AnonymBruker Skrevet 14. september 2019 #1 Del Skrevet 14. september 2019 På menyen i kveld står indrefilet av okse. Mannen er kjøttmester, jeg står for tilbehøret. Nå har det oppstått en diskusjon her. Mannen har funnet ut at langtidsstekt kjøtt er best. Jeg er forsåvidt helt enig i det. Han har satt inn biffen i ovnen. På 50 grader. Der mener han den skal stå og kose seg til den når kjernetemperatur. På 55 grader. Jeg mener at det er helt umulig for den biffen å nå den kjernetemperaturen. Ovnen blir jo ikke 55 grader, hvordan skal biffen bli det da? Han står på sitt, og biffen har nå nådd 49 grader. Det har den vært i over 45 minutter. Hvem har rett? Får jeg biff i dag? Anonymkode: 7a247...551 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. september 2019 #2 Del Skrevet 14. september 2019 Du har rett. Det blir nok dessverre ikke biff i dag. Anonymkode: 38c93...541 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ellii Skrevet 14. september 2019 #3 Del Skrevet 14. september 2019 Da tar du den ut og dekker den med alufolie mens den hviler, da stiger den noen grader. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. september 2019 #4 Del Skrevet 14. september 2019 2 minutter siden, Ellii skrev: Da tar du den ut og dekker den med alufolie mens den hviler, da stiger den noen grader. Ja, det gjør jeg alltid, men det funker jo kun når biffen kommer fra en varm ovn og temperaturen er stigende i biffen i utgangspunktet. Når biffen ikke blir varmere inne i ovnen, hvordan skal den bli varmere på benken da? Anonymkode: 7a247...551 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. september 2019 #5 Del Skrevet 14. september 2019 Hehe... Selvfølgelig kan man ikke få 55 grader i kjøttet når ovnen er 50 grader. Det strider mot termodynamikkens andre lov. Det han tenker på er at kjernetemperaturen stiger etter steking om det ytterste laget av kjøttet er varmere enn kjernen. Her er det ytterste laget maks 50 grader. Anonymkode: a4f89...267 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. september 2019 #6 Del Skrevet 14. september 2019 50 grader er yngletemperatur for enkelte bakterier. Øk temperaturen til 70 grader i det minste. Anonymkode: ac4de...c35 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. september 2019 #7 Del Skrevet 14. september 2019 32 minutter siden, AnonymBruker skrev: På menyen i kveld står indrefilet av okse. Mannen er kjøttmester, jeg står for tilbehøret. Nå har det oppstått en diskusjon her. Mannen har funnet ut at langtidsstekt kjøtt er best. Jeg er forsåvidt helt enig i det. Han har satt inn biffen i ovnen. På 50 grader. Der mener han den skal stå og kose seg til den når kjernetemperatur. På 55 grader. Jeg mener at det er helt umulig for den biffen å nå den kjernetemperaturen. Ovnen blir jo ikke 55 grader, hvordan skal biffen bli det da? Han står på sitt, og biffen har nå nådd 49 grader. Det har den vært i over 45 minutter. Hvem har rett? Får jeg biff i dag? Anonymkode: 7a247...551 Burde ikke denne tråden stått på Mat og drikke-forumet? Anonymkode: 02e51...0d6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. september 2019 #8 Del Skrevet 14. september 2019 Jeg ville ikke spist kjøtt som ikke hadde vært innom bakteriedrepende temperaturer. De temperaturene dere beskriver er skikkelig formeringstemperatur for bakterier. Anonymkode: 7de4c...ecc Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. september 2019 #9 Del Skrevet 14. september 2019 Jeg er ikke noe flink med å lage mat, men selv jeg skjønner det der ikke blir å ende bra. Anonymkode: 77d65...b61 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
kaleidoskop Skrevet 14. september 2019 #10 Del Skrevet 14. september 2019 5 minutter siden, AnonymBruker said: Jeg ville ikke spist kjøtt som ikke hadde vært innom bakteriedrepende temperaturer. De temperaturene dere beskriver er skikkelig formeringstemperatur for bakterier. Anonymkode: 7de4c...ecc Mens andre spiser kjøttet rått, eller foretrekker en medium biff fremfor skosåle... 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. september 2019 #11 Del Skrevet 14. september 2019 Har den vært innom stekepannen en tur? Anonymkode: 502f1...a2c 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. september 2019 #12 Del Skrevet 14. september 2019 Jeg pleier å brune kjøttet før jeg slenger det i ovnen, setter ovnen på ca 90 grader. 50 grader høres litt lavt ut. Anonymkode: 2038d...71c 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. september 2019 #13 Del Skrevet 14. september 2019 1 time siden, AnonymBruker skrev: 50 grader er yngletemperatur for enkelte bakterier. Øk temperaturen til 70 grader i det minste. Anonymkode: ac4de...c35 Må understreke at det er bakteriene på utsiden som har fest, 56 i kjernetemperatur for biff er helt fint. Anonymkode: ac4de...c35 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. september 2019 #14 Del Skrevet 14. september 2019 1 time siden, AnonymBruker skrev: Burde ikke denne tråden stått på Mat og drikke-forumet? Anonymkode: 02e51...0d6 Men har det så forferdelig mye å bety? Anonymkode: 27cb1...417 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Heisenberg Skrevet 14. september 2019 #15 Del Skrevet 14. september 2019 2 timer siden, AnonymBruker skrev: På menyen i kveld står indrefilet av okse. Mannen er kjøttmester, jeg står for tilbehøret. Nå har det oppstått en diskusjon her. Mannen har funnet ut at langtidsstekt kjøtt er best. Jeg er forsåvidt helt enig i det. Han har satt inn biffen i ovnen. På 50 grader. Der mener han den skal stå og kose seg til den når kjernetemperatur. På 55 grader. Jeg mener at det er helt umulig for den biffen å nå den kjernetemperaturen. Ovnen blir jo ikke 55 grader, hvordan skal biffen bli det da? Han står på sitt, og biffen har nå nådd 49 grader. Det har den vært i over 45 minutter. Hvem har rett? Får jeg biff i dag? Anonymkode: 7a247...551 Står han fortsatt og stirrer inn i ovnen på en lunken biff TS eller har han blitt sulten nok til å innrømme at du hadde rett? 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. september 2019 #16 Del Skrevet 14. september 2019 dump han Anonymkode: df1c9...d7a 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. september 2019 #17 Del Skrevet 15. september 2019 Dere sitter jo med internett i fanget, finn en oppskrift og følg den... Anonymkode: 6a544...b7e Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå