Gå til innhold

dreper jeg fettsyrene?


Anbefalte innlegg

Gjest Catwoman
Skrevet

Knuste linfrø er jo en veldig god kilde til omega3.

Men hvis jeg blander knuste linfrø i brød eller andre ting som blir kokt/stekt blir omega3 fettsyrene ødelagt da?

Videoannonse
Annonse
Gjest kallenavn
Skrevet

omega 3 taaler litt oppvarming, f eks rundstykker/brod.

ikke stek! det gjelder alle flytende oljer og margarin, alt dette blir omdanna til farlig fett ved oppvarming/steking.

stek i kokos fett eller smor.

Skrevet
omega 3 taaler litt oppvarming, f eks rundstykker/brod.

ikke stek! det gjelder alle flytende oljer og margarin, alt dette blir omdanna til farlig fett ved oppvarming/steking.

stek i kokos fett eller smor.

Er du sikker på at olivenolje og andre anbefalte oljer blir til farlig fett ( transfett?!) ved høy varme?? Er ikke jeg så sikker på... :roll:

Skrevet

Er du sikker på at olivenolje og andre anbefalte oljer blir til farlig fett ( transfett?!) ved høy varme?? Er ikke jeg så sikker på... :roll:

De blir det, men det varierer hvor sterk varme de tåler. Kaldpressede oljer tåler mindre. Det aller beste er å steke i METTET fett, som tåler mye mer varme enn umettet. Meierismør og kokosfett er ypperlig.

Skrevet

Neimenn, lenge siden du var innom, Iset! Hyggelig det :)

Men hvorfor anbefales det da så sterkt å bruke f.eks olivenolje?

Mettet fett anbefales vel ikke? Er ikke umetta det beste?

Gjest Lady-M
Skrevet

Flerumettet fett tåler varme opptil 200 grader (utenom kaldpresset olivenolje).

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...