AnonymBruker Skrevet 26. august 2019 #1 Skrevet 26. august 2019 Til voksne Hvilke grønnsaker har du i? Hvilket type kjøtt? Noe annet som piffer opp? Hva serverer du til? Skal lage middag til 15stk. Anonymkode: ab34d...a7a
Antoinette Skrevet 26. august 2019 #2 Skrevet 26. august 2019 (endret) Bruker de gode norske rotgrønnsakene som er i sesong og gjerne viltkjøtt hvis jeg ikke bruker en blanding av okse og svin. Serverer tyttebær, flatbrød og smør til. de faste grønnsakene mine er: poteter løk purre gulrot kålrot persillerot sellerirot kjøtt og kraft salt og pepper laurbærblad Endret 26. august 2019 av Antoinette 2
AnonymBruker Skrevet 26. august 2019 #3 Skrevet 26. august 2019 Salt lammekjøtt eller pinnekjøtt, gul løk, purreløk, gulrot, kålrabi og potet Serverer med flatbrød og smør Anonymkode: 011d8...3ca 1
Brunhilde Skrevet 26. august 2019 #4 Skrevet 26. august 2019 (endret) Jeg lager alltid brun lapskaus og har i høyrygg og/eller bankekjøtt (og gjerne et lite stykke ferskt flesk) som jeg bruner sammen med løk. Så har jeg i kraft og jevning og lar det koke til kjøttet er mørt. Har så i kål, gulrøtter, kålrabi og poteter og gjerne litt middagspølse til slutt. Serveres med nystekte rundstykker (eller flatbrød). Endret 26. august 2019 av Brunhilde 2
Rumle Skrevet 26. august 2019 #5 Skrevet 26. august 2019 6 timer siden, AnonymBruker skrev: Salt lammekjøtt eller pinnekjøtt, gul løk, purreløk, gulrot, kålrabi og potet Serverer med flatbrød og smør Anonymkode: 011d8...3ca Denne, bare at jeg liker den best tynnere enn lapskaus, mer som suppe. Helt nydelig godt! Kjøper alltid ekstra pinnekjøtt for å lage en stor gryte av restene. Blir best med skikkelig mye purre
Meadow Skrevet 26. august 2019 #6 Skrevet 26. august 2019 (endret) Jeg bruker omtrent denne oppskriften: https://www.godt.no/annonsorinnhold/meny/2008/verdens-beste-lapskaus Bruker høyrygg eller billig mørbrad eller entrecôte (sånne man kjøper i hele stykker). Pleier å bruke en boks Jacobs oksekraft, og en buljongterning+vann, litt mer enn det står i oppskriften. Liker den litt tynnere. Jeg koker den også mye lenger, cirka 1.5 time på kjøttet og småkoke på lav varme 2 timer etter grønnsakene er tilsatt og kokt opp. Bruker mer purre, og kålrot i tillegg til grønnsakene som står der. Det er viktig å velge kokefaste poteter. Smaker til med godt med salt og pepper underveis, samt noen gode dæsjer Worchestersaus- prikken over i'en. Endret 26. august 2019 av Meadow La til litt
Zienna Skrevet 26. august 2019 #7 Skrevet 26. august 2019 Jeg bruker lettsaltet svineknoke, som du finner vakuumpakket i butikken. Koker med timian, laurbær og hel pepper til kjøttet løsner fra beina (ca. 3 timer). Renser og deler kjøttet i biter og siler kraften ren for krydderrester. Vi foretrekker lys lapskaus og bruker da poteter, gulrot, purre og løk. Persille og flatbrød som tilbehør. Denne beste kjøttkraften er den man koker selv, og å koke kraft på knoke er både billig og godt. Når jeg lager kjøttsuppe koker jeg også en røkt svineknoke sammen med den lettsaltede.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå