Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Har en del poser med hasselnøtter...pleier å bruke de i kyllingsalat, men er det noen som har noen andre forslag?

(har fått nytt kjøkken så jeg er litt ivrig for tiden.. :sjarmor: )

Videoannonse
Annonse
Gjest Aurélie
Skrevet

Gratulerer med nytt kjøkken!

Nøttepanert torsk med hvite poteter

4 porsjoner.

600 g torskefilet

80 g hasselnøtter

6 ss fint sammalt mel

1 ts salt

pepper

1 egg

2 ss rapsolje til steking

1 kg poteter

Salat:

2 røde epler

4 stilker selleri

2 små klaser druer

1 bunt bredbladet persille

2 ts sitronsaft

8 ss rømmekolle 10 % fett

Skjær de uskrelte eplene i terninger og sellerien i skiver. Del druene i to og fjern steinene. Finhakk persillen. Bland salaten godt sammen med sitronsaft og rømmekolle.

Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann.

Finhakk hasselnøttene og bland dem med mel, salt og pepper i en dyp tallerken. Knekk egget i en skål og pisk med litt vann. Vend torskefiletene i egget og så i nøtte- og melblandingen.

:-)

Wokede buketter med hasselnøtter

For 4 personer

Ingredienser:

175 g blomkål, delt i buketter

175 g broccoli, delt i buketter

1 ss solsikkeolje

50 g hasselnøtter, finhakket

4 ss crème fraîche eller rømme

salt

nymalt svart pepper

chilipulver eller finhakket rød paprika

Tilberedning:

Del blomkål- og broccoli i jevnstore buketter. Varm oljen i en stor stekepanne eller wok, og stek bukettene under omrøring ved sterk varme i 1 minutt.

Reduser varmen og stek videre under omrøring i 5 minutter til, deretter tilsettes hasselnøtter, salt og pepper.

Når blomkål- og broccolibukettene er sprø og nesten myke, rører du inn crème fraîche eller rømme og varmer forsiktig til blandingen er så vidt gjennomvarm. Server bukettene omgående, drysset med chilipulver eller finhakket rød paprika.

Gjest Anonymous
Skrevet

Like deler revet syrlig eple og reven gulrot blandes. Rømme som dressing og hasselnøtter på toppen. Litt rosin kan også tilsettes.

Skrevet

Hasselnøtter er godt i sjokoladekake :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...