AnonymBruker Skrevet 1. september 2019 #1 Skrevet 1. september 2019 Når man har kommet hjem med bøtter fulle av kantareller. Hva da? Hva gjør man med soppen? Rensker er vel en selvfølgelighet. Men kan de hives rett i fryseren uten forvelling? Hva bruker dere kantareller til? Anonymkode: 677f2...2af
AnonymBruker Skrevet 1. september 2019 #2 Skrevet 1. september 2019 Jeg rensker, forveller og fryser. Anonymkode: 442e1...e1c 1
AnonymBruker Skrevet 1. september 2019 #3 Skrevet 1. september 2019 Jeg renser de, noen har jeg stekt opp og fryst ned, så har jeg syltet noe, og noe har jeg lagd soya av. Og noe har jeg selvfølgelig stekt og hatt på brødskiva. De som er fryst ned, har fryst ned i poser på 100 g, bruker jeg i gryter, stuinger, sauser o.l. Syltet brukes ved siden av kjøtt, eller på leverpostei f.eks. Soya bruker jeg som jeg ville bruke vanlig kjøpt soya. Anonymkode: cbf02...606
skrue Skrevet 1. september 2019 #4 Skrevet 1. september 2019 (endret) Jeg tørker (bruker egen sopptørker) endel slik at jeg har i flere år om neste sesong blir dårlig. På glass holder det seg mange år. Ellers samkoker jeg dem, dvs legger i stekepanne eller stor kjele på middels varme og lar dem koke ned uten å tilsette noe. De klapper da sammen og skiller ut mye fuktighet. Jeg pleier å fryse ned med endel av denne fuktigheten. Holder fint ett år. Enten i bokser eller vakuumpakket. Jeg vakuumpakker og fryser også endel ferske. De har kortest holdbarhet av alle. Pleier å bruke dem innen jul. Endret 1. september 2019 av skrue 1
AnonymBruker Skrevet 1. september 2019 #5 Skrevet 1. september 2019 1 minutt siden, skrue skrev: Jeg tørker (bruker egen sopptørker) endel slik at jeg har i flere år om neste sesong blir dårlig. På glass holder det seg mange år. Ellers samkoker jeg dem, dvs legger i stekepanne eller stor kjele på middels varme og lar dem koke ned uten å tilsette noe. De klapper da sammen og skiller ut mye fuktighet. Jeg pleier å fryse ned med endel av denne fuktigheten. Holder finer ett år. Enten i bokser eller vakuumpakket. Jeg vakuumpakker og fryser også endel ferske. De har kortest holdbarhet av alle. Pleier å bruke dem innen jul. Dette kalles å forvelle. Anonymkode: 442e1...e1c
skrue Skrevet 1. september 2019 #6 Skrevet 1. september 2019 2 minutter siden, AnonymBruker said: Dette kalles å forvelle. Anonymkode: 442e1...e1c Når man forveller tilfører man vann til det som skal behandles (eks bønner, brokkoli etc). Ved samkoking stekes det i tørr panne eller gryte der meningen er at det som behandles skal skille ut egen væske. Om man velger å koke soppen i vann er det såklart å forvelle. https://www.kk.no/helse/dette-bor-du-vite-om-sopplukking/70150059 2
AnonymBruker Skrevet 2. september 2019 #7 Skrevet 2. september 2019 Vi koker kantarellene slik som @skrue, bare at vi har bittelitt vann i stekepanna så det ikke skal svi seg før kantarellene slipper vannet. Så fryser vi den ned i smørbokser sammen med soppkrafta. Traktkantarell, som vi finner ganske mye mer av, tørker vi også mye av i en sopptørk. Når vi lager saus eller gryte som blir for tynn tar vi så en liten håndfull tørket traktkantarell, smuldrer til pulver og rører inn. Ekte kantarell er derimot en for fin og begrenset ressurs til at vi kan bruke den på denne måten. Anonymkode: 1d6df...8e0
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå