Gå til innhold

Hvilke matretter fra barndommen har du tatt fremdeles igjen når du har fått barn?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Er det noen matretter hos deg som har vært lagt bort i mange år, men som plutselig har blitt tatt frem igjen når du har fått barn som har begynt å spise vanlig mat?

Her har jeg den siste tiden tatt frem makaronivelling  (makaroni kokt i melk med sukker og kanel) og kleppmelk (tykk pannekakerøre sluppet som boller i kokende melk, kokt i ti minutter og servert med kanel og sukker). Toåringen elsket begge (noe som ikke er så rart ettersom både makaroni og melk står høyt opp på favorittlista). 

Har du også noen sånne retter? 

Anonymkode: 54397...0de

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Fiskeboller i hvit saus og suppelapskaus. Ellers har jeg spist mye av barndommes mat hele livet. 

AnonymBruker
Skrevet

Taco, tomatsuppe og kjøttkaker i brun saus. Spiser egentlig flere ulike middager vi hadde i barndommen. Vokste opp på 90-tallet. 

Anonymkode: 4b234...58a

AnonymBruker
Skrevet

Taco. Medisterkaker. Pølse i lompe. Potetmos. Frossenpizza. Nå ble det mye stusselig her, men dette var altså mat jeg overhodet ikke spiste som barnløs voksen. Men kom på en ting til: Hjemmelaget fiskegrateng! Den er jeg glad i igjen.

Anonymkode: 6b295...7e0

AnonymBruker
Skrevet

Type toro-poser. Supper, gryter, osv.. Det laget jeg aldri som barnløs, men nå er det utrolig greit å slippe å bruke tid på så mye kapping og herjing som jeg gjorde når alt skulle lages fra bunnen av. 

Suppe og restepizza til middag, skjedde aldri etter jeg flyttet hjemmefra før jeg fikk barn igjen. 

Anonymkode: cf5a1...ad0

AnonymBruker
Skrevet
2 timer siden, AnonymBruker skrev:

Taco. Medisterkaker. Pølse i lompe. Potetmos. Frossenpizza. Nå ble det mye stusselig her, men dette var altså mat jeg overhodet ikke spiste som barnløs voksen. Men kom på en ting til: Hjemmelaget fiskegrateng! Den er jeg glad i igjen.

Anonymkode: 6b295...7e0

Fiskegrateng og pølsegrateng ja! Fiskegrateng er livretten til toåringen. 

Anonymkode: 54397...0de

AnonymBruker
Skrevet

Ble mor da jeg akkurat var fylt 18, så har ikke hatt så lang barnløs periode etter jeg flyttet hjemmefra :)

Spagetti og kjøttdeig, lapskaus og fiskeboller er vel typiske retter vi hadde hjemme, som jeg gjerne ikke laget selv, men ungene liker det godt så blir en av de minst en dag i uken.

Og havregrynsgrøt, det kan ungene spise både til frokost, middag og kvelds om de får lov! 

Ellers lagde jeg ofte middagen hjemme, jeg var lei de vanlige rettene, så jeg likte lage nye ting og slik er det enda:)

Anonymkode: 8a8d5...e05

Gjest Geirfuglen
Skrevet

Brennende kjærlighet 😄

AnonymBruker
Skrevet

Flesk og dupp :)

Anonymkode: af587...cf5

AnonymBruker
Skrevet

Lasagne. 

Anonymkode: 06a90...11a

Skrevet

Ostesmørbrød. Ungene mener det et toast. Men det er det ikke!!

  • Liker 2
Skrevet

Lørdagsgrøten. Vi hadde det HVER lørdag så lenge jeg bodde hjemme, så jeg ble litt lei etter hvert. 

  • Liker 2
Skrevet

Fiske- og pølsegrateng😋

AnonymBruker
Skrevet

Har ikke tatt med meg noe som var typisk hjemmefra, har stort sett plukket opp nye ting opp gjennom som passer meg bedre.

Moren min lagde gjerne middag som besto av pølser, tykk brun saus, pasta og poteter. Sjeldent grønnsaker, alt var med masse tykk saus, dressing, tykk rømme og lignende. Hun lagde sjeldent ren fisk, noe jeg lager ofte. Den type pizzabunn hun pleide å lage har jeg aldri likt, sånn er det sto et sett med alt hun lagde. 

Anonymkode: fbd85...fae

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Kjøttkaker og poteter med brunsaus og rødbeter! Farmor laget alltid de beste! Hun var fra karmøy hun sa det er en karmøy ting karmøy "spesial".

Anonymkode: 39d91...a66

AnonymBruker
Skrevet

Min mamma kan ikke lage mat. Vi levde på ferdige fiskekaker og kjøttkaker. Boksslapskaus og ferdig potetstappe. Alltid posesaus. Aldri noe som var eksotisk som pizza(!) Og retter med ris. Grønnsaker kom fra en pose amerikansk blanding. 

Jeg er glad i skikkelig husmannskost, og lager ofte fra bunnen. Lager knapt noe fra Toro. (Eneste er bearnesaus 😛 ) er veldig glad i kinesisk, mye grønnsaker, ris. En god saus. 

Anonymkode: da0b9...1e0

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Sånn sjokoladefrokstblanding har blitt kjøpt inn. Men den står øverst i skapet og jeg spiser den selv når jeg er alene☺️

Ellers kunne jeg aldri tenke meg å fore noen som helst med fiskepinner, fiskekaker, fiskepudding, blodpudding.
Jeg kan ikke lage hvitsaus så fiskeboller er også veeeldig sjelden her, men det har jeg bare gode minner til.

 

Anonymkode: 82e42...d2f

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...