AnonymBruker Skrevet 17. juli 2019 #1 Skrevet 17. juli 2019 Tips? Gjerne så mye proteiner som mulig. Er lei kyllingfilet og ris. Er forøvrig kar på 20 Tenkte kanskje noe hjemmelaget burger med karbonadeig? Anonymkode: d2118...d50
AnonymBruker Skrevet 17. juli 2019 #2 Skrevet 17. juli 2019 Du vet det er et tak på hvor mye protein tarmen klarer å ta opp pr døgn? Ikke lag dyr bæsj. Anonymkode: f4bde...8b6 1
K.B. Skrevet 17. juli 2019 #3 Skrevet 17. juli 2019 Mørbrad eller ytrefilet koster jo ikke mer en 30kr pakka på Xtra eller Rema. Du kan lage mange gode middager av det. Bifftaco med fersk chilli, lime og koriander er namnam.
AnonymBruker Skrevet 17. juli 2019 #4 Skrevet 17. juli 2019 5 minutter siden, AnonymBruker skrev: Du vet det er et tak på hvor mye protein tarmen klarer å ta opp pr døgn? Ikke lag dyr bæsj. Anonymkode: f4bde...8b6 Hva mener du? Jeg spiser rundt 200-220 gram proteiner iløpet av ett døgn. Anonymkode: d2118...d50
AnonymBruker Skrevet 17. juli 2019 #5 Skrevet 17. juli 2019 2 minutter siden, K.B. skrev: Mørbrad eller ytrefilet koster jo ikke mer en 30kr pakka på Xtra eller Rema. Du kan lage mange gode middager av det. Bifftaco med fersk chilli, lime og koriander er namnam. Takk Er du glad i hjemmelagde burgere av storfe? Anonymkode: d2118...d50
K.B. Skrevet 17. juli 2019 #6 Skrevet 17. juli 2019 4 minutter siden, AnonymBruker skrev: Takk Er du glad i hjemmelagde burgere av storfe? Anonymkode: d2118...d50 Ja, har kvern så jeg kan lage selv, men er jeg lat så kjøper jeg bare kjøttdeig, tilsetter godt med salt, pepper og litt chipotle tabasco, blander alt godt, lager patties og lar de stå en god halvtime i kjøla, så saltet binder sammen kjøttet. Egg, brødsmuler osv, har ikke noe i burger å gjøre spør du meg! 1
AnonymBruker Skrevet 17. juli 2019 #8 Skrevet 17. juli 2019 11 minutter siden, K.B. skrev: Ja, har kvern så jeg kan lage selv, men er jeg lat så kjøper jeg bare kjøttdeig, tilsetter godt med salt, pepper og litt chipotle tabasco, blander alt godt, lager patties og lar de stå en god halvtime i kjøla, så saltet binder sammen kjøttet. Egg, brødsmuler osv, har ikke noe i burger å gjøre spør du meg! Har lest det med egg i burger, legger jo til endel proteiner. Men er ikke å anbefale altså? Anonymkode: d2118...d50
AnonymBruker Skrevet 17. juli 2019 #9 Skrevet 17. juli 2019 kjøtt av geit eller kje, masse protein og lite fett og ikke minst - god smak. Anonymkode: b9a46...333
K.B. Skrevet 17. juli 2019 #10 Skrevet 17. juli 2019 8 minutter siden, AnonymBruker skrev: Har lest det med egg i burger, legger jo til endel proteiner. Men er ikke å anbefale altså? Anonymkode: d2118...d50 Nei, egget har vært brukt som bindemiddel, men salt binder vann bedre, bare la burgerene sitte en halvtimes tid før steking.
AnonymBruker Skrevet 17. juli 2019 #11 Skrevet 17. juli 2019 Fisk (torsk, makrell, laks), egg, kalkun, storfe, svin Anonymkode: bb672...eaf
AnonymBruker Skrevet 18. juli 2019 #12 Skrevet 18. juli 2019 20 timer siden, AnonymBruker skrev: Har lest det med egg i burger, legger jo til endel proteiner. Men er ikke å anbefale altså? Anonymkode: d2118...d50 Synes egg funker bra i kjøttboller (som bindemiddel) så da kan man like gjerne bruke det i burger = ekstra proteiner. Synes forresten du spiser mye proteiner. Vet hva man skal gange 0,5 - 2 med kroppsvekt, men det høyeste bare hvis man «har den trente kroppen». Du kan nok gå ned litt med mindre du er body builder allerede😅 Anonymkode: c4312...e2b
Pierre Gynt Skrevet 18. juli 2019 #13 Skrevet 18. juli 2019 220 g proteiner er mye mer enn hva du trenger (med mindre du veier godt over hundre kilo), selv med en god sikkerhetsmargin lagt inn. Det er ingen forskning som har påvist at man kan nyttiggjøre seg av noe særlig mer enn 1,6 g pr. kg kroppsvekt, si 1,8, så er du helt sikker. Det skader selvfølgelig ikke å spise mer proteiner enn det, så lenge du holder deg innenfor kaloriene du skal spise for hva nå enn målet ditt er (vektoppgang, -nedgang, osv.). Men du trenger ikke å stresse (dvs. lage tråder for å få tips til proteinrike måltider) for å nå et proteinmål som i utgangspunktet er mye høyere enn hva du trenger.
Pierre Gynt Skrevet 18. juli 2019 #14 Skrevet 18. juli 2019 21 timer siden, K.B. skrev: Ja, har kvern så jeg kan lage selv, men er jeg lat så kjøper jeg bare kjøttdeig, tilsetter godt med salt, pepper og litt chipotle tabasco, blander alt godt, lager patties og lar de stå en god halvtime i kjøla, så saltet binder sammen kjøttet. Egg, brødsmuler osv, har ikke noe i burger å gjøre spør du meg! Salt har heller ikke noe i en burger å gjøre, spør du meg, med mindre du vil at burgeren din skal ha en pølselignende tekstur. https://aht.seriouseats.com/2009/12/the-burger-lab-salting-ground-beef.html
K.B. Skrevet 18. juli 2019 #15 Skrevet 18. juli 2019 1 time siden, Pierre Gynt skrev: Salt har heller ikke noe i en burger å gjøre, spør du meg, med mindre du vil at burgeren din skal ha en pølselignende tekstur. https://aht.seriouseats.com/2009/12/the-burger-lab-salting-ground-beef.html Vel jeg har lagd noen tusen burgere og de ser ikke ut som burgeren i i artikkelen. Hvis Heston Blumenthal kan bruke salt i sin patty, så kan jeg...
Pierre Gynt Skrevet 18. juli 2019 #16 Skrevet 18. juli 2019 42 minutter siden, K.B. skrev: Vel jeg har lagd noen tusen burgere og de ser ikke ut som burgeren i i artikkelen. Hvis Heston Blumenthal kan bruke salt i sin patty, så kan jeg... Han blander den minimalt også, for å bevare strukturen i kjøttet. Hvis jeg ikke husker feil, så pakker han strimlene fra kverna direkte inn i plast for så å kjøle ned og skjære opp burgere, og da snakker vi vel egentlig om "patties" engang, hvis man legger det å "patte" en burger for å forme den, til grunn for ordets opprinnelse. Men det kommer selvfølgelig an på mengden salt, tid, og hva man foretrekker også. I mine øyne er den beste burgeren kun lagd av grovkverna kjøtt med høy fettprosent (altså 18% +).
AnonymBruker Skrevet 19. juli 2019 #17 Skrevet 19. juli 2019 På 18.7.2019 den 10.59, AnonymBruker skrev: Synes egg funker bra i kjøttboller (som bindemiddel) så da kan man like gjerne bruke det i burger = ekstra proteiner. Synes forresten du spiser mye proteiner. Vet hva man skal gange 0,5 - 2 med kroppsvekt, men det høyeste bare hvis man «har den trente kroppen». Du kan nok gå ned litt med mindre du er body builder allerede😅 Anonymkode: c4312...e2b Ikke bra å spise for mye egg. https://www.nettavisen.no/puls/studie-flere-egg-om-dagen-oker-sjansen-for-hjertesykdommer-og-tidlig-dod/3423619225.html Anonymkode: d2118...d50
AnonymBruker Skrevet 19. juli 2019 #18 Skrevet 19. juli 2019 På 18.7.2019 den 11.30, Pierre Gynt skrev: 220 g proteiner er mye mer enn hva du trenger (med mindre du veier godt over hundre kilo), selv med en god sikkerhetsmargin lagt inn. Det er ingen forskning som har påvist at man kan nyttiggjøre seg av noe særlig mer enn 1,6 g pr. kg kroppsvekt, si 1,8, så er du helt sikker. Det skader selvfølgelig ikke å spise mer proteiner enn det, så lenge du holder deg innenfor kaloriene du skal spise for hva nå enn målet ditt er (vektoppgang, -nedgang, osv.). Men du trenger ikke å stresse (dvs. lage tråder for å få tips til proteinrike måltider) for å nå et proteinmål som i utgangspunktet er mye høyere enn hva du trenger. Om du skal bevare muskelmasse, eller som jeg og prøver på, legge på liiit muskelmasse i underskudd, så må det slike mengder til. Kan sikkert funke med litt bedre, men tar ikke sjansen på å miste alt av muskler Anonymkode: d2118...d50
Pierre Gynt Skrevet 19. juli 2019 #19 Skrevet 19. juli 2019 30 minutter siden, AnonymBruker skrev: Om du skal bevare muskelmasse, eller som jeg og prøver på, legge på liiit muskelmasse i underskudd, så må det slike mengder til. Kan sikkert funke med litt bedre, men tar ikke sjansen på å miste alt av muskler Anonymkode: d2118...d50 https://mennohenselmans.com/the-myth-of-1glb-optimal-protein-intake-for-bodybuilders/ Sitat As such, there is simply no empirically substantiated reason to think we need more than 0.82g/lb of protein per day when cutting. If anything, you could reason the body should be able to use more protein during bulking periods, because more muscle is being built and a lot of other nutrients are ingested that may enable more protein to be used.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå