Gå til innhold

Tips til brødbaking!


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei folkens! Jeg er ikke en lidenskapelig baker, men jeg har noe tørrgjær, fin og grov spelt liggende og fikk innfall om å bake brød, rundstykker o.l. av noe slag!  Har kjøkkenmaskin. Men har litt vondt i hender og sener, så orker ikke veldig til knaing. 

Har noen oppskrifter og tips til meg? :) 

Anonymkode: 92524...ebc

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Eltefritt brød, sett deigen i kveld, så kan du kose deg med nybak brød i morgen. :)

 

  • Liker 1
Skrevet
5 minutter siden, Brunhilde skrev:

Eltefritt brød, sett deigen i kveld, så kan du kose deg med nybak brød i morgen. :)

 

Må sjekke om jeg har gryte med lokk. For det er vel obligatorisk?

Anonymkode: 92524...ebc

Skrevet
1 minutt siden, AnonymBruker said:

Må sjekke om jeg har gryte med lokk. For det er vel obligatorisk?

Anonymkode: 92524...ebc

Ja, det er det nok, men søk litt? Kanskje du finner gode alterativ. Jeg har brukt ildfast form en gang, og det gikk bra.

Skrevet

Jeg baker eltefrie rundstykker, med mer, uten gryte. trinesmatblogg.no

Anonymkode: a5ac2...7b3

  • Liker 1
Skrevet
6 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg baker eltefrie rundstykker, med mer, uten gryte. trinesmatblogg.no

Anonymkode: a5ac2...7b3

Takk! 

Anonymkode: 92524...ebc

Skrevet

Jeg har en jerngryte på 27,5 cm i diameter. Er det for stort?

Anonymkode: 92524...ebc

Skrevet

Hvis du har kjøkkenmaskin kan vel den kna for deg, så du slipper?

Brødene får mye finere tekstur hvis du knar dem lenge, gjerne minst 10 min i maskin.

Melet trekker til seg væske over tid, så deigen bør være litt klissete før den hever. Hvis den blir for klissete når du skal bake den ut er det bare å bruke litt ekstra mel på bakebord og hender. Hvis du er redd for at brødene skal sige utover kan du bruke brødformer.

Brødene smaker bedre om de får heve langsomt. Ikke bli fristet til å sette deigen til heving på badet eller et annet varmt sted, gi den heller litt mer tid i vanlig romtemperatur.

Anonymkode: be632...ab7

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...