. Salt har ingenting med Natron eller bakepulver å gjøre. Med en smultring i profilen din så ville jeg anta at du var meget bakekyndig. Anonymkode: 6f4e0...163
Belima Skrevet 23. oktober 2019 #3 Skrevet 23. oktober 2019 Noen oppskrifter ber om både bakepulver og natron. Hvorfor? Dette kan ha to årsaker. Dersom røren inneholder en syre vil denne reagere med natron fra bakepulveret. Ved å bruke litt ekstra natron vil dette nøytralisere syren og bakepulveret får «være i fred». Dersom man ønsker brune kaker vil natron speede opp Maillard-reaksjonen fordi røren blir basisk. Lett basisk deig bremser også glutendannelse, og en kan unngå seige kaker. 2
Yuumi Skrevet 23. oktober 2019 #4 Skrevet 23. oktober 2019 3 minutter siden, Belima skrev: Noen oppskrifter ber om både bakepulver og natron. Hvorfor? Dette kan ha to årsaker. Dersom røren inneholder en syre vil denne reagere med natron fra bakepulveret. Ved å bruke litt ekstra natron vil dette nøytralisere syren og bakepulveret får «være i fred». Dersom man ønsker brune kaker vil natron speede opp Maillard-reaksjonen fordi røren blir basisk. Lett basisk deig bremser også glutendannelse, og en kan unngå seige kaker. Du snakker som en kjemiker! Kjempefascinerende
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå