Gjest gjest1 Skrevet 19. mai 2005 #1 Skrevet 19. mai 2005 Husker ikke helt hva oppskriften var, men tror det var beregnet som tilbehør. Detvar i allefall byggryn, som var blandet med div grønnsaker tror og det var tomatpure i oppskriften. Leste oppskriften i ett blad hos legen, men da jeg kom ut og skulle stjele oppskriften var det jo selvsagt noen som leste i bladet. Tror bladet var fra midten av april, noen som kjøper hjemmet og muligens kan hjelpe?
Gjest Emera Skrevet 23. mai 2005 #3 Skrevet 23. mai 2005 Jeg har nok dessverre kastet akkurat det bladet, men du kan jo sende dem en e-post, så kanskje de kan hjelpe?
Ugla Skrevet 26. mai 2005 #4 Skrevet 26. mai 2005 Kan det være denne? Byggrynspilaff med aprikoser (4-6 porsjoner) 200 g hele byggryn 1/2 g safran eller gurkemeie 200 g tørkede aprikoser 1 løk 1 hvitløk 1-2 røde paprikaer 1 liten chilipepper 4 ss olje 1/2 ts kanel 2 ss sitronsaft salt og pepper ev. 25 g pistasienøtter La byggrynene ligge i bløt natten over i kaldt vann. Kok grynene i lettsaltet vann tilsatt safran eller gurkemeie i ca 1 t, til de er møre. Skjær aprikosene i fire, rens og skjær løken i tynne båter og paprikaene i strimler. Finhakk hvitløken og chilipepperen. Fres løk og hvitløk i oljen til løken er blank, legg i paprika og chili og la det frese videre i 5 min under omrøring. Smak til med kanel. Bland i kokte byggryn, aprikoser og ev. hakkede pistasienøtter, og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Virker det tørt, så tilsett litt vann. Sort te med kardemomme smaker som drikke til. "Serverer vi byggrynspilaff til fisk, lam eller kylling, får vi en orientalsk opplevelse." Fra "Hjemmet" nr. 17 - 25.04.05.
Gjest gjest1 Skrevet 27. mai 2005 #5 Skrevet 27. mai 2005 Den er det sikkert, syns jeg kjenner igjen oppskriften. Skal prøve den allerede i helga, skal grille lam. Takk snille Ugla
Ugla Skrevet 27. mai 2005 #6 Skrevet 27. mai 2005 Takk snille Ugla Åhh... det var da så lite... Bare hyggelig å kunne være til litt hjelp...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå