Gå til innhold

Natron og bakepulver, i samme oppskrift.


Anbefalte innlegg

Gjest #Rasshøl
Skrevet

Hvorfor trenger man natron og bakepulver i samme oppskrift? Kan man ikke bare ta litt ekstra salt? 

Videoannonse
Annonse
Skrevet
7 minutter siden, #Rasshøl skrev:

Hvorfor trenger man natron og bakepulver i samme oppskrift? Kan man ikke bare ta litt ekstra salt? 

Fordi snkkeren av oppskriften har funnet det nødvendig med to typer hevemiddel. 

Salt har ingenting med Natron eller bakepulver å gjøre. 

Med en smultring i profilen din så ville jeg anta at du var meget bakekyndig. 

Anonymkode: 6f4e0...163

Skrevet

Noen oppskrifter ber om både bakepulver og natron. Hvorfor?

Dette kan ha to årsaker. Dersom røren inneholder en syre vil denne reagere med natron fra bakepulveret. Ved å bruke litt ekstra natron vil dette nøytralisere syren og bakepulveret får «være i fred». Dersom man ønsker brune kaker vil natron speede opp Maillard-reaksjonen fordi røren blir basisk. Lett basisk deig bremser også glutendannelse, og en kan unngå seige kaker.

  • Liker 2
Skrevet
3 minutter siden, Belima skrev:

Noen oppskrifter ber om både bakepulver og natron. Hvorfor?

Dette kan ha to årsaker. Dersom røren inneholder en syre vil denne reagere med natron fra bakepulveret. Ved å bruke litt ekstra natron vil dette nøytralisere syren og bakepulveret får «være i fred». Dersom man ønsker brune kaker vil natron speede opp Maillard-reaksjonen fordi røren blir basisk. Lett basisk deig bremser også glutendannelse, og en kan unngå seige kaker.

Du snakker som en kjemiker! Kjempefascinerende :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...