lilletuss87 Skrevet 24. september 2019 #1 Skrevet 24. september 2019 Hei, jeg har tenkt å lage spiselige hjemmelagde julegaver i år, men må begynne tidlig med dette da jeg er på jobb døgnet rundt i desember.. Jeg skal lage marsipan, sjokoladekuler, brente mandler, karameller, granola, bounty, kjeks og kokoskuler med sjokolade. Er det noen som vet om jeg kan lage dette i slutten av oktober hvis jeg lagrer dette i tette bokser og i kjøleskap frem til det skal gis bort? Takker for svar
AnonymBruker Skrevet 24. september 2019 #2 Skrevet 24. september 2019 Hørtes litt tidlig ut spør du meg🤔 Anonymkode: 7b618...6c8 1
AnonymBruker Skrevet 24. september 2019 #3 Skrevet 24. september 2019 Marsipankuler med sjokoladeovertrekk holder seg i hvert fall godt. Men dersom du har tenkt å tilsette noe i marsipanen, kan smaken tape seg med tiden. Anonymkode: 1004c...804 3
AnonymBruker Skrevet 28. september 2019 #4 Skrevet 28. september 2019 Det du kan (og faktisk også bør lage så tidlig som i slutten av oktober) er engelsk fruktkake. Den skal ha seg en solid 'hikkas' (sherry, whiskey, madeira eller portvin) med jevne mellomrom helt frem til julaften så den er ikke hverken egnet for folk som ikke tåler alkohol eller for barn. Masse oppskrifter rundt om kring på nettet. Anonymkode: ceeec...051 2
mercury_ Skrevet 29. september 2019 #5 Skrevet 29. september 2019 Jeg har passet på å lage en del syltetøy når frukt har vært billig på butikken. Aprikos med vanilje, plomme med kanel, eplekompott, rabarbrakompott osv. Passer på å vaske og sterilisere glassene skikkelig, så holder syltetøyet seg i mange måneder. Så det er mitt tips om du vil starte nå. Du kan bruke frosne bær også, siden bærsesongen er over nå. 1
kaleidoskop Skrevet 29. september 2019 #6 Skrevet 29. september 2019 Brente mandler holder seg hvertfall. Det er jo bare sukker og mandler. Samme med karameller, mye sukker. Det konserverer. Hvis du skal lage marsipan selv er min erfaring at den kan bli litt tørr. 1
lilletuss87 Skrevet 29. september 2019 Forfatter #7 Skrevet 29. september 2019 Takk for at dere tar dere tid til å svare 😀 Begynner med litt mandler og karameller jeg da tenker jeg. Og rocky road som består av sjokolade og peanøtter kan jeg også sikkert starte med så lenge det får stå kjølig. 🤗 Kan vel hende du har rett i marsipanen, så den venter jeg litt med for å være sikker 😁
mercury_ Skrevet 29. september 2019 #8 Skrevet 29. september 2019 Bare pass på at de brente mandlene oppbevares i en helt tett boks (ikke cellofanposer) da sukker tiltrekker seg fuktighet fra luften, og da vil de bli seige. Kos deg masse! Gleder meg til å begynne selv, men tror jeg drøyer den litt til. 1
AnonymBruker Skrevet 1. oktober 2019 #9 Skrevet 1. oktober 2019 Hørtes tidlig ut, syns jeg! Men for ting som skal fryses eller konserveres er det jo supert. Syltetøy av diverse slag, likør kanskje? Ellers ville jeg ikke tatt sjansen, hadde ikke føltes noe stas å gi vekk tre måneder gammel konfekt... Anonymkode: e8a6f...4d2 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå