Gjest Anonymous Skrevet 13. mai 2005 #1 Skrevet 13. mai 2005 Noen gode tips om hva slags form som er god å bruke til Mørk Hemmelighet? Pleier å bruke vanlig, rund kakeform, men det er så "pirkete" å få hvelva kaka. Finnes det egne former til denne? Hvor får man i så fall kjøpt den?
Gyda Skrevet 13. mai 2005 #2 Skrevet 13. mai 2005 Mamma har alltid brukt en glassbolle. Hun bare varmer den litt på utsida med vann før hun hvelver den - da slipper den visst ganske enkelt. Vil du dele oppskriften med oss andre? (fikk lyst på mørk hemmelighet jeg også)
Gjest Anonymous Skrevet 13. mai 2005 #3 Skrevet 13. mai 2005 Takk for svar! Oppskrift: 3 dl melk 5 1/2 pl. gelantin 1 pl. kokesjokolade Kok opp melk og sjokolade. Ha i gelantin. Kle forma med dette når det begynner å stivne. 1/2 l fløte 1-2 ss sukker 1 liten kopp hakka mandler 1 liten boks ananas 1 liten kopp rosiner 5 1/2 pl gelantin 1 liten marengsbotn Pisk krem m/sukker. Løys opp gelantinet i kokande kraft fra ananas. Blandes og fylles i den kledte forma. Hvelves over marengsbotnen.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå