Gå til innhold

Tilbehør til stekt makrell?


Anbefalte innlegg

Gjest Lyeta*
Skrevet

Har lyst til å ha stekt makrell til middag, men er usikker på tilbehør. Prøver nemlig å unngå poteter, a la Fedon, men vet ikke hva annet som passer.

Er vant til å ha poteter og rømme som man blander med stekefettet etter fisken til.

Andre forslag?

L :-)

Skrevet

Tzatziki, tomatsalat og godt brød.

Linser er godt til også.

Skrevet
Agurksalat + poteter og rømme. :)

Enig. Og til dessert : rabarbrasuppe. Hører til :)

Men du kan prøve med grønne linser ved sidenav. Kok de, litt stekefett og persille på. Det blir vel Fedonvennlig...

Skrevet
du kan prøve med grønne linser ved sidenav. Kok de' date=' litt stekefett og persille på. Det blir vel Fedonvennlig...[/quote']

Jeg pleier å lage linsesalat med rødløk, bladpersille og tomater til laks. Passer antakelig ikke fullt så bra til makrell, men det går definitivt an å forsøke, og oppskriften finner du i denne tråden.

Ellers vil jeg foreslå følgende kombinasjon av tilbehør til den stekte makrellen din: Kokt brokkoli, kokt blomkål, kesam (eller lettrømme) med sitron og urter og ikke minst ovnstørkede tomater, som er knallgodt til makrell: Del gode klasetomater i to, legg i ildfast form med snittflaten opp, strø over salt, pepper, oregano, littegrann melis og litt olivenolje. Bak i ovn ved 125 grader i minst tre timer, gjerne lenger. Makrell + tomat = sant! :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...