Gjest Emera Skrevet 17. mai 2005 #2 Skrevet 17. mai 2005 Her har jeg sett det på Ultra og i enkelte helsekostbutikker.
Nella Skrevet 17. mai 2005 #5 Skrevet 17. mai 2005 Heter det "kungsörnen" tro. Noe sånt. Røde pakker. De har kommet i norske butikker, menykjeden har fått de ihvertfall (og har ikke din butikk fått så spør om de kan ta inn). Makaroni, penne og skruer ihvertfall. Spaghetti har jeg også sett. De har ganske bra priser til å være i Norge ihvertfall. 25-30,- pakka (500-600g)
Fakse Skrevet 17. mai 2005 #6 Skrevet 17. mai 2005 Kjøpte fullkornmakaroni på obs for ikke lenge siden. Skruer av spelt fant jeg på en helsekostforetning.
Nella Skrevet 17. mai 2005 #7 Skrevet 17. mai 2005 Speltskruer har de også på meny. Vanlige og fullkorn på de to menybutikkene jeg bruker.
hilli Skrevet 18. mai 2005 #8 Skrevet 18. mai 2005 Nå lurer jeg på en ting; er fullkornpasta godt? For meg høres det ut som om det smaker litt grovbrød-aktig... Jeg er veldig glad i grovt brød, men ting som pizza, vafler og pannekaker foretrekker jeg med fint mel. Smaker denne pastaen som vanlig pasta, eller har den en smak av kli?
Nella Skrevet 18. mai 2005 #9 Skrevet 18. mai 2005 Nå lurer jeg på en ting; er fullkornpasta godt? For meg høres det ut som om det smaker litt grovbrød-aktig... Jeg er veldig glad i grovt brød, men ting som pizza, vafler og pannekaker foretrekker jeg med fint mel. Smaker denne pastaen som vanlig pasta, eller har den en smak av kli? Syns det smaker som pasta jeg. Litt mørkere farge og litt fastere.
Gjest piaf Skrevet 18. mai 2005 #10 Skrevet 18. mai 2005 Jeg bruker mye grov speltpasta, merke Demeter, fra helsekostbutikk (har også prøv Røhmer, den er lysere, smaker mindre og går i oppløsning når den kokes... ). Denne pastaen er svært mørk, og har en karakteristisk smak. Jeg liker den godt, men den passer ikke til alt. Generelt gå den bra til andre kraftige smaker, særlig tomatsauser, gjerne med endel hvitløk og chili i. Vi pleier også å lage pasta med bacon, blomkål og rosenkål - der passer speltpastaen godt. Og til pasta med fet fisk, tunfisk og særlig laks - spelt- og laksesmakene kler hverandre veldig godt. Sauser med fløte i fungerer (selvsagt) ikke i det hele tatt, heller ikke pasta med skalldyr, som drukner i speltsmaken.
Gjest Gjesta Skrevet 18. mai 2005 #11 Skrevet 18. mai 2005 Jeg bruker mye grov speltpasta, merke Demeter, fra helsekostbutikk. Denne pastaen har jeg liggende hjemme, men hittil har den ligget uåpnet, for den ser litt skummel ut med den fargen... Hvordan er koketida?
Gjest piaf Skrevet 18. mai 2005 #12 Skrevet 18. mai 2005 Denne pastaen har jeg liggende hjemme, men hittil har den ligget uåpnet, for den ser litt skummel ut med den fargen... En venninne av meg sa nøyaktig det samme forleden... Pastaen blir litt lysere når du koker den. Koketid er etter min erfaring 10 min for spaghetti og 6 min for skruer. Og den biter ikke...
Gjest Gjesta Skrevet 18. mai 2005 #13 Skrevet 18. mai 2005 OK, får prøve den neste gang det blir pasta. Kanskje til favorittsausen? (Cherrytomater, kyllingfilet og kapers. )
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå