AnonymBruker Skrevet 1. oktober 2019 #1 Skrevet 1. oktober 2019 https://www.nettavisen.no/livsstil/kontroversiell-studie-rodt-kjott-ikke-sa-farlig-likevel/3423854260.html Kos dere med kjøttet deres, men gjerne i moderasjon. Det er nok lurt. Anonymkode: ddec7...0f5
AnonymBruker Skrevet 1. oktober 2019 #2 Skrevet 1. oktober 2019 Hvis jeg leser den studien riktig så er det et panel som har stemt på retningslinjer for kjøttkonsumering ut fra studier på kjøtt og helse. Det de anbefaler på grunnlag av det vil jo være helt avhengig av hvilke studier de har tatt med, og tar ikke hensyn til om noen studier er mer pålitelige og har sterkere bevis enn andre. Anbefalingene deres er også svake, basert på svake beviser står det i studien. Og (den svake) anbefalingen er å spise rødt kjøtt 3-4 ganger i uka, som igrunn ikke er så radikalt mye. Anonymkode: e93f3...c3e
AnonymBruker Skrevet 1. oktober 2019 #3 Skrevet 1. oktober 2019 Rødt kjøtt har aldri vært farlig, det som er negativt er jo bearbeidet kjøtt. Ikke rent. Det beste du kan spise er en rent kjøttstykke, som en ytrefilet eller entrecote. Gressforet økologisk, ingenting gir deg bedre næring enn det. Anonymkode: 46c06...03f 2
EmVeeJee Skrevet 1. oktober 2019 #4 Skrevet 1. oktober 2019 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Rødt kjøtt har aldri vært farlig, det som er negativt er jo bearbeidet kjøtt. Ikke rent. Det beste du kan spise er en rent kjøttstykke, som en ytrefilet eller entrecote. Gressforet økologisk, ingenting gir deg bedre næring enn det. Anonymkode: 46c06...03f Yes!! Bearbeidet kjøtt og vanlig rent kjøtt kan ikke sammenlignes en gang. 1
AnonymBruker Skrevet 1. oktober 2019 #5 Skrevet 1. oktober 2019 20 minutter siden, AnonymBruker skrev: Rødt kjøtt har aldri vært farlig, det som er negativt er jo bearbeidet kjøtt. Ikke rent. Det beste du kan spise er en rent kjøttstykke, som en ytrefilet eller entrecote. Gressforet økologisk, ingenting gir deg bedre næring enn det. Anonymkode: 46c06...03f Bearbeidet på hvilken måte? Kan ikke tenke meg at å male opp kjøttet til kjøttdeig f.eks påvirker det på noen som helst måte (ihvertfall ikke karbonadedeig hvor det ikke er tilsatt noe saltvann). Anonymkode: 5de75...7db 1
AnonymBruker Skrevet 1. oktober 2019 #6 Skrevet 1. oktober 2019 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Bearbeidet på hvilken måte? Kan ikke tenke meg at å male opp kjøttet til kjøttdeig f.eks påvirker det på noen som helst måte (ihvertfall ikke karbonadedeig hvor det ikke er tilsatt noe saltvann). Anonymkode: 5de75...7db Bearbeidet i mange forstander, kjøtt brukes i mye. Selv om det er kvernet opp så kan det være uheldig, du vet ikke hva som er kvernet opp. Hvilke råvarer det kommer fra. For noen årsiden var det vel en skandal med Meny, butikkpakket kjøttdeig/karbodeig som var kvernet opp av gammelt kjøtt, sammen med karbo/kjøttdeig som var utgått på dato. Ville uansett styrt unna butikklaget deig av alle slag. Anonymkode: 46c06...03f
abc123detvardet Skrevet 1. oktober 2019 #7 Skrevet 1. oktober 2019 Disse "studiene" innen helse er bare ubrukelige. Endrer mening hver måned. Spis det du vil, men moderate mengder. Handler ikke om å leve lengst, men å leve bra så lenge du lever.
AnonymBruker Skrevet 1. oktober 2019 #9 Skrevet 1. oktober 2019 Hvor er kilden? Finner bare artikelen som snakker om kilden, men ikke studien i seg selv Skal sies at dersom alle menneskene i verden skulle spise like mye kjøtt som nordmenn, ville vi trengt 2 planeter til til matproduksjon, så det er dessverre ikke bærekraftig å spise så mye kjøtt, selv om det skulle være ok for helsen. Dess rikere mennesker i resten av verden blir, dess mer etterspørsel blir det etter kjøtt. Og dersom ingen er villige til år edusere forbruket sitt, vil det gå på bekostning av fredet natur som blir hogget og fjernet for å dyrke gress og mat til dyra. Noe som selvsagt vil ødelegge for alle på lang sikt. Men de fleste bryr seg mer om hva de kan få nå med en gang, enn hva som skjer 50 år fra nå Anonymkode: 67a9f...1ff 1
AnonymBruker Skrevet 3. oktober 2019 #10 Skrevet 3. oktober 2019 On 10/1/2019 at 5:56 PM, AnonymBruker said: Hvor er kilden? Finner bare artikelen som snakker om kilden, men ikke studien i seg selv Skal sies at dersom alle menneskene i verden skulle spise like mye kjøtt som nordmenn, ville vi trengt 2 planeter til til matproduksjon, så det er dessverre ikke bærekraftig å spise så mye kjøtt, selv om det skulle være ok for helsen. Dess rikere mennesker i resten av verden blir, dess mer etterspørsel blir det etter kjøtt. Og dersom ingen er villige til år edusere forbruket sitt, vil det gå på bekostning av fredet natur som blir hogget og fjernet for å dyrke gress og mat til dyra. Noe som selvsagt vil ødelegge for alle på lang sikt. Men de fleste bryr seg mer om hva de kan få nå med en gang, enn hva som skjer 50 år fra nå Anonymkode: 67a9f...1ff Her er den: https://annals.org/aim/fullarticle/2752328/unprocessed-red-meat-processed-meat-consumption-dietary-guideline-recommendations-from Anonymkode: e93f3...c3e
AnonymBruker Skrevet 3. oktober 2019 #11 Skrevet 3. oktober 2019 Man finner flere kritiske artikler til studien om man søker; artiklene peker blant annet på at de utelot studier som ville påvirket resultatet, som jeg også påpekte over. "They left out key data, used inappropriate analyses, and allowed their own unverified guesses about public resistance to diet changes to influence their recommendations." https://www.pcrm.org/news/blog/journal-advice-eat-cancer-causing-meats-science-or-clickbait “Several of them, including the Lyon Heart Study, have long been considered benchmarks in the field. If it had been included, THI’s letter says, the results would have been very different. ”https://www.webmd.com/diet/news/20190930/controversial-studies-say-its-ok-to-eat-red-meat Anonymkode: e93f3...c3e
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå