Gjest Primula Skrevet 22. mai 2005 #1 Skrevet 22. mai 2005 Jeg har uteskole sammen med en gjeng 1. klassinger. Er det noen som har tips til hva vi kan ha med som turmat? Vi har grillet en del pølser og vil gjerne prøve noe nytt. Det kan godt være noe som barna kan være med å forberede før vi drar på tur. Vi har prøvd pinnebrød og kanelsnurrer. Noen andre ideer?
Gjest gjest1 Skrevet 22. mai 2005 #2 Skrevet 22. mai 2005 Pinnebrød er bestandig en slager.Jeg har brukt helt vanlig pizzabunn i pose. Ha med en kraftig brødpose for å elte deigen i og litt lunkent vann på termos. Litt ekstra mel er også kjekt å ha. Når deigen er elte ferdig i posen får hver av ungene en liten klump til å snurre rundt pølsen. Stekes på pinne over bål.
Gjest Berry Skrevet 22. mai 2005 #3 Skrevet 22. mai 2005 Pinnebrød er bestandig en slager.Jeg har brukt helt vanlig pizzabunn i pose. Ha med en kraftig brødpose for å elte deigen i og litt lunkent vann på termos. Litt ekstra mel er også kjekt å ha. Når deigen er elte ferdig i posen får hver av ungene en liten klump til å snurre rundt pølsen. Stekes på pinne over bål. Psst! De hadde prøvd pinnebrød!!
Gjest Madeline Skrevet 22. mai 2005 #4 Skrevet 22. mai 2005 Hva med å lage grønnsaksuppe over bålet? Alle kan ta med en grønnsak hver + en kopp/krus til å ha suppen i. Ellers trenger dere buljong og vann.
Nella Skrevet 22. mai 2005 #5 Skrevet 22. mai 2005 http://pub.tv2.no/TV2/magasiner/turklar/oppskrifter/ Noen oppskrifter fra det Turklar programmet. Burger Lefse å bål Varm fruktsupper Klassisk multegryte Og kakao (den ser supergod ut;) ) Noe av dette lages før man drar ut ser jeg, men noen tips er det jo.
Gjest Gjesta Skrevet 22. mai 2005 #6 Skrevet 22. mai 2005 Pannekaker og lapper over bålet er alltid populært.
starie Skrevet 22. mai 2005 #7 Skrevet 22. mai 2005 Jeg var veldig glad i ostesmørbrød på bål. Jeg brukte hvitost, fårepølse, ketchup og to skiver kneipp som jeg la sammen og pakket i aluminiumsfolie.
starie Skrevet 22. mai 2005 #8 Skrevet 22. mai 2005 Potetegg. Skjær toppen av en stor potet. Grav ut et stort hull med kniv og skje. Knus et egg og hell det opp i. Har du noe urterkrydder så bland det i – salt er også godt. Fest ”hatten” på poteten med en tynn gjennomgående pinne gjennom hele poteten. Legg den forsiktig ned i varmen. Potetegget er ferdig kokt etter ca. 10-12 minutter avhengig av størrelse og varme. Løkovn Del en løk på tvers og pirke ut lagene innenfra så bare to lag (ringer) er igjen.. Snitt opp noe av løken, bland det med kjøttdeig, en skje smør og evt. krydderurter – gressløk er bra – og legg deigen opp i ”løkovnen”. Sett løklokket på og stek løken i folie i ca. 15 minutter. Lapskaus Del poteter, gulrøtter, purre, kålrot eller annet etter egen smak i små biter. Pakk det sammen med en smørklump og litt salt og pepper i en folieball. La det steke i varmen i 20-30 minutter. Brett ut folien som en skål. God apetitt. Pinnebrød To-tre kopper hvetemel for hver teskje bakepulver og en kvart teskje salt. Eltes sammen med vann til det får en passe tykk deig. Litt matolje gjør deigen smidigere. Rull deigen ut på en steinhelle/mellom hendene til den blir så tykk som en tommelfinger. Surr deigen rundt en pinne som er oppvarmet i bålet – da fester ikke deigen seg så lett til pinnen. Dersom du barker pinnen først blir det ennå lettere å frigjøre brødet. Stek brødet til det eser ut og får en gyllen skorpe. Kan kombineres med flere av de andre rettene. Bålpizza En liten baguett, et rundstykke eller et pølsebrød deles i to. Stryk på ketchup eller tomatpurre. Legg på salami, skinke, eller annet kjøtt. Legg ost på og klapp sammen. Pakkes i folie og stekes i glørne, eller uten folie på en ”Y-pinne” over bålet. En liten pinne eller to gjennom brødet hindrer det å falle fra hverandre. Bakt eple med sjokolade Del et eple i to på langs. Skjær ut kjernehuset og legg et par sjokoladebiter der i stedet. Sett eplet sammen og pakk det i folie. Stek det i glørne i 10-12 minutter. Dersom du greier å fjerne kjernehuset uten å dele eplet, er naturligvis det like bra.
ashera Skrevet 24. mai 2005 #9 Skrevet 24. mai 2005 Vi griller ofte fiskekaker sammen med ungene. Severes gjerne på loffskive. Snadder!
Veslejenta Skrevet 24. mai 2005 #10 Skrevet 24. mai 2005 Innbakt pinnebrød pizza. Trenger: Vanlig pinnebrøddeig, ketchup, ost i terninger, skinke i terninger, oregano. Ta ca like mye deig som du bruker til et pinnebrød, kanskje litt mindre. Bank deigen flat, putt på alle ingredienser. Ta hjørnene mot hverandre og pass på at det blir tett, så osten ikke renner. Best å steke på rist.
Gjest Primula Skrevet 25. mai 2005 #11 Skrevet 25. mai 2005 Tusen takk for alle gode tips. Her blir det mye godt fremover :-)
Rufus Skrevet 26. mai 2005 #12 Skrevet 26. mai 2005 Bakt eple med sjokolade Del et eple i to på langs. Skjær ut kjernehuset og legg et par sjokoladebiter der i stedet. Sett eplet sammen og pakk det i folie. Stek det i glørne i 10-12 minutter. Dersom du greier å fjerne kjernehuset uten å dele eplet, er naturligvis det like bra. Denne kan anbefales med banan også!! Ta en banan med skall, skjær et snitt langs bananen og legg sjokoladebiter i...resten som eplet til Starie Knall godt !!
-Fisken- Skrevet 26. mai 2005 #13 Skrevet 26. mai 2005 Denne kan anbefales med banan også!! Ta en banan med skall, skjær et snitt langs bananen og legg sjokoladebiter i...resten som eplet til Starie Knall godt !!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå