Gå til innhold

Osten her egner seg Ikke som dryss i maten? Bilde


Anbefalte innlegg

Skrevet

Tenkte lage taco, og kjøpte denne osten. Men er visstnok ikke egnet som dryss på maten, ref baksiden.

Smaker helt greit.

Bør jeg unngå? Er det farlig å spise den slik? 

F2B2576C-AE37-4AFD-9ACA-5DB66A5C6B03.jpeg

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hva mener du med om det er "farlig"? Det er en ost....

  • Liker 5
AnonymBruker
Skrevet

Mozzarella et helt ufarlig. Jeg lover. 

Anonymkode: 70cd4...de8

  • Liker 1
Skrevet
4 minutter siden, Dolce skrev:

Hva mener du med om det er "farlig"? Det er en ost....

Det faktum at det står «egner seg ikke til dryss» på baksiden av pakningen.

Skrevet

Den ser litt skummel ut :unsure:

 

  • Liker 2
Gjest Lama_Drama
Skrevet

De synes kanskje selv den er for tørr eller noe? Ser den får sådær i tester, den smaker sikkert best varm.

AnonymBruker
Skrevet

Den er livsfarlig :bond:

Anonymkode: fb724...d8c

  • Liker 2
Skrevet
2 minutter siden, iskremm skrev:

Det faktum at det står «egner seg ikke til dryss» på baksiden av pakningen.

Ost til "dryss" er gjerne fastere oster, som for eksempel det vi i Norge kaller "parmesan".

Altså til å "drysse" over pastaretter. Siden denne osten de kaller mozzarella er nokså fersk og myk, mener de kanskje at den ikke egner seg til å rives opp ytterligere og dermed ikke egner seg for "dryss"? Uansett, det er ikke farlig....

 

AnonymBruker
Skrevet

Kan være de tenker smelteevne. At den fremdeles holder seg «tørr» selv om du har den på varm mat. At den må stekes i ovn for å smelte..Jeg vet ikke jeg altså, men ser ikke noen annen grunn til at den ikke skal egne seg som dryss på mat.

Anonymkode: fdcee...ec0

  • Liker 1
Skrevet

Tror nok årsaken til at den ikke er egnet for dryss er at det er en relativt smaksfattig ost, så dumt å "kaste" den bort i feks en salat. 

AnonymBruker
Skrevet

Jeg tipper at den er tilsatt potetmel som såkalt "antiklumpemiddel", og at det påvirker både smak og konsistens i negativ retning i større grad når osten spises rett fra posten enn når man spiser den smeltet.

Den må rett og slett smeltes for å smake mindre ille. ;) 

Anonymkode: 99365...731

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Brukte en lignende til taco her en dag. Eneste forskjellen er at den var tørrere enn vanlig og at den smakte lite. Du kan spise den som den er om det er det du vil.. Ingenting farlig.

Anonymkode: c2e9e...b15

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Haha! Kom til å tenke på en venninne som måtte bytte pølsene fordi det sto grillpølse på pakken og hun skulle jo ikke grille. Hun skulle koke pølser👍🏻😂

Anonymkode: c5555...c6d

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Haha! Kom til å tenke på en venninne som måtte bytte pølsene fordi det sto grillpølse på pakken og hun skulle jo ikke grille. Hun skulle koke pølser👍🏻😂

Anonymkode: c5555...c6d

Jaja, nå smaker kokte grillpølser ikke så veldig godt da. Men det går jo an. 

Anonymkode: 3ceac...53a

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Du har sikkert sett disse store hvite klumpene med fersk mozarella. De smaker godt som de er. 

Så finnes det noe som heter low moisture mozarella. Ikke helt sikker på om det er fersk mozarella som er blitt gammel eller om produksjonen er annerledes. Den ser i alle fall helt annerledes ut. Den egner seg best til rasping og smelting. Den er ofte litt smulete og smuldrete. Det er den du har.

Men det betyr jo ikke at det er farlig.

Det er mer det at den ikke egner seg. Gouda eller cheddar ville passet bedre i en taco. 

Anonymkode: da11d...7f4

Skrevet
42 minutter siden, AnonymBruker said:

Haha! Kom til å tenke på en venninne som måtte bytte pølsene fordi det sto grillpølse på pakken og hun skulle jo ikke grille. Hun skulle koke pølser👍🏻😂

Anonymkode: c5555...c6d

Jeg skjønner henne veldig godt. Kokte grillpølser er ekkelt!

  • Liker 2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...