Snuppa Skrevet 13. mai 2005 #1 Skrevet 13. mai 2005 Svigerfar klager over at det ikke er mulig å få tak i "ordentlig" Napoleonskaker lengre. Ifølge han smakte de så mye bedre før....... Det er et eller annet med kremen - han mener at den ikke smaker sånn som den skal smake. Tenkte jeg kunne overraske han med en ekte Napoleonskake, men da skulle jeg gjerne visst hvordan jeg lager den. Noen som vet??? VELDIG takknemlig for svar
Nella Skrevet 13. mai 2005 #2 Skrevet 13. mai 2005 Ser at det finnes en egen Vestlandsk napoleonskake der kremen er annerledes. Se her
Scheherazade Skrevet 13. mai 2005 #3 Skrevet 13. mai 2005 Men hvordan vil han ha kremen? Jeg liker best de som ha et lag ordentlig vaniljekrem og så et lag krem. Slik som feks Lie-Nielsen i Bergen. Jobber her før, og har spist mye vaniljekrem, samt glasurlokk på Napoleonskaker som skulle kastes... Og ellers får man vel stort sett det man betaler for!
Gjest gjest1 Skrevet 13. mai 2005 #4 Skrevet 13. mai 2005 På østlandet er det vanlig med bare vanlijekrem i Napoleonskakene, mens det er på Vestandet er et lag med vaniljekrem og ett lag pisket krem. Det utgjør en ganske vesentlig smaksforskjell.. Ellers er de ganske lik!
Annie Skrevet 14. mai 2005 #5 Skrevet 14. mai 2005 Her på Toten bruker de vaniljekrem og vanlig pisket krem oppå. Ble kjempeskuffa da jeg smakte dem. Jeg liker best den som er kun med vaniljekrem.
Gjest Anonymous Skrevet 17. mai 2005 #6 Skrevet 17. mai 2005 Har vært borti mange rare varianter av Napoleonskaker, her på Vestlandet kan de til og med finne på å ha ett lag eplesyltetøy og ett lag vanlig krem i den!! Usj!! Tror at det før i tiden var er vanlig å ha romkrem i kaken, det er vel en typisk greie som bestefedre liker. Husker at det var sånn min bestefar spiste sin favorittkake i gamle dager.. Jeg syns også at den kanskje er best med romkrem.
Annie Skrevet 17. mai 2005 #7 Skrevet 17. mai 2005 Jeg tror det er vanlig vaniljekrem i den jeg liker best, men at det er romdråper i melisglasuren på toppen.
Snuppa Skrevet 18. mai 2005 Forfatter #8 Skrevet 18. mai 2005 Måtte spørre hva han mente som var forskjellen på Napoleonskakene før og nå, og det var altså kremen. Han mente at vaniljekremen var gulere før og at det var mer smak av den. Tror derfor jeg må trå til med hjemmelaget vaniljekrem! Sjekket en Ingrid Espelid-kokebok og det så ut til å være ganske mye jobb med å lage "ekte" Napoleonskake. Tror derfor jeg bruker ferdig butterdeig, lager vaniljekrem med litt gelatin i (slik sa i allefall Espelid at det skulle gjøres) og at vi blander litt romdråper i melisglasuren. Interessant forresten at det er ulike varianter av kaken landet rundt
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå