Gjest frustrert Skrevet 6. mai 2005 #1 Skrevet 6. mai 2005 vi skal ha bryllupet på et sted uten kjøkken, så vi er avhengig av at maten er ferdig eller halv ferdig når den kommer dit. Har veldig lyst til å gille... få en kokk til å grille enten biffer eller halvstekt kjøtt som bare får en liten tur på grillen for å varmes..så godt tilbehø.. det blir en slags buffet har noen erfaringer med slikt? mest av alt kunne jeg tenke meg å grille hel gris, men det var visst litt vanskelig å få alle delene på grisen like go.. dessuten er vi 80 gjster..
Calla Skrevet 6. mai 2005 #2 Skrevet 6. mai 2005 Grilling er jo kjempekoselig! Det fins jo så mye som kan grilles også! Kjøttet trenger jo ikke være halvstekt hvis kokken legger på grillen i god tid..? Du kan jo til og med gjøre det til en treretters: sjømat med tilbehør, grillet i folie som forrett. Biff av noe slag som hovedrett. Og så dessert... Ble sulten jeg nå....
Gjest frustrert Skrevet 6. mai 2005 #3 Skrevet 6. mai 2005 sjømat i folie til forret var en god ide! Det kan jo gjøreis i stand på forhånd og lett å lage! Og det trenger sikkert ikke å være halv ferdig hvis det legges på i tide:) forslag til tilbegør? tenkte bakte poteter for de kan stekes på forhånd å bare varmes på grillen, dessuten holder de på varmen lenge. ... Forslag til desert? Det har ikke mulighet til å stå kaldt, og må lages på forhånd, slik at det bare er å bære ut, eller for gjestene å forsyne seg sev fra buffet..
Calla Skrevet 6. mai 2005 #4 Skrevet 6. mai 2005 Bakt potet er smart ja. Og det syns vel de fleste er kjempegodt også! En god salat også kanskje? Diverse grønnsaker kan jo også gjøres klart på forhånd, og bare raskt varmes i folie på grillen etterpå. Godt kryddersmør er kanskje smart hvis dere ikke får mulighet til å lage saus..? Dessert..hmm...fruktsalat kanskje? bare det ikke står i solsteken så burde det holde seg fint.. Tenkte først på grillet banan, men det er kanskje best med is til..og det kan jo bli vanskelig...
Minerva Grey Skrevet 6. mai 2005 #5 Skrevet 6. mai 2005 Har vært i bryllup med helstekt gris, skikkelig fulltreffer! De hadde leid inn Gilde-mann med grill, forkle, gris og full kontroll. Grisen ble like god over det hele, den, selv om det regnet utendørs! Grillen hadde nemlig eget 'tak'... :-)
Gjest frustrert Skrevet 6. mai 2005 #6 Skrevet 6. mai 2005 husker du hvor mange som var i det bryllupet hvor de helstekte gris? vil egentlig det, men så mente cateringselskapet at det ville være så vanskelig å få den god....
Søta Skrevet 6. mai 2005 #7 Skrevet 6. mai 2005 Forslag istedenfor bakte poteter: Potetbåter sammen med f.eks. sopp, squas, paprika og ander grønnskaer setkt i folie på grillen - namnam. Helstekt indrefilet av svin, okse eller kalv er godt - eller hva med fisk? Mye godt en kan lage på grillen ja... Var nettopp i Budapest - der var vi på en resturant med middelalderstil. Der fikk vi ikke kniv og gaffel men smekke (anbefales ikke i bryllup altså..). Men til poenget - der satt de fram store fat med ulike mat fra grillen - mye forskjellig kjøtt, grillspyd, stekte poteter, bakte poteter, grønnskaer m.m. Hva med fruktsalat til dessert? Er det kjøleskap på stedet? Fromasj er evt et godt alternativ Spør kokken - de har nok mange gode ideer!
Annie78 Skrevet 6. mai 2005 #9 Skrevet 6. mai 2005 Var nettopp i en bryllupsfest hvor de hadde grillmat. De hadde fått koteletter dampet og marinert hos en kokk/firmaet de kjøpte maten fra, og grillet selv. Det var ca. 110 gjester. Maten ble lagt på sånne greier som holder maten varm, med varmt vannbad under (husker ikke hva det het....). Maten var nydelig, men problemet var at når de første gjestene hadde forsynt seg en gang, så hadde ikke alle fått mat ennå, og når da de første gikk en gang til, ble det litt lite igjen til de som forsynte seg sist. Dette var en ganske uformell bryllupsfest, så det var ingen toastmaster, og ingen andre organiserte maten.... Og, det luktet grill i hele lokalet...kanskje ikke så kjekt når en har finklær og brudekjole på...... Så, hvis dere er så mange som 80 gjester, ville jeg ha sørget for å organisere matserveringen slik at flere får mat samtidig. Er ikke noe gøy å være de siste som får mat, og måtte stå i en laaang kø for å få mat. Dessuten kan det bli litt dumt med taler o.l. På den feste jeg var, var det vanskelig å finne tid til taler, fordi det nesten alltid var noen som stod i matkø eller tok seg røykepause el.l. Nå var dette ikke selve bryllupsdagen til de to brudeparene, og det skulle være litt uformelt, men likevel var det ting som kunne vært annerledes....
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå