Gå til innhold

Oppskrift på hjemmelaget karamellpudding


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei. Noen her som kan dele en oppskrift på hjemmelaget karamellpudding?

Anonymkode: 01a7b...787

Videoannonse
Annonse
Skrevet
55 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg har brukt denne med stor suksess: https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/karamellpudding/

 

Anonymkode: 2d0f2...2c1

Jeg også👍 Jeg har med hell kokt opp melkeblandingen i den kjelen det fortsatt er noen karamellrester i👍 Også tok jeg 100 grader i Ca 2, 5 timer! Helt nyyyydelig den her👌👍

Anonymkode: ae7e0...1ad

Skrevet

Jeg og datteren min som nå er 8 år, pleier å lage hjemmelaget karamellpudding hver julaften etter en oppskrift fra Arne Brimi:  https://www.oppskrift.no/oppskrift/karamellpudding
Min datter synes at den er helt nydelig, og nå som hun nettopp har fylt 8 år, og har kommet i den alderen hvor det er vanlig for barn å bruke litt sånne "slængord", sier hun at hun "digger" den. 😋

Da ønsker jeg ts lykke til, og håper karamellpuddingen smaker! Hilsen ei blid dame i begynnelsen av 30-årene fra Revetal i Vestfold som elsker å lage mat og bake.

Anonymkode: dacc1...2c4

Skrevet
23 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg og datteren min som nå er 8 år, pleier å lage hjemmelaget karamellpudding hver julaften etter en oppskrift fra Arne Brimi:  https://www.oppskrift.no/oppskrift/karamellpudding
Min datter synes at den er helt nydelig, og nå som hun nettopp har fylt 8 år, og har kommet i den alderen hvor det er vanlig for barn å bruke litt sånne "slængord", sier hun at hun "digger" den. 😋

Da ønsker jeg ts lykke til, og håper karamellpuddingen smaker! Hilsen ei blid dame i begynnelsen av 30-årene fra Revetal i Vestfold som elsker å lage mat og bake.

Anonymkode: dacc1...2c4

Klarer du å holde vekten da? Får det hadde ikke jeg klart hvis jeg var bakeglad!

Anonymkode: fd80b...f1d

Skrevet

Bruker den på tine.no hver julaften - eller lille julaften. Men erfarer at steketiden minst må dobles.

Skrevet
26 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Klarer du å holde vekten da? Får det hadde ikke jeg klart hvis jeg var bakeglad!

Anonymkode: fd80b...f1d

Ja da. 🙂 Jeg trener også mye, klarer fint å holde vekten.

Anonymkode: dacc1...2c4

Skrevet

Dette er min favoritt. :)

500 g sukker
2 dl vann

125 g sukker
5 dl kremfløte
5 dl Vikingmelk
6 eggeplommer
4 hele egg
1 vaniljestang

Bland sukker og vann i en kasserolle og smelt på høy varme. La koke til det har karamellisert og fått en fin brunfarge. Hell i en 2 liters form og snu litt på formen slik at sausen dekker bunn og sider av formen. Sausen vil stivne og bli hard.
Kok opp fløte, Vikingmelk, sukker og splittet vaniljestang. Visp eggeplommer og egg lett sammen i en bolle. Visp gradvis inn den varme fløteblandingen. Sil og ha i formen. Stek i vannbad ved 125 grader i 1½-2 timer. Avkjøl karamellpuddingen helt i formen (kan gjerne lages dagen før og avkjøles over natten) før den hvelves over på fat og serveres med pisket fløte.

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...