Gå til innhold

Bacon i fryseren - holdbarhet?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Bacon er jo kjøtt med mye fett på, og fett kan harskne over tid.

Jeg har en pakke bacon i fryseren som ble fryst ned  i januar 2018. Altså halvannet år i fryst tilstand. 

Er denne spiselig, eller ville du kastet den?

Anonymkode: b6644...df9

Skrevet

Ville tatt den opp, og tint den. Stek den og om den ser normal ut og lukter normalt vil den trolig også smake normalt.

  • Liker 1
Skrevet (endret)

Jeg ville kastet det, kjøtt med mye fett har betydelig kortere holdbarhet i frys enn annet kjøtt.

Endret av Rumle
  • Liker 1
Skrevet
1 time siden, Tvist skrev:

Ville tatt den opp, og tint den. Stek den og om den ser normal ut og lukter normalt vil den trolig også smake normalt.

Enig i dette. Bedre å prøve og kaste hvis ugreit enn å kaste noe som kanskje er ok.

  • Liker 1
Skrevet
1 time siden, Rumle skrev:

Jeg ville kastet det, kjøtt med mye fett har betydelig kortere holdbarhet i frys enn annet kjøtt.

Men bacon er røkt.  Lenger holdbarhet i kjøleskap enn ubehandlet kjøtt. Gjelder ikke det i fryser?

Gjest AthenaRavenLuna
Skrevet

Lukt og smak, når den er stekt så klart.:)

Skrevet (endret)
2 timer siden, Jerry Lee skrev:

Men bacon er røkt.  Lenger holdbarhet i kjøleskap enn ubehandlet kjøtt. Gjelder ikke det i fryser?

Nei, den er betydelig kortere. Pga. salt og fettinnholdet. Men, så klart blir det ikke harskt på dagen, likevel, 18 mnd er veldig lenge og langt over anbefalt frysetid.

Her er en oversikt;

https://www.matprat.no/artikler/oppbevaring-og-holdbarhet/oppbevaring-i-fryser/

 

Endret av Rumle
Skrevet
7 minutter siden, Rumle skrev:

Nei, den er betydelig kortere. Pga. salt og fettinnholdet. Men, så klart blir det ikke harskt på dagen, likevel, 18 mnd er veldig lenge og langt over anbefalt frysetid.

Her er en oversikt;

https://www.matprat.no/artikler/oppbevaring-og-holdbarhet/oppbevaring-i-fryser/

 

Ok.  Men jeg har erfaring med at røkt mat holder bedre.   Men det er jo feil ser jeg.....

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
17 minutter siden, Rumle skrev:

Nei, den er betydelig kortere. Pga. salt og fettinnholdet. Men, så klart blir det ikke harskt på dagen, likevel, 18 mnd er veldig lenge og langt over anbefalt frysetid.

Her er en oversikt;

https://www.matprat.no/artikler/oppbevaring-og-holdbarhet/oppbevaring-i-fryser/

 

Det var den oversikten jeg fant også, derfor jeg spurte her. Tenkte kanskje folk hadde egne erfaringer med at det gikk helt fint å ha bacon liggende lenge i fryseren (ønsketenkning?)

Men jeg får vel bare steke det og smake på det når det er ferdig stekt, og se om det smaker som det skal.

TS

Anonymkode: b6644...df9

AnonymBruker
Skrevet

Det går sikkert helt fint😊

Anonymkode: a260a...fae

AnonymBruker
Skrevet
På 23.7.2019 den 19.00, AnonymBruker skrev:

Et halvt år er det man regner som holdbarhet på fet mat i fryseren, maks.

Så kast. Hadde det vært en måned eller tre over det halvåret, ville jeg prøvd, og kjent etter om det smakte harskt. Jeg er litt gnien. Men ett og et halvt år? Glem det.

https://www.matprat.no/artikler/oppbevaring-og-holdbarhet/oppbevaring-i-fryser/

Anonymkode: 3e9b1...942

Jeg fulgte ditt råd og kastet den uten å åpne den eller noe. Ingen vits å ta sjansen på å bli syk eller få diare eller noe.

Får bli flinkere til å gå gjennom innholdet i fryseren jevnlig og ofte, sånn at man får brukt opp ting i tide.

TS

Anonymkode: b6644...df9

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...