Gjest Lyeta* Skrevet 22. mai 2005 #1 Skrevet 22. mai 2005 Har lyst til å ha stekt makrell til middag, men er usikker på tilbehør. Prøver nemlig å unngå poteter, a la Fedon, men vet ikke hva annet som passer. Er vant til å ha poteter og rømme som man blander med stekefettet etter fisken til. Andre forslag? L :-)
Arkana Skrevet 22. mai 2005 #3 Skrevet 22. mai 2005 Tzatziki, tomatsalat og godt brød. Linser er godt til også.
Nella Skrevet 22. mai 2005 #4 Skrevet 22. mai 2005 Agurksalat + poteter og rømme. Enig. Og til dessert : rabarbrasuppe. Hører til Men du kan prøve med grønne linser ved sidenav. Kok de, litt stekefett og persille på. Det blir vel Fedonvennlig...
Gjest piaf Skrevet 22. mai 2005 #5 Skrevet 22. mai 2005 du kan prøve med grønne linser ved sidenav. Kok de' date=' litt stekefett og persille på. Det blir vel Fedonvennlig...[/quote'] Jeg pleier å lage linsesalat med rødløk, bladpersille og tomater til laks. Passer antakelig ikke fullt så bra til makrell, men det går definitivt an å forsøke, og oppskriften finner du i denne tråden. Ellers vil jeg foreslå følgende kombinasjon av tilbehør til den stekte makrellen din: Kokt brokkoli, kokt blomkål, kesam (eller lettrømme) med sitron og urter og ikke minst ovnstørkede tomater, som er knallgodt til makrell: Del gode klasetomater i to, legg i ildfast form med snittflaten opp, strø over salt, pepper, oregano, littegrann melis og litt olivenolje. Bak i ovn ved 125 grader i minst tre timer, gjerne lenger. Makrell + tomat = sant!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå