rutti Skrevet 18. mai 2005 #1 Skrevet 18. mai 2005 Jeg lurer på en ting i forbindelse med servering av middag. Hva er vanlig? At de som serverer holder fatene til hver enkelt, eller at gjestene sender fatene?
Kristin S Skrevet 18. mai 2005 #2 Skrevet 18. mai 2005 I de bryllupene jeg har vært i så har de som har servert holdt fatene. Men er helt sikkert forskjellig hvordan folk gjør det med dette også!
Gjest Gjesta Skrevet 18. mai 2005 #3 Skrevet 18. mai 2005 Om det er serveringspersonell skal de holde fatet slik at gjestene kan forsyne seg.
tommeline Skrevet 18. mai 2005 #4 Skrevet 18. mai 2005 Hva dere velger å gjøre er opp til dere, men det er lettere for gjestene om brettene blir holdt. Og litt mer stilfullt.
rutti Skrevet 18. mai 2005 Forfatter #5 Skrevet 18. mai 2005 blir alt holdt da, eller blir potetene sendt?
Juli-brud Skrevet 18. mai 2005 #6 Skrevet 18. mai 2005 Hva du skal gjøre vil nok avhenge litt av hvor mange du har til å servere.. Dersom serveringspersonellet skal gå rundt og holde fatene frem for alle gjestene, må du ha mange flere til å servere enn dersom de leverer fatet fra seg og gjestene sender det selv rundt.. Dersom det ikke er så mange som skal servere, er det siste å anbefale. ellers kan du risikere at enkelte av gjestene ikke har fått mat på fatet før de første er ferdig å spise..
tommeline Skrevet 18. mai 2005 #8 Skrevet 18. mai 2005 Hva du skal gjøre vil nok avhenge litt av hvor mange du har til å servere.. Dersom serveringspersonellet skal gå rundt og holde fatene frem for alle gjestene' date=' må du ha mange flere til å servere enn dersom de leverer fatet fra seg og gjestene sender det selv rundt.. Dersom det ikke er så mange som skal servere, er det siste å anbefale. ellers kan du risikere at enkelte av gjestene ikke har fått mat på fatet før de første er ferdig å spise..[/quote'] Skal servitørene holde brettet bør de ikke ha servere mer enn 10-12 gjester hver. Poteter og saus settes ut på bordet først. Så serveres det kjøtt (?), og gjestene forsyner seg med poteter og saus og sender rundt.
Gjest Marianna Panna Skrevet 18. mai 2005 #9 Skrevet 18. mai 2005 Det vanligste er vel å sette poteter og saus på bordet og la serveringspersonalet holde fatene med kjøtt og evt. grønnsaker... Slik har det ihvertfall vært i de bryllupene jeg har vært i.
rutti Skrevet 18. mai 2005 Forfatter #10 Skrevet 18. mai 2005 Så poteter og saus skal stå på bordene og så sender gjestene dette? Er det bare kjøttet serveringspersonell skal holde????
tommeline Skrevet 18. mai 2005 #11 Skrevet 18. mai 2005 Så poteter og saus skal stå på bordene og så sender gjestene dette? Er det bare kjøttet serveringspersonell skal holde???? Det har vært vanlig i de bryllupene jeg har vært gjest i eller servert i. Poteter og saus settes ut, og så serveres kjøttet.
Minerva Grey Skrevet 18. mai 2005 #13 Skrevet 18. mai 2005 Varierer avhengig av antall serveringsfolk, kjøkkenfasiliteter, catering/hjemmelaget mat etc. Vi hadde catering, med litt for liten plass på kjøkkenet til å gjøre klar 56 tallerkner av gangen. Kokk og medhjelper danderte maten på tallerken, satte frem til serveringshjelpen, som så serverte til hver enkelt gjest. Da vi hadde 6 serveringsfolk (til 56 gjester) og 5 av dem var glade amatører som stilte opp fordi de kjente brudgommen, kom vi frem til at det var lettere for dem å bare bære ut ferdige tallerkner enn å balansere store matfat mens de prøvde å legge opp en passe porsjon til gjestene. Alt for å unnvike matfat i fanget, sier jeg! Fungerte veldig bra, selv om noen gjester måtte vente litt på maten. Hadde vi hatt god nok plass på kjøkkenet hadde ting gått enda raskere. 2. servering ble saus og poteter satt på bordet, mens serveringsfolk gikk rundt og serverte kjøtt. Fungerte bra, syntes jeg.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå