Plonk Skrevet 12. mai 2005 #1 Del Skrevet 12. mai 2005 Vi lager babymaten til Plonkeliten på 8 mnd selv. Nå synes jeg det begynner å bli på tide å introdusere litt mer varierte smaker. Hun er i alle fall ikke noe glad i den smakløse hirsegrøten lenger. I dag prøvde jeg å blande litt raspet eple og kardemomme i middagen, og det var en kjempesuksess. Har dere tips til andre smakstilsetninger som babyen tåler? Har lest at et strå med gressløk kan gi god smak. Vil gjerne ha flere ideer! Det er jo kanskje litt voldsomt å begynne med karri og hvitløk nå allerede Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
wok Skrevet 12. mai 2005 #2 Del Skrevet 12. mai 2005 har sett noen mose banan i grøten... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 12. mai 2005 #3 Del Skrevet 12. mai 2005 Jeg blandet smør i moste grønnsaker (poteter, gulerøtter og brokkoli), eller leverpostei. Og det falt i smak her i gården! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 12. mai 2005 #4 Del Skrevet 12. mai 2005 Hør med Furstina, hun er en racer på babymat. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Plonk Skrevet 12. mai 2005 Forfatter #5 Del Skrevet 12. mai 2005 Banan i grøten er helt klart smakfullt, det har jeg begynt med for en stund siden, for hirse og havregrøt smaker ikke noe særlig. Hirse er nesten som pappmaché Speltgrøt går greit uten smakstilsetning enn så lenge. Smør var en god idé. Vi bruker olivenolje i det meste, men smør smaker sikkert bedre og hun trenger å legge på seg! Men andre ting..? Finnes det krydderurter eller noe som fint kan tilsettes? Jeg ønsker meg et barn med litt sofistikert smakssans - ikke misforstå, jeg tenker ikke på overklasse-betydningen av ordet men mer at hun skal bli vant til alle mulige slags smaker. Det er jo et mål at hun skal spise sånn mat som vi liker så tidlig som mulig så vi slipper å lage to ulike middager. Og vi er glad i krydret mat fra forskjellige kontinenter og å teste ut nye ting... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 12. mai 2005 #6 Del Skrevet 12. mai 2005 www.barnemat.com tror jeg har masse fin info - og en egen bok (som jeg ikek ble så altfor imponert av). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Furstina Skrevet 12. mai 2005 #7 Del Skrevet 12. mai 2005 Du kan smaksätta med nästan vad som helst. Olivolja är bra. Oliv och rapsolja (neutral i smaken) är nyttigare fetter än smör. Tips på kryddor (både torkat och färskt) Basilika är gott i det mesta (vi har föresten hittat en basilikasmaksatt olivolja som är suverän även på vanlig sallad) Dragon är gott till kyckling eller fisk. Timjan funkar det o.ckså Oregano - också gott Annars kan du peppra med svart- och vitpeppar för lite smak. Koriander och kummin ger lite orientalisk smak. Kankse testa mild curry? Jag gjorde en sås på naturell yoghurt, mynta och lite citronsaft - gott till vuxna och fungerar till barn också om den är mild i blandningen. Gröt kan du smaksätta med mosad eller skrapad frukt. Mango, persika, äpple, päron, banan, papaya eller blåbär (färgar!), hallon/bringebär eller egentligen vad som helst. Frukt är fiberrik, rik på C-vitamin och antioxidanter och naturligt söt. Vi försöker att alltid ha färsk frukt hemma både för egen del och så vi enkelt kan göra fruktpuré - här är stavmixern enklaste hjälpmedlet. Tänk på att små babyer ofta grimaserar när de får nya smaker i munnen, testa två-tre skedar så barnet vänjer sig vid konsistens och smak. Gillar de inte, testa kanske igen om några veckor då smaken utvecklats. Låt barnet smaka det ni äter - det är ett bra tips. När de är nyfikna ska man låta de smaka. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vimsevips Skrevet 12. mai 2005 #8 Del Skrevet 12. mai 2005 Urter av alle slag kan du bruke, ja. Hvitløk i små mengder går fint, og litt oliven kan også fungere Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 13. mai 2005 #9 Del Skrevet 13. mai 2005 Det er like mye kalorier i olje som smør, men sunnere fett. Jeg har prøvd å unngå å ha ekstra mettet fett i maten til et lite barn frem til hun ba om det selv (noe hun ennå ikke har gjort, tror det rett å slett er pga at hun ikke vet hva det er ) Hva med advocado? (kanskje ikke i grøten, men som "smakemat" ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
koldbruna Skrevet 16. mai 2005 #10 Del Skrevet 16. mai 2005 Du kan også bruke paprika og litt løk av og til. Mais også kan du ha i middagsmaten. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå