Gjest sulten Skrevet 5. mai 2005 #1 Skrevet 5. mai 2005 Vi får middagsgjester imorgen. Har masse kyllingfileter i frysern, tenkte å bruke de. Er så lei av de samme rettene jeg lager. Det kommer barn så det bør være noe de kan spise også. Hjelp meg jenter så er jeg evig takknemlig!
Gjest Gjesta Skrevet 5. mai 2005 #2 Skrevet 5. mai 2005 Vi bruker mye kyllingfileter. Bruker det bl.a. i wok, på pizza, i kyllingsnadder, i gryter som bali og spanskgryte, og andre gryter. Serverer de også hel med tilbehør. Og til taco, burritos, og i salater.
Gjest piaf Skrevet 5. mai 2005 #3 Skrevet 5. mai 2005 Kyllingfiletene kan tas opp ikveld og legges i en pose i kjøleskapet med presset sitron (1/2 sitron til 2 fileter), litt olivenolje, hvitløk, kvernet pepper og evnt. timian eller rosmarin. Da vil de være ferdig tinte og marinerte til imorgen, bare å salte litt og steke dem i ovnen. Funker aller best på fileter med skinn - fuktigheten i marinaden gjør skinnet ekstra sprøtt. Godt tilbehør kan være hjemmelaget potetmos med sellerirot og pastinakk / persillerot (eller potetmos med mye frisk basilikum !) - samt en grønn salat med vinaigrette, eller feks. grønne asparges og ovnsbakte tomater.
-Fisken- Skrevet 5. mai 2005 #4 Skrevet 5. mai 2005 Kylling m/spinat og fetaost (4 pers.) 500 g spinat 75 g smuldret fetaost 4 kyllingfileter 1 ss olivenolje ? kopp fløte 2 ss hakket persille 60 g smør 2 ss hvetemel 2,5 dl hønsebuljong 2,5 dl tørr hvitvinvare Stek spinaten til den faller sammen, la renne av seg og avkjøl. Bland spinat og ost i en bolle. Lag en lomme i hver filet og fyll med spinatblandingen, lukk åpningen med tannpirkere. Stek kyllingen brun i olje.Smelt smør i en kjele, rør inn mel og spe så med buljong og vin. La koke til sausen tykner. Hell den over kyllingen og la koke under lokk i 25 minutter. Rør inn fløte og persille og varm opp før servering. Kyllingpai 150 g smør 200 g hvetemel 2 ss vann 400 g grillet kylling 150 g bacon 1 løk 3 dl melk 5 egg ½ pk frossen spinat 1 ts salt ½ ts hvit pepper 1 dl revet ost Smuldre smør og mel og tilsett vann. Dekk bunnen av en paiform og stek ved 200 grader i ca 15 minutter. Klipp bacon i biter og finhakk løk, fres i en panne. Skjær kyllingkjøtt i biter. Fordel av godt på den forstekte paibunnen. Hell over sammenvispet egg, melk, tint spinat, salt og pepper. Dryss revet ost på toppen. Stek videre i 25 minutter. Marokkansk kyllinggryte med yoghurt og sitron (4pers.) 500 g kyllingfilet 2 hvitrløksbåter 3 ss smør 2 1/2 dl yoghurt naturell 1/2 l hønsebuljongterning 1 ts soyasaus 1 ts sambal oelek (el chili og salt) 1 ss honning 1/2 sitron, saft og skall 1 boks kikerter 1/2 dl persille Skjær kyllingen i biter, grovhakk hvitløken. Brun kjøttet i smør, tilsett hvitløk og salt. Bland yoghurt, buljong, soya, honning, sambl oelek og sitronsaft i en gryte. Legg i stekte kyllingbiter og løk. La koke i 10 min. Skyll kikertene, la de renne av. Rør kikerter, sitronskall og persille i gryten, kok opp ca 2.min. Tips: Bruk forskjellinge grønnsaker, sløyf evnt. kikerter osv. Kyllingruladesymfoni (4 pers.) 4 kyllingfileter 3 ss fetaost 3 ss hakkede urter salt og pepper urtemarinade: 1 dl olje 3 ss vineddik 2 ss hakket timian 2 ss hakket estragon 1 ss hakked rosmarin tomatsalsa: 4 store tomater 8 svarte oliven 1 fl (2 dl) sterk, søt chilisaus 1 hvitløksfedd Blad alle ingr. til marinaden. Ha kjøtt og marinade i en pose, legg i kjøleskapet. Bank filetene ut, ca 1/2 cm tynne. Legg dem i marinaden i minimum 1 time. Kok opp en kjele med vann. Lag et kryss i skinnet på tomatene. Legges i kokende vann i ca. 15 sek. Ha over i en bolle med kaldt vann. La dem renne av. Del og skrap ut frøene. Skjær i biter. Ha i oliven i ringer, hvitløk og bland inn chilisausen. Ta opp kyllingfiletene fra marinaden, tørk dem litt. Dryss på noen urter, fetaoststrimler og noen tomatbiter fra salsaen. Ha på krydder. Rull sammen og fest med tannpirkere. Stekes litt i panen, etterstekes i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. Serveres med f.eks. urtestekte poteter og salat. Tips: tørkede urter kan også brukes, men da noe mindre. Kyllingsnurrer Del kyllingfiletene på midten, smør p åsmøreost med krydder/pesto/hvitløk/urter, snurr bacon rundt og fest med tannpirker. Marokkansk kylling- og couscoussuppe (4 pers.) 1 hakket løk 500 g kyllingkjøtt i strimler 1/4 ts cayennepepper 1 ts malt spisskummen 1 3/4 ts salt 1/4 ts pepper 1 søtpotet, i terninger 1 squash, i terninger 3/4 kopp tomatpuré 1/2 liter vann 2 kopper hønsebuljong 1/2 kopp couscous 1/3 kopp hakket persille Fres løken myk i litt olje. Tilsett kylling, cayennepepper, spisskummen, salt og pepper og stek 2 minutter. Rør inn søtpotet, squash, tomatpuré, vann og buljong. Kok opp og la småkoke 10 minutter, rør av og til. Tilsett couscous og la putre 5 minutter, rør av og til. Ta av varmen, la stå med lokk på i 2 minutter. Rør inn persille og server. Couscous Marrakesh (4 pers.) 3 kyllingfileter 200 g benfritt lammekjøtt 2 løk 1 ts salt 1/2 ts koriander 1/2 ts chilipulver 1/2 g safran 1/2 ts malt spisskummen 4 dl vann 1/2 squash i skiver 2 gulrøtter 1 grønn paprika 2 tomater couscous til 4 Skjær kylling og lam i terninger. Skjær løk i tynne båter. Stek kylling og ta det opp. Stek lammekjøtt. Legg i løk og krydder og stek videre et par minutter. Hell over vann og la trekke 30 minutter. Skjær opp grønnsaken. Legg i squash, gulrøtter, paprika og kyllingkjøtt. Kok videre i 5-10 minutter. Ha i tomatene til slutt, la dem bli varme. Lag couscous etter anvisning på pakken og server. Kylling i det grønne 1 kyllingfilet olje/ smør salt pepper Salat: 1 dl forvellede grønne erter (tinte), raust med småsalat 1 ts olivenolje 1/2 ts dijonsennep ørlite lime/sitronsaft salt og pepper Ha olje i varm panne og legg i fileten. Krydre. Stek dem 3-4 minutter på hver side. La dem hvile litt. Vask og rens «det grønne». Visp sammen olje, sennep og limesaft. Krydre. Vend det grønne i dressingen. Ha salat og kylling på tallerkenen - sammen med potetmos eller godt brød. Nøttedryss. Canneloni med kylling (6 pers.) 12 cannelonirør 500 g kyllingbryst skåret i terninger 1 finhakket løk 1/4 ts timian 4 ss tørr vermouth 1/2 l hønsebuljong 300 g kesam eller cottage cheese 6 ss revet parmesanost 250 g kokt finhakket grønnkål svart pepper revet muskatnøtt 30 g smør eller margarin 4 ss hvetemel 1/2 l melk Bland kyllingterninger, løk, timian og vermouth i en bolle. La alt marineres i minst 30 minutter. Sil marinaden ned i en kjele. Hell i hønsebuljong og kok opp væsken. Tilsett kyllingterningene og la dem trekke i ca 4 minutter. Ta opp kyllingen og ta vare på buljongen. Legg kyllingen i en kjøkkenmaskin og kjør forsiktig til alt er finhakket. Tilsett kesam, 4 ss parmesanost og grønnkål og kjør alt sammen. Smak til med pepper og revet muskat og la det stå litt. Smelt smøret i en stor kjele. Tilsett mel og la det småfrese i 2 minutter. Hell i buljongen og kok opp. Rør godt slik at sausen blir klumpfri. Hell i melk og la alt trekke i 15 minutter. Legg cannellonirørene i 4 liter kokende vann. Etter 15 minutter kan du prøvesmake. De skal være litt faste. Legg rørene i kaldt vann. Fyllforsiktig hvert rør med kyllingblandingen. Legg dem i en ildfast form. Hell over sausen. Strø over resten av parmesanosten og stek under folie ved 200 C i ca 30 minutter. Fjern deretter folien og sett retten under grillen i ca 5 minutter til den får farge. Vårgrateng (4 pers.) 4 kyllingfileter eller ferdig grillet kylling ½ ts salt ¼ ts pepper 1 pakke frosne selskapserter 1 finhakket løk 2 ss smør 1 dl buljong 2 ss sennep 2 dl fløte salt/pepper 4 skiver røkt skinke 75 g ost i skiver Salte og pepre kyllingfiletene, og stek dem raskt i smør. Fordel tinte erter i en ildfast form og legg kyllingen over. Fres løken myk og hell på buljong. La det koke sammen til halvparten. Tilsett sennep, fløte og melk. La sausen koke godt sammen. Smak til med salt og pepper. Fordel skinke og osteskiver over kyllingen og hell sausen over. Stek på midterste rille ved 225 grader i ca 20 minutter. Italiensk kyllinggryte (2 porsj.) 600 g rå kyllinglår, delt i to 1 løk 1 boks hermetiske tomater 1 dl tørr hvitvin 1 ts oregano 50 g kokt skinke 100 g champignon 10 sorte oliven salt/pepper revet parmesan 2 hvitløksbåter Brun kyllingstykkene i en panne. Hakk løk og hvitløk og fres i pannen til den er blank. Tilsett hvitvin og la det koke noen minutter. Grovhakk tomatene og tilsett i gryten sammen med oregano. Legg ferdig brunede kyllingstykkene i gryten og la dem trekke i ca 45 minutter til de er møre. Skjær kokt skinke i store terninger og del champignon i båter. Tilsett skinke, champignon og sorte oliven. Smak til med salt og pepper. La småkoke til alt er varmt. Server med pasta, loff og revet ost. Grillede kyllingpakker (6 pers.) Marinade: ¼ kopp sitronsaft 1 ss olje ½ ts pepper ½ ts salt ¼ kopp vann ½ ts hakket frisk dill 6 kyllingfileter 2 squash, delt i strimler 2 gule squash, delt i strimler 1 grønn paprika, delt i strimler 1 rød paprika, delt i strimler 1 ss hvetemel 2-3 ts sitronpepper salt Gjør klar 6 ark aluminiumsfolie. Fordel squash og paprika på arkene. Bland halvparten av marinaden med melet og hell over grønnsakene. Legg kyllingfiletene oppå og dryss på sitronpepper og salt. Lukk pakkene og grill 15-20 minutter, snu en gang under stekingen.
Gjest the imp Skrevet 6. mai 2005 #5 Skrevet 6. mai 2005 Middelhavskylling Ca. 15 minutter, 2 pers. 2 kyllingfileter salt og pepper litt fersk parmesan oliven frisk oregano. Tomatsaus: 1 løk i båter 2 båter hvitløk 1 boks hermetiske tomater ca. 2 ts sukker 1 ss finhakket basilikum eller oregano salt og pepper. Stek kyllingfiletene i olje i ei panne i 3- 4 minutter på hver side. Ha på salt og pepper og la filetene hvile i 3- 4 minutter. Fres løk og hvitløk i litt olje i en kjele til løken er blank. Tilsett knuste, hermetiske tomater, sukker og basilikum eller oregano. La alt putre i noen minutter. Smak til med salt og pepper. Server kyllingen med pasta og saus. Høvle litt fersk parmesan på toppen og pynt med oliven og oregano. Kyllingrulader med risotto 8 personer Kyllingrulader: 8 kyllingfileter 200 g mozzarellaost 15 soltørkede tomater 1 potte basilikum 12-15 svarte olivener (stenfrie) salt og pepper Risotto: 4 ss olivenolje 1-2 hakkede løk 1 båt finhakket hvitløk 6 dl arborioris ½ g safran eller 1 kryddermål gurkemeie 2 dl tørr hvitvin ca. 1½ l kyllingkraft eller buljong 3 ss smør ca. 1 dl revet, fersk parmesan Fremgangsmåte: Legg de soltørkede tomatene i vann i 20-30 minutter til de blir myke. Hakk mozzarellaosten, tomater, basilikum og olivener og bland alt sammen. Bank ut kyllingfiletene og fordel ostefyllet over. Rull filetene sammen og bind dem sammen med hyssing. Legg kyllingfiletene på en stekeplate med skjøten ned. Stek kyllingruladene ved 200 °C i 15-20 minutter. Ta av hyssingen, skjær kyllingruladene i skiver og legg dem på en seng av risotto. Lag risottoen mens kyllingruladene stekes: Fres løk og hvitløk i olje i en kjele til løken blir myk. Tilsett ris og safran og spe med vinen og 1 dl kyllingkraft. La det hele småkoke under omrøring til all væsken er absorbert. Fortsett med å helle på kraft i fire omganger. All væsken skal være absorbert før neste omgang blir tilsatt. Koketiden til sammen er ca. 20 minutter. Riskornene skal være myke, men faste ("al dente"). Risottoen skal være kremaktig. Ha i smør og parmesan til slutt. Kyllingrulade med skinke- og ostefyll Antall porsjoner: 4 Ingredienser: 4 kyllingfileter 4 skiver kokt skinke 4 ss finhakkede krydderurter- (persille, timian, estragon) 150 g Vellagret Sveitser eller Vellagret Norvegia, revet 1 ts salt ½ ts pepper Meierismør til steking Fremgangsmåte: Legg filetene mellom to lag plast og bank dem forsiktig ut. Fordel urter og revet ost over. Dryss over salt og pepper. Rull filetene sammen og fest med tannstikker eller hyssing. Stek ruladene i smør i en panne på middels varme i ca, 6 minutter, eller til de er gjennomstekt. Snu dem ofte, slik at det blir jevn steking. La ruladen hvile ett minutt før de skjæres i skiver. Retten smaker godt med lettkokte grønnsaker og kokt ris til. Som saus serverer du lettrømme smakt til med litt sitron, salt og sukker. Kyllingfilet med parmaskinke, parmesan og salvie Antall porsjoner: 4 Ingredienser: 4-6 kyllingfileter salt og pepper frisk salvie 4-6 skiver parmaskinke, evt. vanlig spekeskinke 100 g revet, fersk parmesan 100 g revet sveitserost 500 g fersk båndspagetti (tagliatelle), hvit eller grønn 2-3 dl fløte 3-4 oppskårne, soltørkede tomater hakkede, friske krydderurter Fremgangsmåte: Dryss salt og pepper på kyllingfiletene og stek dem i 2 minutter på hver side. Legg filetene over i en ildfast form. Legg på friske salvieblader og rull en skive parmaskinke rundt hver filet. Bland revet parmesan og sveitserost og dryss dette over kyllingfiletene. Sett formen øverst i ovnen ved 225 °C og gratiner i ca. 10 minutter eller til osten er smeltet og kyllingen er gjennomstekt. Kok båndspagetti som anvist på pakken. Ha i fløte, tomater og hakkede krydderurter. Anrett på tallerken og pynt med oliven og frisk salvie. Kylling med sitron og hvitløk Antall porsjoner: 4 420 g kyllingfilet (2 pk) 1 sjalottløk 2 ts paprikapulver pepper og salt 3 sitroner 6 hvitløksfedd olivenolje til steking Fremgangsmåte: Hakk 4 hvitløk, sjalottløken og skjær kjøttet i terninger og stek det i oljen. Ha i all saften av 2 sitroner og paprikapulveret, stikk noen få hull i kjøttet så sitronen setter smak. Server med sitroner og nykvernet salt, pepper samt salat og hvitløksbaguett Kyllingfilet med soltørkede tomater (2 porsjoner) 3-4 kyllingfileter salt og pepper Kremet vinsaus: 1/2 dl hvitvin 1 1/2 dl kylling- eller kalvefond 2 1/2 dl kremfløte 2 ts soyasaus 12 soltørkede tomater i olje 1/2-1 dl hakket persille salt og pepper 2-3 båter hvitløk i skiver Fremgangsmåte: Stek kyllingfiletene med salt og pepper i olje i en panne 3-4 minutter på hver side. La filetene hvile mens du lager sausen. Kok inn hvitvin og fond til det tykner. Tilsett kremfløte og soyasaus. Skjær tomatene i strimler og ha dem i sausen. Tilsett persille og smak til med salt og pepper. Stek hvitløken raskt i olje. Legg kyllingfiletene på fat og dryss over ristet hvitløk. Server med ris, vinsaus og gjerne en grønn salat Fløtekokt kyllingfilet (2 porsjoner) Ingredienser: 2 kyllingfileter 1 dl kylling/hønsebuljong 1 dl kremfløte salt hvit pepper urter og grønnsaker Fremgangsmåte: Legg filetene i en liten kjele og slå buljong og fløte over. Varm opp og la kjøttet trekke forsiktig ca. 10 minutter. Ta opp kjøttet og kok inn sausen til den tykner. Smak den til med salt, hvit pepper og hakket grønt. Fransk estragon og basilikum er godt. Gulrøtter, sukkererter eller andre grønnsaker fra høstens grøde smaker godt til denne raske retten som minner mye om frikassé i smaken.
Gjest LoisLane Skrevet 6. mai 2005 #6 Skrevet 6. mai 2005 Enkelt og godt: Del opp filetene, stek bitene og hell over Uncle Ben's korma-saus. Server ris, en salat og rundstykker til. En slager blant ungene her i huset! Mamman også, forresten.
Gjest Anonymous Skrevet 6. mai 2005 #7 Skrevet 6. mai 2005 Toro sine tandoori chiken, eller pitabrød med kylling og det en ville ønske seg
Lady Lovelylocks Skrevet 6. mai 2005 #8 Skrevet 6. mai 2005 Kylling fajitas er jo også nydelig.... Litt for sent nå ser jeg jo..
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå